+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Хранителни добавки за кучета

Показване на 1–12 от 45 резултата

Ние знаем, че ключът към здравето на кучето е правилното хранене

Балансираното, разнообразно, здравословно хранене гарантира здравето на всички органи и системи, силен имунитет, блестяща козина здрави зъби, подвижност и добро настроение на домашния любимец.

И все пак, има един момент, който собствениците на кучета понякога пренебрегват:

Дори и да сте избрали най-добрата храна за Вашия домашен любимец, това не означава, че тя може да задоволи напълно нуждите на тялото на кучето. И причината не е в храната.

Просто при производството, както на сухата храна, така и на консервите, съдържанието на хранителни вещества се изчислява въз основа на средното изискване на породата за тези вещества.

Обаче всички кучета са различни, всяко е уникално, със свои собствени нужди, със собствени слабости и здравословни проблеми.

Ето защо повечето кучета се нуждаят от допълнителни хранителни добавки.

Кои кучета се нуждаят най-много от хранителни добавки?

Това са домашни любимци, които са изложени на риск, а те са:

  • растящи бебета;
  • бременни и кърмещи майки;
  • възрастни кучета;
  • домашни любимци след заболяване или оперативна намеса;
  • животни, които са подложени на стрес.

В същото време здравите възрастни кучета също могат да се нуждаят от хранителни добавки добавки. Липсата дори на един витамин може да не се забележи в началото.

Или нейните симптоми може да не предполагат, че причината се крие във витамин дефицит. Обаче с течение на времето, ако запасите от витамини и хранителни вещества в организма не се попълнят, могат да възникнат здравословни проблеми

Хранителни добавки за кучета

Препоръчваме да поддържате балансирана, разнообразна диета за Вашето кучето

Системната употреба на хранителни добавки ще засили имунитета на Вашето куче, ще помогне за поддържането на отличния му външен вид и отлична физическа форма за години напред.

Витамините А и D са най-важните за четириногите

Витамин А е особено необходим за малките кученца и млади кучета. Участва във формирането на кости и зъби, влияе върху растежа и регенерацията на нови клетки, подпомага зрението, чернодробната и сърдечната функция.

Този витамин е отличен антиоксидант и прави организма устойчив на различни инфекциозни заболявания. От това зависи правилното функциониране на цялата имунна система.

Ползата на витамин D е, че той помага за регулиране на нивата на определени микроелементи в организма. Колкото и да получава кучето калций и фосфор, без витамин D те просто не няма да се усвоят.

Препоръчваме към основната храна да добавите следните естествени хранителни добавки, които, самите ние е добре редовно да консумираме. Въпросните естествени добавки се използват предимно за профилактика, а не за лечение.

Рибеното масло има наистина уникален състав

Витамин А, витамин D, омега-3 и антиоксиданти. Вече говорихме за положителните свойства на витамините А и D. Що се отнася до другите два компонент.

Омега-3 подобрява състоянието на кожата, ускорява процеса на възстановяване на увредените тъкани, нормализира кръвното налягане и подобрява еластичността на съдовете.

Морските водорасли са незаменим източник на йод. Диета, обогатена с йод, подобрява състоянието на кожата и козината, повишава издръжливостта и устойчивостта към различни заболявания.

Йодът има успокояващ ефект върху лесно възбудимите кучета. Освен това животните, които редовно консумират водорасли, богати на йод, са най-малко податливи на атаките на паразити.

Яйчните черупки са естествен източник на калций. Той е чудесен заместител на всяка аптечна калциева добавка за кучета. Яйчните черупки от пъдпъдък са по-меки и по-лесни за преработка от организма на кучето.

Слънчогледовите семки са събрали цяла гама от най-полезни вещества. Освен че са богати на витамини и са наситени с незаменими аминокиселини, те съдържат микроелементи като фосфор, калий, магнезий, калций, желязо и манган.

Растителните масла несъмнено трябва да бъдат включени в диетата както на кученцата, така и на възрастните кучета. Маслата от слънчоглед, маслини, ленено масло, царевично имат благоприятен ефект върху състоянието на кожата и козината.

Укрепват стените на кръвоносните съдове, подобряват храносмилането и предотвратяват запека при животното.

Редовно да включвате в храненето му необходимите хранителни добавки, редовно да извършвате здравословни прегледи, които ще Ви помогнат да откриете липсата на определен витамин или микроелемент.

Не забравяйте, че здравето на нашите домашни любимци зависи само от нас.
Изборът на хранителни добавки за кучета  Трябва да е изцяло подкрепен от ветеринарен лекар и съобразен с конкретните нужди на вашето куче. Хранителните добавки за кучета могат да бъдат напълно безвредни, но има и такива които са специално разработени за специфични нужди и не се препоръчват обща употреба.
Хранителни добавки за малки кучета Се дават на малки кученца, които имат нужда от допълнителни хранителни вещества, липсва майчино мляко или са със специфична физиологична нужда.

Никога не давайте хранителни добавки на малки кучета без консултация с ветеринар!

Хранителните добавки не могат  Да заменят редовното хранене на кучето и не трябва да се използват като заместител на разнообразното хранене.

Хранителните добавки се вземат като допълнение към основната храна на кучето, а не като заместител на хранене.

Приемането на хранителни добавки за кучета Може значително да подобри хранителните стойности във всяка порция кучешка храна или да увеличи приемът на важни витамини и минерали за кучето.
Плюсовете за косматия приятел от приемането на хранителни добавки  Може да се изразява както в подобрено общо здравно състояние, така и в подобрено поведение и настроение на кучето. Плюсовет от приемането на хранителни добавки могат да бъдат значителни, при здравословни проблеми или липса на майчино мляко, при малките кученца.
Често задавани въпроси
Добре ли е да давате на кучето си хранителни добавки?

Отговор: Кучетата, хранени с подходяща диета съставена от ветеринар, не трябва да изискват витаминни добавки, освен ако не е препоръчано от ветеринарния лекар. Кучетата, хранени по домашна диета, от друга страна, може да изискват добавки, за да гарантират, че получават достатъчно витамини с храната си. Хранителните добавки за кучета са също толкова важни за вашето куче, колкото и човешките хранителни добавки за хората.

Какви хранителни добавки трябва да приема моето куче?

Отговор: Кучетата се нуждаят от много от същите витамини като хората, за да останат здрави. Витамините A, C, D, E, K и B са от съществено значение за диетата на вашия домашен любимец. Някои мултивитамини за кучета включват тези хранителни вещества, които могат да поддържат козината на вашия домашен любимец блестяща и мека и да ги поддържат активни с напредване на възрастта.

Даването на твърде много добавки вредно ли е за кучетата?

Отговор: За съжаление, приемането на твърде много ставни добавки може да причини синдром на мултиорганна дисфункция. Глюкозаминът също е докладван като топ отрова за кучета през последните години поради потенциала за предозиране. Но няма място за паника! Всички хранителни добавки имат точно определена доза, която е описана на опаковката и като цяло хранителните добавки имат само полезна стойност за кучето ви.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма