+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Боксер

Показване на 1–12 от 18 резултата

Кучешка порода Боксер

Кучетата боксер първоначално са били отглеждани като кучета пазачи със среден размер. Днес, боксерите намират дом най-вече като любящи семейни спътници. Въпреки това те все още запазват високите си енергийни нива и се нуждаят от много упражнения.

С квадратна мускулеста челюст, тази порода е Джордж Клуни в света на кучетата, тоест човек с чувство за хумор и скрита сладост. Те обожават семействата си и също така ще оценят последователното обучение, което не набляга на груби порицания.

Кучешка порода Боксер

Силните породи като боксерите са любящи и приятелски настроени кучета.

Ако търсите високоенергийно, лесно за отглеждане, подходящо за семейството куче, тогава това може да е породата за вас!

По-долу са всички характеристики на породата кучета и факти за боксерите, които Кучеландия успя да събере и синтезира за Вас!

Какво трябва да знаете за Боксерите:

 • Адаптира се добре за живеене в апартамент.
 • Добър за начинаещи собственици.
 • Имат високо ниво на чувствителност.
 • Толерират самотата.
 • Издръжливи са на студено време.
 • Понасят и горещо време.
 • Приятелство навсякъде
 • Много силна привързаност към семейството.
 • Подходящи са за деца.
 • Може да се отглеждат заедно с други кучета, сравнително лесно.
 • Приятелски настроен към непознати.
 • Лесни са за подстригване.
 • Нямат много добро общо здраве.
 • Имат голям потенциал за наддаване на тегло.
 • Придобиват средни размери.
 • Доста лесни са за трениране.

Важни статистики:

 • Тегло: 27 до 32 килограма.
 • Продължителност на живота: 10 до 12 години

Повече за породата Боксер

Боксерите са големи, мускулести кучета с квадратна глава, които изглеждат внушително. Това е, докато не погледнете в очите им и не видите пакостта и радостта от живота, отразени там. Заради техния игрив характер и безгранична енергия, понякога ги наричат ​​„Питър Пан“ сред породите кучета.

Боксерите не се считат за напълно зрели, докато не навършат три години, което означава, че имат едно от най-дългите периоди на кученца в света на кучетата.

Типичният боксьор

Той е интелигентен, бдителен и безстрашен, но същевременно приятелски настроен. Те са лоялни към семейството си и обичат да играят с тях, но също така са своенравни, особено ако се опитате да използвате сурови методи на обучение върху тях.

С минимални нужди от подстригване, боксер

С минимални нужди от подстригване

Също така и легендарно търпение и нежност с децата, боксерите са чудесни семейни спътници, стига да им осигурите физическите упражнения и умствената стимулация, от която се нуждаят.

Ако желаете и можете да им осигурите адекватни упражнения под формата на разходки или тичане, те дори могат да се адаптират към живот в апартамент, стига да могат да бъдат близо до любимите си хора.

Боксерите произхождат от Германия

И те са привнесени в САЩ след Първата световна война. Техните къси, лъскави козини са поразителни: светлокафяви или тигрови с крещящи бели петна. Всички бели или предимно бели боксери не са желателни, защото генетично глухотата е свързана с бялото оцветяване.

Много боксери имат купирани опашки и купирани уши. Ако ушите не са купирани, те ще висят. Много собственици на кучета избират да оставят ушите и опашките на боксерите си неподрязани в наши дни. Практика, която Кучеландия напълно поддържа. Нека тези уши и опашки станат естествени.

Боксерите са известни с голямата си любов

Също така и лоялност към семействата си. Те често са недоверчиви към непознати в началото, но няма да бъдат агресивни, освен ако не възприемат заплаха за семействата си. Боксерите са толкова любвеобилни, че често си мислят, че са кученца и се опитват да лежат възможно най-близо до вас.

Стопаните на боксери

Те по света се радват особено много на забавното поведение на любимите си кучета. Боксерите са жизнерадостни, щастливи и енергични. Те често лапат, подобно на котка, своите играчки, купички за храна и дори своите стопани.

Когато са развълнувани, те често танцуват, малък танц, който включва усукване на телата им в полукръг, подобно на формата на боб, и след това се въртят в кръгове. Боксерите издават уникален звук, наречен „ууууу“, когато поискат нещо или са развълнувани. Не е точно лай, а по-скоро звучи така, сякаш казват “уу-уу”, вижте ме!

Гледането на боксер докато бяга е истинско удоволствие.

Те са толкова буйни, щастливи и грациозни, че със сигурност ще предизвикат усмивка на лицето ви, особено ако започнат да скачат, нещо, което обичат да правят, да се усукват и дори да въртят салта, за да ви забавляват.

Но животът не е само забавление и игри за всички боксери. Заради своята сила и смелост боксерите намират широко приложение в армията и полицията, както и при издирвания и спасявания. Когато са специално обучени за охрана, боксерите са отлични пазачи и ще обуздаят натрапника по същия начин като човешка охрана.

Боксерите също се отличават

С послушание, ловкост и шуцхунд – изискващо състезание от три фази, което тества способностите за проследяване, послушание и защита на кучето.

Боксерите не трябва да се оставят на открито за продължителни периоди от време. Късият им нос не охлажда ефективно горещия въздух през лятото, а късата им козина не ги топли през зимата. Много стопани на боксери се шегуват, че диапазонът на толерантност на техните боксери е между 21-22 градуса по Целзий.

Боксерите също се отличават

Боксерите

Не са породата за всеки, но ако харесвате голямо куче, което обича да се гушка, нямате нищо против малко лигавене между приятели, искате куче, което ще ви радва с клоунски лудории и същевременно ще бъде нежно с децата ви, и най-вече, ако сте готови да поддържате своя боксер физически и психически стимулиран, боксерът може да е точното куче за вас!

Акценти към породата

 • Боксерите са кучета с висока енергия и се нуждаят от много упражнения. Уверете се, че имате време, желание и енергия, за да им дадете играта и дейността, от които се нуждаят.
 • Тези кучета са буйни и ще ви поздравяват екстатично.
 • Ранното, постоянно обучение е от решаващо значение, преди вашият боксер да стане твърде голям, за да се справи!
 • Въпреки че са големи, боксерите не са кучета за отглеждане на открито. Техните къси носове и козина ги карат да се чувстват неудобно в горещо и студено време и трябва да се отглеждат като домашни кучета.
Още:
 • Боксерите узряват бавно и се държат като буйни кученца в продължение на няколко години.
 • Кучетата боксери не просто обичат да са около семейството си, а те трябва да бъдат около тях! Ако бъдат оставени сами твърде дълго или държани в задния двор далеч от хората, те могат да станат зли и разрушителни.
 • Често ще видите представителите на породата боксер да се лигавят. Също така се отличават и с хъркане.
 • Въпреки че имат къси косми, боксерите линят, особено през пролетта.
 • Боксерите са интелигентни и реагират добре на тежки, но забавни тренировки. Те също имат упорита жилка и не обичат да бъдат командвани или третирани грубо. Ще имате най-голям успех в обучението на своя боксер, ако можете да го направите забавно за него.
 • Някои боксери приемат ролята си на пазачи, твърде сериозно, докато други може да не проявяват никакви инстинкти за пазачи.

История

Предците на боксера са били немският буленбайсер – куче, произлизащо от мастифите и булдогът. Bullenbeisser е бил използван като ловно куче от векове за лов на мечки, диви свине и елени. Тяхната задача е била да хванат и задържат плячката, докато пристигнат ловците.

С течение на времето Bullenbeissers губят работата си в именията и започват да се използват от фермери и месари за охрана и каране на добитък.

Боксерът, който познаваме днес, е развъден в края на 19 век.

Човек от Мюнхен на име Георг Алт отгледал тигрово оцветен женски Bullenbeisser на име Флора с местно куче с неизвестен произход.

В котилото имало светлобежов мъжки, наречен Бокс на Лехнер (Lechner’s Box). Смята се, че това е началото на линията, която ще се превърне в Boxer, който познаваме днес.

Бокс на Лехнер бил отгледана от майка му Флора и едно от котилата било женско, наречено Алт’с Шекен. Тя била регистрирана като Bierboxer или Modern Bullenbeiser.

След това Шекен е била отгледана от английски булдог на име Том

За да създаде куче на име Флоки, който става първият боксер, вписан в немската родословна книга, след като печели на шоу в Мюнхен, където имало специално изложение за боксери.

Сестрата на Flocki, бяла женска, била дори по-влиятелна, когато била чифтосана с Piccolo von Angertor, внук на Lechner’s Box. Едно от нейните малки било бяло женско куче на име Мета фон дер Пасаж, което се смята за майка на породата Боксер, въпреки че нейните снимки показват, че тя няма голяма прилика с модерен боксер.

Джон Вагнер, автор на “Боксерът” – публикувана за първи път през 1939 г. – казва следното за нея:

Джон Вагнер, автор на

Meta von der Passage изигра най-важната роля от петте оригинални предшественици.

Нашата голяма линия от бащи води началото си директно от тази женска.

Тя беше силно сложена, ниска до земята, тигрова и бяла на части, без долна челюст и изключителни устни. Като продуктивна кучка, малцина в която и да е порода могат да достигнат нейния рекорд.

Тя постоянно раждаше кученца от прекрасен тип и рядко качество. Тези от нейните потомци, родени от Flock St. Salvator и Wotan, доминират в днешно време.”

През 1894 г. трима германци на име Робърт, Кониг и Хопнер решават да стабилизират породата

Да я изложат на киноложка изложба. Това е направено в Мюнхен през 1895г., а на следващата година те основават първия клуб за боксери.

Породата става известна в други части на Европа в края на 1890г. Около 1903г. първите боксери са внесени в САЩ. Първият боксер е регистриран от Американския киноложки клуб през 1904г., куче на име Арнулф Гранденц. През 1915г.

Американският киноложки клуб (AKC)

Признава първия шампион боксер, Sieger Dampf v Dom, собственост на губернатора и г-жа Леман от Ню Йорк. В САЩ нямало много женски боксери, които да се размножават с него, така че той нямал голямо влияние върху породата.

Когато избухва Първата световна война, боксерите били записани в армията, служейки като кучета куриери, носещи раници и действайки като кучета за нападение, както и като и пазачи.

Боксерите

Започват да стават популярни в САЩ през 40-те години на миналия век, когато войници, които се връщат у дома от Втората световна война, носят своите талисмани на боксери със себе си. Чрез тях породата е представена на повече хора и скоро се превръща в любимо животно компаньон, изложбено куче и куче пазач.

Каква е личността на кучетата Боксер

Боксерът е описан като послушно куче пазач, което означава, че са бдителни и внимателни. Когато не се правят клоуни, те са достойни и уверени в себе си. С децата са игриви и търпеливи. Непознатите се посрещат предпазливо, но отговарят учтиво на приятелските хора. Те са агресивни само в защита на семейството и дома си.

Темпераментът им се влияе от редица фактори, включително наследственост, обучение и социализация. Кученцата с приятен темперамент са любопитни и игриви, готови да се доближат до хората и да бъдат прегърнати от тях.

Срещата с родителските кучета

А също и братя и сестри или други кръвни роднини може да помогне за оценката на това какво ще бъде кученцето, когато порасне, но не е гаранция.

Като всяко куче, боксерите се нуждаят от ранна социализация – излагане на много различни хора, гледки, звуци и преживявания – когато са млади. Социализацията помага да се гарантира, че вашето кученце боксер ще израсне като добре завършено, общително, приятелско куче и ще остане такова през целият си живот.

Здравословно състояние на Боксерите

Боксерите обикновено са здрави, но като всички породи, те са предразположени към определени здравословни проблеми. Не всички боксери ще получат някои или всички от тези заболявания, но е важно да сте наясно с тях, ако обмисляте тази порода.

Ето няколко условия, за които вие и вашият ветеринарен лекар трябва да следите:

Рак.

Боксерите са особено предразположени към развитието на мастоцитни тумори, лимфоми и мозъчни тумори. Бели боксерки и боксерки с прекомерни бели петна може да получат слънчево изгаряне и дори да развият рак на кожата. Ако вашият боксер е светъл на цвят, нанесете слънцезащитен крем върху ушите, носа и козината им, когато излизат на открито.

Аортна стеноза/субаортна стеноза (AS/SAS).

Това е един от най-честите сърдечни дефекти, открити при боксерите. Аортата се стеснява под аортната клапа, принуждавайки сърцето да работи по-усилено, за да доставя кръв на тялото. Това състояние може да причини припадък и дори внезапна смърт.

Това е наследствено заболяване, но начинът му на предаване не е известен към момента. Обикновено ветеринарен кардиолог диагностицира това състояние след откриване на сърдечен шум. Кучета с това състояние не трябва да се отглеждат.

Боксерска кардиомиопатия (BCM).

Нарича се още боксова аритмична кардиомиопатия (BAC), фамилна вентрикуларна аритмия (FVA) и аритмогенна дясна вентрикуларна кардиомиопатия (ARVC). BCM е наследствено заболяване. Сърцето на кучето понякога бие нестабилно (аритмия) поради нарушение на електрическата проводимост.

Това може да причини слабост, колапс или внезапна смърт. Тъй като е трудно да се открие това състояние, то може да причини неочаквана смърт. Боксери, които показват признаци на това състояние, не трябва да се отглеждат.

Боксерска кардиомиопатия (BCM).

Дисплазия на тазобедрената става:

Това е наследствено състояние, при което бедрената кост не приляга плътно към тазобедрената става. Някои кучета показват болка и куцане на единия или двата задни крака, но може да не забележите никакви признаци на дискомфорт при куче с тазобедрена дисплазия. С възрастта на кучето може да се развие артрит.

Кучета с тазобедрена дисплазия не трябва да се развъждат

Дисплазията на тазобедрената става е наследствена, но може да бъде предизвикана и от фактори на околната среда, като бърз растеж от висококалорична диета или наранявания, причинени от скачане или падане върху хлъзгави подове. Лечението варира от добавки, които поддържат функцията на ставите до тотална смяна на тазобедрената става.

Хипотиреоидизъм:

Хипотиреоидизмът се причинява от дефицит на хормони на щитовидната жлеза и може да доведе до признаци, които включват безплодие, затлъстяване, умствена тъпота и липса на енергия.

Козината на кучето може да стане груба и чуплива и да започне да пада, докато кожата става жилава и тъмна. Хипотиреоидизмът може да се управлява много добре с хапче за заместване на щитовидната жлеза ежедневно. Лечението трябва да продължи през целия живот на кучето.

Дистрофия на роговицата:

Това се отнася до няколко заболявания на окото, които не са възпалителни и се предават по наследство. Един или повече слоя от роговицата на двете очи обикновено е засегната, макар и не непременно симетрично.

При повечето породи дистрофията на роговицата се проявява като непрозрачна област в центъра на роговицата или близо до периферията. Това обикновено не е болезнено, освен ако не се развият язви на роговицата.

Демодекоза:

Всички кучета носят малък пътник, наречен демодекс акар. Кучето-майка предава този акар на своите малки през първите няколко дни от живота им. Акарът не може да се предава на хора или други кучета, защото само майката предава акари на своите малки.

Акарите Demodex живеят в космените фоликули и обикновено не причиняват никакви проблеми. Ако обаче вашият боксер има отслабена или компрометирана имунна система, той може да развие демодекоза.

Демодекозата

Наричана още демодикоза, може да бъде локализирана или генерализирана. При локализираната форма на главата, шията и предните крака се появяват петна от червена, лющеща се кожа с косопад.

Смята се за болест на кученцето и често изчезва от само себе си.

Въпреки това трябва да заведете кучето си на ветеринар, защото може да се превърне в генерализирана форма на демодекоза. Генерализираната демодекоза обхваща цялото тяло и засяга по-възрастни кученца и млади възрастни кучета.

Кучето развива петна по кожата, плешиви петна и кожни инфекции по цялото тяло. Третата форма на това заболяване, Demodectic Pododermititis, е ограничена до лапите и може да причини дълбоки инфекции.

Стомашна дилатация-волвулус (GDV)

Наричана също подуване или усукване: Това е животозастрашаващо състояние, което може да засегне големи кучета с дълбоки гърди като боксери, особено ако се хранят с по едно голямо хранене на ден, ядат бързо, пият много количество вода след хранене и тренират енергично след хранене.

Някои смятат, че повдигнатите съдове за хранене и вида на храната може да са допълнителни фактори. Среща се по-често сред възрастните кучета. GDV възниква, когато стомахът се раздуе с газ или въздух и след това се усуква (усукване).

Кучето не може да се оригне или повърне

За да се отърве от излишния въздух в стомаха си и нормалното връщане на кръвта към сърцето е възпрепятствано. Кръвното налягане пада и кучето изпада в шок.

Без незабавна медицинска помощ кучето може да умре. Подозирайте подуване, ако кучето ви има раздут корем, слюноотделя прекомерно и повръща.

Кучетата могат да бъдат неспокойни

Също така депресирани, летаргични и слаби с ускорен сърдечен ритъм. Важно е да заведете кучето си на ветеринар възможно най-скоро.

Има някои индикации, че склонността към GDV се предава по наследство, така че се препоръчва кучетата, които развият това състояние, да бъдат кастрирани или стерилизирани.

Алергии:

Боксерите са склонни към алергии, както към околната среда, така и към хранителни алергии. Ако забележите, че вашият боксер има сърбяща и люспеста кожа, прегледайте го от вашия ветеринарен лекар.

Глухота:

Белите боксери са особено податливи на глухота. Около 20 процента от белите боксери са глухи и белите боксери не трябва да се отглеждат, защото гените, които причиняват глухота при белите боксери, могат да бъдат наследени. Освен това боксерите, които носят екстремния ген за бели петна, могат да увеличат случаите на глухота при породата като цяло.

Грижа за Боксер

Боксерите са домашни кучета. Техните къси носове и къси палта ги правят неподходящи за живот на открито, въпреки че ще се радват да имат ограден двор за игра.

Боксерите обичат да играят.

За да поддържате мускулите им в тонус и да задоволите нуждата им от упражнения, планирайте да играете с тях или да ги разхождате поне два пъти на ден за половин час.

Играйте на гонене на пръчка, водете ги на дълги разходки или ги накарайте да участват в кучешки спортове като аджилити или флайбол. Предоставянето на много ежедневни упражнения на вашия Boxer е най-добрият начин да си осигурите добро поведение. Умореният Boxer е добър Boxer.

Обучението е от съществено значение за боксeра.

Те са толкова големи и силни, че могат случайно да наранят хора, като ги съборят, ако не се научат да контролират действията си. Темпераментът на боксера играе роля в способността им за обучение.

Те са щастливи и възбудими, подскачащи и малко пакостници. За да ги накарате да приемат обучението сериозно, трябва да започнете рано и да използвате твърди, справедливи методи на обучение и положителна мотивация под формата на похвала, игра и хранителни награди. Бъдете постоянни.

Вашият боксер ще забележи всеки път

Когато му позволите да се измъкне с нещо и ще настоява, за да види какво друго може да му се измъкне. Преди да се отправите към тренировъчния клас, успокойте ги малко с енергична разходка или игра. Те ще се съсредоточат по-добре, след като изгорят една част от енергията си.

Търпението е ключът към домашното обучение на вашия Boxer. Някои се обучават домашно на възраст от четири месеца, но други не са надеждни, докато не навършат седем месеца до една година.

Подучете своя боксер да ходи на гърне на редовен график и ги хвалете диво, когато си свършат работата на открито.

Хранене на куче Боксер

Идеалната диета за боксер трябва да бъде формулирана за средно голяма порода с висока енергия. Потърсете висококачествена храна за вашето кученце в Кучеландия, за да има най-добрия шанс за дълъг здравословен живот.

Боксерите могат да напълнеят, ако са прехранени, така че трябва да се придържате към редовен график на хранене. Обикновено се препоръчват две хранения на ден. Ограничете лакомствата и не оставяйте храна цял ден.

Както при всички кучета, диетичните нужди на боксера ще се променят от възрастта

Това ще е така до зрелостта и ще продължат да се променят в техните напреднали години.

Трябва да попитате вашия ветеринарен лекар за препоръки относно диетата на вашия боксер, тъй като има твърде много вариации между отделните кучета. Включително тегло, енергия и здраве, за да направите конкретна препоръка.

Цвят на козината и подстригване

Боксерките имат елегантно късо палто със стегната кожа върху атлетичните си тела. Предлагат се в два цвята: светлобежов или тигров, със или без бели петна. Фаунът варира от светлокафяв до махагон. Brindle е впечатляваща шарка на тигрови ивици от черни ивици върху светлобежов фон.

Белите петна обикновено се появяват по корема

Или краката и не трябва да покриват повече от една трета от козината. Когато бялото се простира върху шията или лицето, цветът се нарича крещящо светлобежов или крещящо тигров.

Боксерките без никакво бяло се наричат ​​обикновени боксерки. На лицето боксерът има черна маска, понякога с бяла ивица или пламък, минаващ нагоре по муцуната между очите.

Женските кучета Боксер

Те не носят гена за плътен черен цвят на козината, така че никога няма да видите черен боксер. В Обединеното кралство светлокафявите боксери обикновено са богати на цвят и се наричат ​​”червени”.

Белите петна, покриващи повече от една трета от тялото, са дисквалификация на шоу ринга. Това е така, защото прекомерните бели петна при боксерите ги правят по-податливи на здравословни проблеми като рак на кожата и глухота.

Реномираните животновъди не искат да предадат тези гени.

В миналото развъдчиците често са евтаназирали бели кученца при раждането, но днес повечето развъдчици ги поставят в домове за домашни любимци.

Въпреки че белите боксери не могат да бъдат показани в конформация и не трябва да се отглеждат, те могат да се състезават в послушание и ловкост и разбира се, те все още имат прекрасната личност на боксер, която ги прави толкова страхотни спътници!

Боксерската козина изисква минимално поддържане.

Боксерите са чисти кучета и е известно, че се подстригват като котките. Боксерите могат да линеят доста, но седмичното разресване с четка с косъм или твърда гумена ръкавица за подстригване ще ви помогне да държите козината под контрол.

Можете да подобрите естествения блясък на вашето боксерско палто, като го търкате от време на време с кърпа от дива коза.

Други нужди

От поддържане включват хигиена на зъбите и грижа за ноктите. Мийте зъбите на вашия боксер няколко пъти седмично, за да помогнете за премахване на зъбен камък и бактерии. Ежедневно е най-добре, ако искате да предотвратите пародонтоза.

Подстригвайте ноктите веднъж или два пъти месечно, ако кучето ви не ги износва естествено. Ако можете да ги чуете да щракат по пода, те са твърде дълги.

Деца и други домашни любимци

Боксерите обичат децата и са страхотни другари за активни по-големи деца. Те обаче могат да бъдат твърде буйни за малки деца и могат случайно да ги съборят по време на игра.

Винаги учете децата как да се приближават и докосват кучета и винаги наблюдавайте всяко взаимодействие между кучета и малки деца, за да предотвратите ухапване или дърпане за уши или опашка от който и да е участник.

Научете детето си

Никога да не се доближава до куче, докато яде или спи или да се опитва да вземе храната на кучето. Никое куче никога не трябва да бъде оставяно без надзор с дете.

Боксерите могат да се разбират добре с други кучета и котки, особено ако са отгледани заедно с тях.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма