Филтри

Категория

Марка

Вкус

Вижте повече

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вижте повече

Вид

Цвят

Размер

Материал

Разфасовка

Вижте повече

ПОКАЖИ ФИЛТРИ

Категория

Марка

Вкус

Вижте повече

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вижте повече

Материал

Размер

Цвят

Вид

Разфасовка

Вижте повече

Померан

Показване на 1–12 от 56 резултата

Померан

Всички познаваме и сме виждали подобните на лисици, малки кученца от породата померан. Със своята мека козина и малки размери, те са чудесен домашен любимец, който през годините доби изключително голяма популярност, и е търсен почти навсякъде. Известни са с това, че могат да се намерят във всевъзможни цветови окраски – бели, черни, напръскани, петнисти и тн. Ние от petstation.bg предлагаме най-добрата храна за померан.

Особености на померана

Тези кученца са дребни и могат да достигнат до 2-3 килограма, в зависимост от разновидността на померана, неговия пол и възраст, разбира се. Типично е за тях да са игриви, шумни и енергични. Именно в това се крие техния чар.

С компактните си размери, той успява да бъде страхотна компания дори и в малки апартаменти. Разбират се изключително добре с хората, но ако не се погрижите от ранна възраст за социализацията им те могат да имат проблеми с комуникирането с други кучета.

Специфичното за тях е, че обичат да са център на внимание и всичко трябва да се върти около тях, цялата любов да е насочена изцяло към тяхната особа. Могат дори да проявяват видна ревност към собствениците си, особено ако се отнася за други куче.

Отглеждане на померан

Понякога тези малки кученца могат да бъдат доста своенравни и капризни. Обичат да им се угажда и да бъдат глезени. Важно е обаче  да се поставят граници, за да може кучето Ви да не стане изключително взискателно. Обичат да лаят и ако това за Вас е проблем е редно да ги научите от малки, че това поведение не се толерира у дома. Любители са на постоянните ласки и прегръдки и не бива да ги оставяте сами за супер много време.

Померана са много сладки лисички

Ако отглеждате померан паралелно с малко дете трябва постоянно да ги наблюдавате. Децата обичат да мачкат и често не познават силата си и може съвсем неволно да изпуснат или наранят дребните и крехки кученца.

Здраве

Помераните имат типични и специфични за породата здравословни проблеми, като някои от тях са:

 • Очни инфекции
 • Преждевременна загуба на зъби
 • Затлъстяване
 • Сърдечни проблеми

Померан са много капризни към храната

Хранене

Тези кучета освен, че са изключително капризни са и изключително крехки и чувствителни. Стомахът им лесно може да се разстрои и да предизвика проблеми с животните.

Купувайте качествена храна за померана и не правете изключения при нейния избор, защото това може да се окаже фатално за Вашия любимец. Добре балансираното и правилно меню е сред основните изисквания при отглеждането на този вид кучета.

Отглеждане на ПомеранВъпреки малките си размери, Померанът има много енергия и обича да учи нови трикове, с които може да забавлява своите стопани. Кучетата от породата Померан, се обучават сравнително лесно и се учат много бързо, ако възпитанието започне още в ранна възраст. Ако не обичате шумни кучета, Померанът не е за вас. 
Темперамент Помераните обикновено са весели, приятелски настроени малки кучета. Те обичат да се срещат с нови хора и се разбират добре с други животни, въпреки че понякога смятат, че са доста по-големи, отколкото са всъщност. Те като че ли не осъзнават, че са малки на ръст и от време на време се изпречват на големи кучета или поне се опитват да ги заплашат устно.

Тази порода са активни малки кучета, които се нуждаят от ежедневни упражнения, дори ако това е просто разходка около блока.

Здравословни проблеми на померанВъпреки добрият здравен профил на породата, има някои характерни заболявания. Те се изразяват в:

 • проблеми със зрението
 • проблеми с костите (прещракване на капачките)
 • свиване на трахеята, изразено в често кашляне 
 • опадане на козината.
Продължителност на живота на породатаЖивеят между 12 и 16 години, което ги прави една от най-дълголетните породи кучета. Необходимо е обаче да бъдат хранени с качествена храна и да им бъде осигуряван редовен преглед при ветеринар.
Померан: най-добрият приятел на децатаПомеранът е страхотна компания за деца над 5 години, които копнеят за игри на двора. Интелигентни и послушни, Помераните бързо научава игрите на децата, което от своя страна насърчава малчуганите да са още по-активни и креативни. И двамата могат са се занимава взаимно с часовете, давайки на родителите шанс да си отдъхнат. Децата са щастливи от своите умни партньори в игрите, а помераните са изразходват цялата си енергия по здравословен и приятен начин.

Последни публикации

Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече

  Контактна форма

  Храна за кучета по породи