+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Копринен териер

Показване на 1–12 от 31 резултата

Как да се грижим за куче от породата Копринен териер

Храна за Копринен териер. Породата кучета Копринен териер е пример за израза „малко куче, голяма личност“. Тежащи само осем до десет килограма в зряла възраст, тези кучета са здрави и уверени, като това може би се дължи на наследството им като ловци на дребна плячка.

Под бурната личност на Силкито се крие любящо куче-компаньон, което обича да се придържа близо до вас. Те дори могат да се адаптират към живота в апартамента, стига да положите достатъчно усилия.

Просто внимавайте, защото вашите съседи може да не оценят склонността на тази породата да лае. Ако можете да осигурите много любов, внимание и физическа активност, ще имате щастливо куче, което няма да иска да ви напусне!

Какво трябва да знаем за породата Копринен Териер

Силки, както често го наричат, е елегантно малко куче с красива, копринена — да се надяваме, че това не е изненада — кафяво-синя козина. Под този деликатен външен вид обаче се крие голям и смел дух.

Хората, които не са запознати с породата, често се изненадват да видят малкия Силки да налайва натрапниците, да лудува с по-големи кучета или да бъде в крак със стопаните си на разходка.

Но това не трябва да е шок. Силки в крайна сметка е териер с истински териерски темперамент: пъргав, упорит и обичащ копаенето, лаенето и преследването. Ако не смятате тези характеристики за привлекателни, тогава копринения териер не е за вас.

Въпреки твърдото отношение обаче, силкито е лоялно куче, което обича да бъде със семейството си. То е най-подходящо за домове, където няма да бъде оставяно само вкъщи за дълги периоди от време.

Кучетата от тази прода се нуждаят от компанията на човешката си глутница и са склонни да правят пакости, ако не са наблюдавани.

куче териер

Копринения терире се нуждае от ежедневни физически и умствени упражнения и ще се радва да се присъедини към вас на разходка в квартала или на поход в планината.

Въпреки високата си енергия, той може да бъде куче за апартамент или малък двор. Този вид териер обаче има склонност да лае, така че командата „Тихо“ трябва да бъде част от основните му кучешки маниери.

Ако отгледате Копринен териер още от малко кученце, може да бъде добър спътник за деца над 10 години, стига да се отнасят към него внимателно и мило. Имайте на предвид, че тези кучета не обичат да бъдат боцкани и прекалено нагушвани от малки деца.

За правилния собственик този забавен и енергичен спътник може да добави пикантност и много любов към живота.

куче и собственик

Детайли за Копринен териер

 • Копринените териери са активни кучета, които се нуждаят от упражнения и умствена стимулация. Това не означава напрегнати преходи или часове в разходки, но означава, че ще трябва да осигурите повече активност от търкане на корема в дивана.
 • Въпреки че се нуждаят от упражнения, те могат да бъдат добри кучета за апартамент или малък двор.
 • Копринените имат силен стремеж към плячка и преследват котки, катерици, гризачи и понякога други кучета. Силкито може да не е най-добрият избор, ако имате други малки домашни любимци. Освен това дръжте своя копринко на каишка, когато сте в необезопасени зони, за да избегнете изчезването му в дивото, когато нещо малко и космато се промъкне край него.
 • Силкитата обичат да са със семействата си и са най-щастливи, когато могат да прекарат целия ден във вашата компания.
 • Въпреки дългата си козина, копринените териера са доста лесни за гледане. Все пак те изискват известно поддържане, като цялостно разресване два до три пъти седмично и ежемесечно къпане.
 • Както всички териери, Силкито обича да копае. За да запазите вашите цветни лехи, или помислете за друга порода, или обучете вашия териер да копае в определена област. Много по-лесно е да канализирате инстинкта, отколкото да го потискате.
 • Лаенето, друга черта на териера, е много обичано забавление за тази порода. Въпреки че можете да научите своя копринен териер на команда „Тихо“, той все още ще лае, когато сметне, че е необходимо. Предимството е, че тези кучета са отлични пазачи.
 • Силки териерите могат да бъдат добри семейни кучета, но поради раздразнителния им характер децата трябва да са на възраст около 10 години и повече. 
 • Въпреки че като цяло са приятелски настроени, представителите на породата могат да бъдат териториални и агресивни към други кучета, ако не са социализирани правилно.
 • Не трябва да оставяте кучето си без надзор в двора. Този териер е достатъчно малък, за да бъде смятан за плячка от по-големите диви животни, достатъчно териер, за да си прокопае път, и достатъчно Силки, за да прави пакости.

От къде идва породата Копринен Териер?

копринен териер

Това което знаем е, че коприненият териер произхожда от Австралия през 1890 г., когато животновъдите кръстосват вносни йоркширски териери с техните местни австралийски териери.

Някои от потомците изглеждали като йорки, други приличали на австралийски териери, а други изглеждали като силкитата днес. Размерът и дължината на козината на кучетата били между двете родителски породи.

Копринено изглеждащите кучета били кръстосвани, докато кученцата  им предвидимо придобили копринени черти.

През 1906 г. в Сидни, Нов Южен Уелс, австралийски гълъбовъди разработили стандарт за породата, което ще рече, писмени насоки за това как трябва да изглежда, как се движи и как се държи породата. През 1909 г. във Виктория е изготвен друг стандарт.

Двата стандарта не съвпадали напълно, най-вече по отношение на предпочитаното тегло и тип на ухото. Двата лагера направили компромис и през 1926 г. издали нов стандарт за породата Копринен териер.

Породата има няколко имена, като първоначално тя се нарича Сидни копринен териер. През 1955 г. тя става австралийски копринен териер (все още официалното име на породата в Австралия). В САЩ името е променено на Копринен териер, а в Европа, както и в България е позната под същото име.

Как да се грижим за Копринен териер?

Коприненият териер може да изглежда като играчка, но той е истинско куче, което се нуждае от упражнения и обучение. Очаквайте от него да се радва на ежедневни разходки, да лудува с вас в двора или пътувания до кучешки парк със специална зона за малки породи.

В краен случай Силкито е щастливо да тренира на закрито с вълнуваща игра на намери и донеси в коридора.

Силкитата не са кучета за отглеждане на открито. Това куче жадува за компанията на своя стопанин. То е достатъчно малъко, за да бъде смятано за плячка от дивите животни. И въпреки неговия размер, друг риск е той да се бие с друго куче, което се скита на неговата трева.

Що се отнася до обучението, копринените териери са желаещи и способни ученици. Тъй като обаче са толкова умни, трябва да сте последователни.

В противен случай те ще бъдат склонни да измислят свои собствени правила. Най-добрият начин да спечелите сътрудничеството на вашето Силки е със забавни уроци, които използват положително подсилване.

Храна за Копринен териер

храна за куче

Препоръчителна дневна доза: 1/2 до 3/4 чаша висококачествена суха храна за кучета на ден, разделена на две хранения. Кученцата се нуждаят от около 1/8 до 1/4 чаша на ден.

Колко яде вашето възрастно куче зависи от неговия размер, възраст, телосложение, метаболизъм и ниво на активност. Кучетата са индивидуалности, също като хората и не всички се нуждаят от еднакво количество храна.

Почти от само себе си се разбира, че едно високоактивно куче ще се нуждае от повече храна от куче излежаващо се на дивана. Качеството на кучешката храна, която купувате, също има значение. Колкото по-добра е кучешката храна, толкова по-добре ще подхранва вашето куче и толкова по-малко от нея ще трябва да разклащате в купата му.

Базирайте количеството храна за Копринен териер, което давате, на базата на физическото състояние. Това куче може да бъде измамник и ако може да ви подмами да раздавате повече храна, ще го направи. Поддържайте своя копринен териер в добра форма.

Измервайте храна за Копринен териер и го храните два пъти на ден, вместо да оставяте храна навън през цялото време. Ако не сте сигурни дали е с наднормено тегло, направете му очен тест и практически тест.

За всичко останало, Кучеландия е на един клик разстояние.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма