+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Бигъл

Показване на 1–12 от 34 резултата

От колко храна се нуждае едно куче Бигъл?

бигъл

Ако наскоро сте осиновили бигъл, трябва да знаете, че сте се сдобили с верен, привързан, активен и енергичен другар. Ако имате просторен дом и време да осигурите на кучето си всички необходими упражнения, поздравления, намерихте вашето идеално куче!

Специфичните грижи, от които се нуждаят бигълите, включват: ежеседмично четкане, упражнения и контрол на храната. Защо? Много просто, това е куче с ненаситен апетит.

Могат да изядат цяла купа кучешка храна наведнъж! За съжаление, това може да доведе до затлъстяване, което в резултат може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Кучеландия е събрала цялата информация, от която се нуждаете, за да знаете от колко храна се нуждае едно куче бигъл. Тук ще обсъдим диетата на бигълите и ще предоставим ръководство за хранене на куче бигъл, за да ви помогнем!

Как правилно да храним бигъл?

правилно хранене на бигъл

Всяка порода кучета има специфични характеристики, които ни помагат да вземем решение за техните хранителни или други нужди. Това което трябва да запомните е, че всички бигъли се нуждаят от голямо количество протеин. Освен състава на храната, количеството, което предоставяте, ще зависи не само от породата, но и от следните фактори:

  • Възраст;
  • Тегло на възрастен индивид;
  • Физическа дейност.

Очевидно е, че малко кученце бигъл в ранните си етапи на развитие, няма да консумира същото количество храна като вече, развит, възрастен бигъл.

По същия начин на малките, средните, големите и гигантските кучешки породи също се определят количества храна, съобразявайки се с техния размер.

С казаното до тук, когато определяме колко храна трябва да яде нашето куче бигъл, трябва да се съсредоточим основно върху това колко физическа активност практикува. Бигълите се нуждаят от дълги разходки и упражнения, които успяват да изгорят цялата им натрупана енергия.

По същия начин тази много енергична природа ги кара да имат ненаситен апетит. Контролирането на порциите храна може да се превърне в задача за стопантие, но е много важна.

Бигълите, както споменахме преди малко, имат по-голяма склонност към затлъстяване в сравнение с другите породи кучета и следователно диетата им трябва да се контролира стриктно.

Колко трябва да яде малко кученце бигъл?

Колко трябва да яде малко кученце бигъл

По време на стадия на кученце нашето бигълче се нуждае от много грамове храна. Затова не е изненадващо, че трябва да ги храните повече през първите месеци, в сравнение с достигането на зряла възраст. В този смисъл се счита, че бигълът е достигнал зрялост, след като надхвърли 12 месеца живот.

Дотогава ще трябва да купувате суха храна за бигъл от Кучеландия и то от гамата junior, произведена изключително за нуждите на тази порода кучета.

Така избраната специализирана храна, трябва да съдържа висок процент протеини и хранителни вещества. Те ще поддържат храносмилателната им система и ще осигурят правилното развитие на чревната флора. Също така е важно в състава на храната да присъстват основни минерали, като калций и фосфор.

Тези минерали помагат за правилното формиране на скелета на вашето кученце и предотвратяват проблеми със ставите. Тъй като са активни и енергични животни, те често страдат от заболявания, свързани с костите и ставите.

Поддържането им в перфектно състояние от раждането им е от основно значение за предотвратяването на тези заболявания. И накрая, имайте предвид, че храната съдържа антиоксиданти, които помагат за укрепване на имунната им система.

Съветваме ви да търсите качествена храна, за да осигурите на вашето кученце най-доброто хранене. Имайте предвид, че това е най-важният етап от живота им. Това бележи тяхната еволюция и развитие.

Така че трябва да избягвате тези марки храна за кучета, които съдържат предимно брашно и зърнени храни.

Когато храните вашето кученце бигъл, трябва да вземете предвид следните съображения:
  • За да насърчите приема на храна през първите два месеца, препоръчително е да я намокрите във вода, за да омекне. След това ще трябва да намалите количеството вода, докато гранулите изсъхнат напълно.
  • От 2 до 4 месеца ще разпределяте дневните грамове и ще ги давате на четири пъти.
  • От 4 до 6 месеца ще сервирате храната по три пъти на ден.
  • На 6 месеца вече може да им давате общия дневен брой грамове храна, разделени на две хранения.

По-долу ще намерите ръководство за хранене на бигъл, което ви представя общото количество грамове, с които трябва да храните вашето куче на ден. Цифрите отчитат възрастта и теглото, което ще достигнат като възрастни представители на породата бигъл.

За да разберете сегашното и бъдещото тегло на вашето куче, трябва да се консултирате с вашия ветеринарен лекар. Ще забележите, че до 6 месеца дневното количество храна за вашия бигъл ще се увеличи, за да покрие всичките му хранителни нужди.

От 6 месеца нататък трябва да намалите приема на храна, за да избегнете прекомерно наддаване на тегло и/или затлъстяване.

Таблица за дневен прием на храна от кучета порода Бигъл – зряла възраст

Тегло на кучето в килограми

Години 10-12 kg 13-15kg 16-18kg 19-21kg 22-25kg
2 140-160g 170-195g 200-215g 210-230g 240g
3-4 160-180g 190-230g 230-270g 250-295g 280-320g
5 180-185g 230-245g 260-280g 300-320g 325-340g
6 185g 240-250g 260-280g 300-320g 330-360g
7-8 185g 235-245g 250-275g 290-300g 325-340g
10-12 180-170g 230-240g 240-270g 280-290g 290-320g

Колко храна трябва да приема куче бигъл в зряла възраст?

Колко храна трябва да приема куче бигъл в зряла възраст

Веднъж на една година нашето куче бигъл е вече възрастно и трябва да купувате храна за бигъл от гамата за възрастни. За да се избегне затлъстяването, дневното количество храна в диетата на нашите бигъли трябва да намалява в зависимост от интензивността на физическата им активност.

Не се изненадвайте, ако забележите, че след като е консумирало препоръчаното количество храна, вашият бигъл ще ви моли за още. В този момент е наложително да останете твърди и да не се поддавате на молбата им.

Хранителните им нужди вече са покрити с предвиденото количество, поради което не се нуждаят от повече храна.

Разбира се, ако вашето куче бигъл започне да отслабва прогресивно, трябва да отидете при вашия ветеринар.

След като обясните подробно всички упражнения, които правите ежедневно, ветеринарят може да ви посъветва да им давате повече храна.

Процентът протеин има значение

Когато избирате храната за диетата на вашето куче, трябва да се уверите, че процентът на протеини е най-висок – заемащ 40% от общия състав – и че присъстват минерали като калций и фосфор. Те ще поддържат костите и ставите им в перфектно състояние.

Освен това консумацията на EPA и DHA е от решаващо значение за насърчаване на здрави кости и кожа, както и за поддържане на козината им блестяща.

Подготвили сме ръководство за хранене на кучета бигъл по-долу, представящо количеството храна, което вашиян бигъл трябва да консумира на ден.

Както казахме в началото, това количество трябва да се определи според теглото и степента на физическа активност.

Не забравяйте, че от този момент можете да продължите да давате общото количество храна на две порции или да я намалите до една.

Таблица за дневен прием на храна в грамове съотнесено към килограмите на куче Бигъл

Тегло на кучета в килограми

Ниво на активност 10-12kg 13-15kg 16-18kg 19-21kg 22-25kg
Ниско 150-170g 180-200g 210-230g 240-260g 270-300g
Средно 170-200g 210-230g 240-270g 280-300g 290-330g
Високо 200-230g 240-270g 280-310g 320-350g 230-280g

Колко трябва да яде едно много възрастно куче бигъл?

възрастно куче бигъл

От 8-годишна възраст кучето бигъл се счита за старо. Ето защо трябва да променим храненето им в диапазон, подходящ за възрастно куче. Въпреки че кучетата често не показват очевидни признаци на напреднала възраст, трябва да адаптираме диетата им към новите хранителни нужди.

Бигълът е една от най-активните и енергични породи. Те могат да ни придружават до 15 години, ако им осигурим правилните грижи, от които се нуждаят. В този смисъл диетата за вашето старо куче бигъл също трябва да бъде обогатена с EPA и DHA за поддържане; здрава кожа и козина, калций за костите и ставите, като и фибри и протеини за насърчаване на чревния тракт.

Освен това, за да увеличим доставките на антиоксиданти и да помогнем за задържането на свободните радикали, можем да осигурим на нашето възрастно куче бигъл, плодове и зеленчуци.

В напреднала възраст количеството храна според диетата на бигълите е приблизително същото като в зряла възраст. Единственото нещо, което се променя, е съставът на хранта и формата.

За възрастен бигъл се препоръчва да се купува храна, която е трудна за дъвчене. Те са склонни към това да преглъщат, без да дъвчат. Що се отнася до възрастните бигъли, препоръчително е да купувате лесно дъвчаща се храна за кучета. Друг валиден вариант е, ако вашето куче няма всички зъби, е да смесите сухата храна с мократа.

Ако вашето вече старо куче бигъл страда от някакво заболяване на черния дроб, бъбреците или диабет, не се колебайте да отидете при вашия ветеринар. Той ще определи най-добрата храна за вашия бигъл, другото е лесно с Кучеландия.

Ако забележите, че кучето ви: е загубило апетит, чувства се отпаднало, проявява признаци на умора, спи повече от обикновено, повръща, има диария или друг симптом, незабавно отидете при специалист за преглед.

Вашето куче заслужава тази грижа и повече, след като ви осигури живот, изпълнен с безусловна обич и добра компания – това е Кучеландия.

Най-добрата храна за кучета бигъл

Най-добрата храна за кучета бигъл

Що се отнася до храненето на породата бигъл, както при всяко куче, можете да избирате между търговска кучешка храна или домашно приготвена храна. Има ползи и от двете.

Хубавото на търговската кучешка храна е, че можете да сте сигурни, че съдържа всички необходими хранителни вещества, от които вашето куче се нуждае.

От друга страна, домашно приготвената храна може да бъде по-добра в смисъл, че вие сами контролирате какви съставки влизат в храната.

Ние обаче от Кучеландия ви препоръчваме и за двете да изберете най-качествените съставки и/или по-висококачествена храна. Това ще гарантира, че вашето куче получава всички хранителни вещества, от които се нуждае, като го поддържа сито за по-дълго време.

Важно е да избягвате храни на зърнена основа, когато става въпрос за вашия бигъл, вместо това изберете истински протеинови храни, като например: риба, говеждо, агнешко и пилешко.

Препоръчваме да избягвате месо с високо съдържание на лоши мазнини, вместо това търсете храна с високо съдържание на здравословни мазнини, като например; омега-3 мастни киселини.

Ако решите да закупите търговска храна за вашето куче бигъл, препоръчваме да избягвате; заместители, изкуствени оцветители, овкусители и/или консерванти.

Освен това помнете, каквото и да правите, не оставяйте кучешка храна без надзор около бигъл! Изключително важно е да тренирате и контролирате кога вашето породисто куче яде.

Ако изоставите храната, бигълът няма да спре да яде и ако това се случи, рискувате сериозни здравословни проблеми!

Последни публикации

Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма