+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Немски късокосмест пойнтер

Показване на 11 резултата

Немски късокосмест пойнтер – със сигурност искате този нос

Немските късокосмести пойнтери често се описват като благородни или аристократични на външен вид и са известни със своята бързина, ловкост и издръжливост. Немските късокосмети пойнтери са истинско оръжия в арсенала на всеки ловец. Това са ловни кучета, обучени да намират или извличат дивеч.

Тъй като често се използват за лов на птици, късокосместите пойнтери са известни също като кучета птичари. Кучетата от тази порода, за разлика от другите породи ловни кучета, насочват и сигнализират, когато следят миризмата на дивеч, като спират и застават с нос, насочен в посоката на миризмата. В тази позиция те чакат сигнал от своя ловец, за да изгонят животното.

Като средно голяма порода, възрастните мъжки немски късокосмести пойнтери тежат средно 25-32кг. и 58-64см. на височина, докато женските индивиди са по-леки 20-27кг. и 53-59см. високи. Цветовете на тази порода кучета са или плътно черни или комбинация от черно с бяло плюс петна.

Наред с това, че са много обичани ловни кучета, немските късокосмести пойнтери са страхотни семейни кучета, които винаги са готови за всякакви дейности на открито.

Немски късокосмест пойнтер

Грижа за Немски късокосмест пойнтер

Немските късокосмести пойнтери са отлични работни кучета и партньори за лов поради високите им енергийни нива и издръжливост. Поради тази причина тази порода кучета се нуждаят от домове с достатъчно активност, за да бъдат физически и психически стимулирани.

Освен нуждата си от приключения, немските късокосмести пойнтери са кучета с доста ниска нужда от поддръжка. Те са с къса козина, която изисква минимално поддържане и пада умерено. Те обикновено са здрави кучета и живеят средно 10-12 години. Кучетата от тази порода са всеотдайни и любящи към семействата си и се справят добре с деца, както и с други домашни любимци.

Срещани здравни проблеми при немският късокосмест пойнтер.

Германските късокосмести пойнтери обикновено са здрави кучета, но могат да бъдат предразположени към определени наследствени заболявания. Тъй като тез кучета се считат за порода с дълбоки гърди, те също могат да бъдат предразположени към подуване или стомашна дилатация и волвулус, което е животозастрашаващо разстройство.

 • Тазобедрена и лакътна дисплазия – Дисплазията на тазобедрената става и дисплазията на лакътя са състояния, при които костите на тазобедрената или лакътната става не се подреждат правилно. Това неправилно подравняване причинява триене и смилане на костите. С течение на времето това води до влошаване и артрит на ставата, причинявайки болка и загуба на функцията си. Тазобедрената и лакътната дисплазия могат да бъдат наследствени състояния, които засягат немските късокосмести пойнтери. Те обаче могат да бъдат изострени и от други фактори като навици за упражнения, тегло и хранене.
 • Прогресивна атрофия на ретината – Прогресивната атрофия на ретината е група от дегенеративни заболявания, които засягат ретината на окото, като в крайна сметка причиняват слепота. Това е наследствено заболяване, което засяга немските късокосмести пойнтери в резултат на това, че и двамата родители носят гена, въпреки че самите те може да не показват признаци на заболяването. Въпреки че това заболяване не може да бъде предотвратено или лекувано, има ДНК тест, който може да скринира за дефектен ген в потенциални носители. Реномирани развъдчици на немски късокосмест пойнтер ще проверяват кучетата си за това заболяване.

Субаортна стеноза

 • Субаортната стеноза е наследствено заболяване, наблюдавано при немските пойнтери. Това причинява стесняване на аортната клапа, която е отговорна за регулирането на притока на кръв от сърцето към останалата част от тялото. Когато клапата се стеснява, това кара сърцето да работи по-усилено. Ако не се лекува, в крайна сметка ще доведе до сърдечна недостатъчност.
 • Някои често срещани признаци на субаортна стеноза включват летаргия, намалена толерантност към физическо натоварване и припадъци. Субаортната стеноза обикновено се открива от ветеринарен лекар по време на физически преглед като сърдечен шум при млади кучета, често преди да навършат 1 година. Лечението ще зависи от тежестта му. Леките случаи може да не изискват лечение, докато по-тежките случаи може да изискват лекарства през целия живот.
 • Стомашна дилатация и волвулвус – Стомашна дилатация и волвулус (тежък случай на подуване на корема), е състояние, което може да засегне породи с дълбоки гърди като немски късокосмест пойнтер.

Как да храним Немски късокосмест пойнтер

Тези състояния обикновено се появяват след обилно хранене, което причинява разширяване или подуване на стомаха. Сместа от газ и храна в стомаха не позволява на нищо да излезе, увеличавайки налягането и размера на стомаха. На свой ред това може да блокира кръвта, връщаща се към сърцето от корема, причинявайки загуба на приток на кръв към стомаха и възможно разкъсване и увеличаване на натиска върху диафрагмата, предотвратявайки нормалното дишане. За да се помогне за предотвратяване на стомашна дилатация, може да се извърши профилактична операция за закрепване на стомаха (гастропексия) на кучета немски късокосмести пойнтери, като рискова порода. Храненето също трябва да бъде разделено на две или три по-малки хранения на ден вместо едно голямо хранене.

Немски късокосмест пойнтер

Важно е да знаете дали вашият немски късокосмест пойнтер показва признаци на тези заболявания и незабавно да потърсите ветеринарна помощ. Тези признаци могат да включват:

 • Раздут корем.
 • Повръщане без да изкарват храна.
 • Общи признаци на коремна болка, като изправяне и разтягане или прекомерно лигавене.

С какво да храним Немски късокосмест пойнтер.

Изборът на най-добрата храна за Немски късокосмест пойнтер се основава на индивидуалните нужди на кучето. Въпреки че винаги е важно да избирате храна за кучета, която съдържа висококачествени съставки, попитайте вашия ветеринарен лекар с какво да храните, конкретно вашето куче. Ако вашия немски късокосмест пойнтер не се занимава с интензивна физическа активност, може да затлъстее. Така че е от жизненоважно значение да избягвате прехранването на вашето куче. За да поддържате правилната телесна кондиция и тегло.

Поради активния си начин на живот, немските късокосмести пойнтери трябва да се хранят с кучешка храна, която съдържа по-високо съотношение мазнини/протеини. Ако такъв пойнтер живее в студен климат или е предимно на открито, може да се нуждае от повече кучешка храна, за да поддържа топлината на тялото си. За конкретна информация относно размера на порциите говорете с вашия ветеринарен лекар.

Като цяло, немските пойнтери се справят добре с две хранения на ден, едно сутрин и второ вечер. Вечерята трябва да се състои след дейностите през деня, за да се предотврати усукване на стомаха.

Колко трябва да храните Немски късокосмест пойнтер?

Средното тегло на възрастен немски късокосмест пойнтер може да варира от 25-32кг, така че количеството храна, от което се нуждае, може да варира. Това също зависи от тяхното ниво на активност и следователно може да варира от 2-5 чаши суха храна за кучета на ден, разделени на две хранения.

Хранителни съвети за немски късокосмести пойнтери.

За немски късокосмести пойнтери, които имат тазобедрена или лакътна дисплазия, хранителните добавки с глюкозамин и хондроитин могат да помогнат за поддържането на здрави стави. Добавките с омега-3 могат също да помогнат за защита на здравето на ставите, заедно с поддържането на кожата и козината им здрави.

Поведение и обучение на немски късокосмести пойнтери.

 

Личност и темперамент на Немски късокосмест пойнтер

Представителите на тази порода са почитани ловни кучета поради тяхната скорост и издръжливост. В дома това означава, че те се нуждаят от много ежедневни упражнения, за да бъдат физически и психически стимулирани. Ако не се използват като спортни кучета, тогава те се нуждаят от поне 1-2 часа упражнения всеки ден, които не трябва да се ограничават до разходка.

Игрите с бягане, гонене на топка или пъргавина са страхотни начини да прекарвате време с кучето си и да упражнявате ума и тялото им. Като правило, уморен късокосмест пойнет е щастлив късокосмест пойнтер. Докато енергийните им нужди са задоволени, те обичат да се сгушат с членовете на семейството си вечер. Въпреки това, куче, на което не се дават упражненията, от които се нуждае, ще стане обезпокоително и често разрушително.

 1. Поведение на Немски късокосмест пойнтер.

Работата на немския късокосмест пойнтер е да ловува с носа си, което понякога може да ги доведе до проблеми в ежедневието. Те трябва да се държат в ограден двор, така че когато интересен аромат привлече вниманието им, да не се отклонят и да се изгубят.

Обучение на Немски късокосмест пойнтер.

Немските късокосмести пойнтери се обучават добре с водачите си поради годините на развъждане като ловни кучета. Понякога обаче тяхната независима природа може да направи обучението малко по-предизвикателно. Това се преодолява най-добре с последователност и положителни методи на обучение.

В домовете без запалени ловци, поинтерите обичат да играят навън с хората си и могат да постигнат успех с обучението за послушание и ловкост.

Немски късокосмест пойнтер

Забавни дейности за немски късокосмести пойнтери:

 • На лов;
 • Послушание;
 • Ловкост;
 • Бягане, особено до велосипед;
 • Игра на донасяне или фризби;
 • Туризъм;
 • Плуване.

Подстригване и грижа за Немски късокосмест пойнтер.

Със своите къси, лъскави палта, немските късокосмести пойнтери обикновено не изискват много грижи. Имат средна загуба на козина, но това може да се сведе до минимум със седмично четкане.

 • Грижа за кожата

Грижата за кожата на немски късокосмест пойнтер варира от куче до куче. Въпреки това, тази порода обикновено няма чувствителна кожа. С други думи, нищо от което да ви е страх.

 • Грижа за козината

Немските късокосмести пойнтери имат къса, гладка козина и са средно линеещи. Ежеседмичното четкане намалява отделянето, а къпането е необходимо само на всеки няколко месеца (или ако вашето куче се търкаля в нещо миризливо).

 • Грижа за очите

Рутинното почистване с мека, влажна кърпа ще помогне за предотвратяване на нормалното разкъсване и натрупване на остатъци около очите на кучето.

 • Грижа за ушите

Рутинното почистване с одобрен от ветеринарен лекар почистващ препарат за уши е жизненоважно за поддържането на здрави ушни канали на вашето куче. Това също трябва да се прави всеки път, когато вашият немски късокосмест пойнтер е във вода, като например след плуване или къпане.

Както при всяка порода кучета, за собствениците на домашни любимци е важно да разберат физическите и психически нужди на кучето. Конкретно за тази порода кучета, със сигурност трябва да бъдат изпълнени техните високи енергийни изисквания. За да избегнете нежелано и разрушително поведение. Следователно те са най-подходящи за активни домове.

Техните енергийни изисквания могат да ги направят неподходящи за стопани на кучета за първи път. Въпреки това, след като изразходват безграничната си енергия в приключения на открито, немските късокосмести пойнтери не обичат нищо повече от това да лежат наоколо с хората си. Тяхната енергия, размери и игриво поведение ги правят доста подходящи за семейства с деца.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма