+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вид

Цвят

Размер

Материал

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Материал

Размер

Цвят

Вид

Разфасовка

Храна за гигантски породи кучета

Показване на 1–12 от 25 резултата

Подходяща храна за гигантски породи кучета

храна за гигантски породи кучета

Гигантските породи кучета, като Кангал, Санбернар, Кавказка овчарка и др., изискват специална грижа, включително и подходяща храна. За да поддържате тези големи и силни кучета здрави, енергични и в добро здраве, е от съществено значение да им предоставите правилната храна за гигантски породи кучета.

В тази статия, Кучеландия ще ви представи няколко съвета от зоомагазина ни за избора на подходящата храна за гигантски породи кучета.

Храна за растеж и развитие

Гигантските породи кучета преминават през интензивен период на растеж и развитие в първите години от живота си. Затова е важно да им предоставите храна, специално формулирана за тяхната фаза на растеж.

Тази храна трябва да съдържа оптимално съотношение на протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали, за да подпомогне правилния растеж и развитие на костите и мускулите им.

Балансирано съотношение на калории

Немската овчарка и Анадолската овчарка например, са кучета, които имат по-слаб метаболизъм в сравнение с по-малките породи, което означава, че те имат нужда от по-малко калории в сравнение с по-малките кучета.

Изберете храна, която има балансирано съотношение на калории, за да предотвратите прекомерно натоварване на костите и ставите им и за да спрете евентуално затлъстяване при кучетата.

Съставки с високо качество

Храна за растеж и развитие

При избора на храна за гигантски породи кучета, предпочитайте храни с високо качество на съставките. Изберете храна, която съдържа качествени източници на протеин, като месо, риба или птица. Избягвайте храни, които съдържат излишни добавки, изкуствени оцветители и консерванти.

Добавки за сърдечно-съдовата система и ставите

Гигантите като Кане Корсо, Булмастиф и Бурбул са подложени на повишен риск от проблеми със сърдечно-съдовата система и ставите. При избора на кучешка храна, търсете добавки като глюкозамин и хондроитин, които могат да помогнат за здравето на ставите, и таурин и L-карнитин, които подпомагат здравето на сърцето.

Разделено хранене и контрол на порциите

Склонността към прекомерно наддаване на тегло, което може да натовари костите и ставите на кучетата е силно изразена. Разделете храната им на няколко по-малки порции през деня, вместо да им предлагате една голяма. Това ще помогне да се поддържа по-добър метаболизъм и ще предотврати прекомерното натоварване на тялото им.

Консултирайте се с ветеринарен лекар

При избора на храна за вашето гигантско куче, е важно да се консултирате с ветеринарен лекар. Той ще може да ви препоръча подходящата кучешка храна, отговаряща на нуждите и специфичните изисквания на вашия домашен любимец.

Внимателно следете теглото на кучето

Вече споменахме, че гигантските породи кучета имат склонност към наддаване на тегло, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Такива са например, прекомерно натоварване на костите и ставите, проблеми със сърдечно-съдовата система и други.

Редовно проверявайте теглото на кучето и се консултирайте с ветеринарен лекар относно подходящата диета и контрола на порциите. При необходимост, направете промени в храненето, за да поддържате здравословното тегло на вашето куче.

Избягвайте прекомерни количества калций

балансирана храна за гигантски породи кучета

Важно е да бъде поддържан баланс в приема на калций. Прекаленото количество калций в кучешката храна може да доведе до проблеми с развитието на костите и ставите. Консултирайте се с ветеринарен лекар или специалист от зоомагазина ни, за да определите правилното количество калций, което трябва да бъде включено в храната на вашето куче.

Внимавайте с промените в храната

Кучетата гиганти могат да бъдат чувствителни към промени в храната. Въведете новата храна за кучета постепенно, като смесвате малки количества от новата храна с текущата им храна и постепенно увеличавате количеството на новата храна за кучета. Това ще помогне на кучето да се адаптира и да предотврати проблеми с храносмилането.

Важността на достъпа до прясна вода

Необходимо е винаги да осигурявате достъп до свежа и чиста питейна вода. Кучетата като Мастиф, Ротвайлер и Преса Каниро имат нужда от достатъчно количество вода за да поддържат хидратацията си и да предотвратят дехидратацията, особено по време на топли и активни дни. Редовно проверявайте и зареждайте водата в неговата купичка.

Гигантските породи кучета изискват специална грижа за храненето им. Изберете подходяща храна за кучета, която отговаря на нуждите на вашата конкретна порода, поддържайте здравословното му тегло, контролирайте количеството на приетите калории и следете хидратацията му.

При необходимост, консултирайте се с ветеринарен лекар или специалист от Кучеландия, който ще ви предостави допълнителни съвети и ръководство за избора на подходящата храна за вашето гигантски куче. С правилната храна и грижа, вашето куче ще бъде здраво, щастливо и пълно с енергия през целия си живот.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма