+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Голдън Ретривър

Показване на 1–12 от 68 резултата

Голдън ретривър

Голдън Ретрийвър са известни със своята преданост

Няма спор, че една от най-популярните и търсени кучета са голдън ретривърите. Известни със своята преданост и интелигентност, те са идеалната компания. Често са използвани в помощ на обществото, като водачи на слепи или хора с ограничено движение, или някакъв вид особености. Голдън ретривърът е истински закрилник и лоялен домашен любимец. В PetStation.bg сме подбрали най-добрата храна за Голдън Ретривър.

Характеристики

Името на това куче, както лесно можем да се досетим, произлиза от типичния за него златист цвят на козината. Въпреки че в днешни дни са широко разпространени, като домашни любимци, в миналото тези кучета са имали много и различни роли в ежедневието на хората.

Една от тях е ловуването. Благодарение на меката си муцуна, голдън ретривъра може лесно да захваща плячката, като това негово умение е било изключително полезно по време на лов.

Наред с всичките му хубави качества той има изключителното силно и добро развито обоняние, което се е използвало от хората на реда – полицаи и пожарникари. Тази порода кучета е използвана за залавянето на престъпници, окриващи нелегални наркотични вещества.

Представителите на тази порода са изключително красиви и внушителни. Те могат да достигнат до 35 килограма. Характерни за тях са големите, тъмни очи и миловидна физиономия.

Взаимоотношения с други кучета и грижа

Голдън ретривърите се славят с изключително мек темперамент и рядка проява на агресия към хора или други животни. Дори и лесни за дресировка е важно да започнете социализацията и обучението на Вашия опашатко от рано.

Ако отделяте достатъчно време и вниманието на кучето, то бързо ще се научи на това, което искате. Както всяко куче, така и голдъните могат да проявяват някаква проява на ревност към Вас и да държат да давате цялата си любов и загриженост към тях, а не към други кучета.

Тази порода е подходяща за хора, които досега не са отглеждали куче. Отделяйте време за разходки и игри, за да бъде кучето щастливо и енергично. Въпреки големите си размери, с подходящ метод и търпение, е подходящ за отглеждане в апартамент.

Хранене

Голдън Ретрийвър се използвани в помощ на обществото

Тази порода кучета се нуждаят от качествена и добре подбрана храна за Голдън Ретривър, за да се развиват правилно и да поддържат добро здраве. Научаването на кучето да се храни бавно е ключово, за да храносмила с правилни темпове тялото му.

Сухите храни успяват да набавят на домашния Ви любимец бързо и лесно необходимите му за правилно развитие вещества, но е добре да добавяте към менюто им и месни продукти и витамини.

Какви забавни игри харесват голдън ретривърите?

Порода Голдън ретривър

Голдън ретривърите са известни със своята енергичност, интелигентност и желание за игра. Ето някои забавни игри, които често се харесват на тези кучета:

 • Хвърляне на топка – Голдъните ретривъри често обичат да гонят топки. Използвайте топка за хвърляне и ги помолете да ви я връщат. Това е не само физически активна игра, но и добър начин да развивате връзката с вашето куче.
 • Фрисби – Игра със сгъваемо или меко фрисби може да бъде забавен начин за стимулиране на голдъна. Те обичат да ловуват летящи предмети, и тази игра може да предостави отлична физическа активност.
 • Търсене на предмети – Скрийте играчка или лакомство и насърчете голдъна да го открие. Тази игра на търсене не само забавлява, но и упражнява техния усет за обоняние.
 • Плуване – Ако имате достъп до сигурно водно пространство, голдън ретривърите обичат да плуват. Играйте с тях във водата, хвърляйки топка или дори само позволявайки им да се наслаждават на плуването.
 • Агилити парк – Поставете агилити препятствия като тунели и летви за прескачане в градината. Голдън ретривърите обичат физическите предизвикателства и това може да бъде страхотен начин за трениране и забавление.
 • Хвърляне на насочващи играчки – Използвайте насочващи играчки, като например играчка, която пищи или има светлоотразителни елементи. Голдън ретривърите обичат да следват движението на насочващите предмети.
 • Социални игри с други кучета – Голдъните са обикновено социални кучета и обичат да си играят с други кучета. Организирайте срещи с приятели, които имат кучета и им позволете да се забавляват заедно.

Винаги се уверявайте, че игрите са съобразени с възрастта, здравословното състояние и енергийните нива на вашия голдън ретривър. Забавлението стопанин-куче е важно за поддържането на здравословна и щастлива връзка.

Какви проблеми със здравето могат да имат кучетата Голдън ретривър?

Голдън ретривърите са обичани заради своята дружелюбност, интелигентност и активно поведение. Въпреки това, като всяка порода, и те могат да бъдат подложени на различни здравословни проблеми. Ето някои от обичайните здравословни проблеми, които могат да засегнат всеки голдън ретривър:

 • Дисплазия на тазобедрената става – Тези кучета са податливи на дисплазия на тазобедрената става, като този проблем може да предизвика болка и трудности при движение.
 • Дегенеративна миелопатия – Това е неврологично заболяване, което засяга гръбначния стълб на кучето. Показва се с постепенна загуба на координацията и контрола на задните крака.
 • Заболявания на очите – Голдън ретривър могат да бъдат склонни към заболявания като катаракта, глаукома и дегенерация на сетивния нерв.
 • Заболявания на кожата – Атопичен дерматит и други заболявания на кожата могат да се появят при голдъните, особено ако са склонни към алергии.
 • Рак при кучетата – Като по-големи породи, голдъните имат склонност към определени видове рак, като лимфома и хемангиосаркома.
 • Тежест на сърцето – Представителите на тази порода кучета могат да бъдат склонни към различни проблеми със сърцето, включително кардиомиопатия и митрална инсуфициенция.
 • Проблеми със зъбите – Както при много кучета, трябва да се следи за заболявания на венците, пародонтоза и зъбен камък.
 • Наднормено Тегло – Голдън ретривърите могат да бъдат склонни към наднормено тегло, което може да увеличи риска от други здравословни проблеми.

Важно е да се грижите за кучето си с редовни ветеринарни проверки, да поддържате здравословната диета и да осигурят достатъчно физически упражнения. Ранната диагностика и лечение на проблемите със здравето на кучето ви могат значително да подобрят качеството на живот на тези весели и дружелюбни голдън ретривъри.

Грижа за Голдън ретривър Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване. През пролетта, когато сменя козината си, е добре да се реше по 2-3 пъти на ден, за да се отстранят мъртвите косъмчета. Редовно да се проверяват ушите и очите на любимеца за натрупване на нечистотии.
Поведение и характер на Голдън ретривърите Голдън ретривърите са игриви, енергични и интелигентни кучета, с весел характер. Те се поддават лесно на дресура – за това и са най-честите водачи на слепи или деца с аутизъм. 
Продължителност на живота Минимум: на 12 години

Максимум: 14 години

Средната продължителност на живота на ретривъра е 10 – 12 години.

Условия на живот Голдън ретривър може да се справи със закрит живот, стига да може да остане близо до своите собственици и излизат всеки ден. Въпреки всичко той ще бъде много по-щастлив, ако има външно пространство, където да може да тича и да се забавлява, докато не остане без дъх.
Физическа дейност На възрастен Голдън ретривър е необходимо много движение, за да са във върхова форма. Свръхнатоварването обаче не е редно при кутретата, защото може да развият здравословни проблеми от рода на изкривяване или възпаление на костите и ставите. Порасне ли обаче голдън ретривърът ще има нужда от по два часа разходка на ден, а защо не и повече!

Често задавани въпроси

Каква храна е подходяща за моя Голдън ретривър?

Отговор: Голдън ретривърите са склонни към наддаване на тегло, затова е важно да им осигурите балансирана храна с подходящо количество протеини, мазнини и въглехидрати. Посъветвайте се с ветеринарния си лекар относно подходящата кучешка храна за вашия Голдън ретривър.

Как да тренирам моя Голдън ретривър и колко физическа активност му е необходима?

Отговор: Голдън ретривърите са обичани заради своята дружелюбност, интелигентност и активно поведение.

Какви са обичайните здравословни проблеми, свързани с Голдън ретривърите?

Отговор: Кучетата от тази порода могат да бъдат податливи на някои здравословни проблеми като дисплазия на тазобедрената става, заболявания на сърцето и проблеми с кожата. Редовните ветеринарни прегледи и подходяща грижа могат да помогнат за предотвратяване и управление на тези проблеми.

Как да се грижа за козината и кожата на моя Голдън ретривър?

Отговор: Породата Голдън ретривър има гъста двуслоина козина, която изисква редовно четкане, особено по време на сезоните пролет и есен. Редовните къпания и подрязвания на ноктите, както и проверката за наличие на кожни проблеми, са също важни части от грижата за тях.

Какво е подходящото обучение за социализация на моя Голдън ретривър?

Отговор: Социализацията е ключова за Голдън ретривърите, тъй като те са общителни и приятелски настроени към хора и други животни. Редовните социални интеракции с други кучета, хора и различни обекти ще помогнат на вашия Голдън ретривър да развие добро поведение и добри отношения с околните.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма