+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Болонка

Показване на 1–12 от 41 резултата

Болонка – История, съвети за грижа и полезна информация за собствениците на домашни любимци.

От Кучеландия с любов!

Болонката (известна също като Боло) е италианско куче играчка с малки очи, висящи уши и уникална къдрава, разрошена бяла козина, която расте нагоре в горната част на главата. Тя е нещо повече от поредното пухкаво бяло кученце, като тази порода е известна с изключително спокойното си поведение.

Кучетата болонки са привързани към стопаните си и се радват да бъдат сред хора толкова много, че са склонни да изпитват безпокойство при раздяла, когато останат сами.

Болонка

Болонката може да ви напомни за бишон фризе и с добра причина, защото те са тясно свързани и понякога се наричат ​​бишон болонезе. Тези кучета също са братовчеди на малтийците, хаванците, котон де тулеар и лоучен. Въпреки че не са подходящи за всички типове семейства, ако търсите спътник, който да остане лоялен до вас, болонките може да са точно за вас.

Преглед на породата

 • ТЕГЛО: 6 до 10 паунда
 • КОЗИНА: Дълга, памучно къдрава козина
 • ЦВЯТ НА КОЗИНАТА: Бял
 • ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА: 12 до 14 години
 • ТЕМПЕРАМЕНТ: Игрив, уравновесен, лоялен, покорен, сериозен
 • ХИПОАЛЕРГЕННО: Да
 • ПРОИЗХОД: Италия

Характеристики на породата Болонка

Спокойната болонка може да бъде прекрасен семеен домашен любимец, известен със своята послушна личност и любящ характер към хората. Като куче-компаньон в най-истинската си форма, тази порода избира своя любим човек и иска да бъде близо до него във всеки момент.

Болонките също се разбират с други кучета и се наслаждават на времето за игра, когато е налично. Въпреки това, за собствениците, които не са активни през целия ден, спокойният темперамент на тази порода също го кара да остане на закрито и да се отпусне.

много добра порода болонка

Болонката може да не е подходяща за всички домакинства с малки деца, но с малката си конструкция това куче може лесно да бъде завладяно от изблици на обич от ентусиазирано дете. Но когато децата знаят как да взаимодействат с кучето с уважение, болонката ще е щастлива да съжителстват и да играят заедно.

История на Болонката

Произхождайки от бишоните, кучетата Болонка произхожда от Болоня, Италия през 11 век. Породата е била обичана от благородниците и е била чест подарък между благороднически семейства по време на Ренесанса (особено между италиански и белгийски кралски особи). Когато благородството започна да изчезва, породата също почти изчезва.

Едва през 80-те години на миналия век италиански развъдчик на име Джан Франко Джанели, заедно с няколко други европейски развъдчици, са помогнали за възстановяването на днешната популярност на Болонките. Породата е занесена в Англия, където е показана за първи път в класовете на импортирания регистър през 1990 г. Болонките се показват на изложбата за кучета Crufts от 2002 г.

Как да се грижим за Болонките

Подобно на всички породи кучета, болонките изискват известна умствена ангажираност и физически упражнения всеки ден, но тези кучета обикновено са спокойни. Те трябва да бъдат умерено активни и изискват основно обучение, за да останат щастливи и добре възпитани. Представителите на тази порода са известни с това, че изискват малко поддръжка благодарение на дългите си къдрави косми.

Упражнения

Болонските кучета не се отглеждат като спортисти и обикновено се задоволяват като тичат из задния двор или да се разхождат на каишка. Упражнения за около 30 минути веднъж до два пъти на ден трябва да е напълно достатъчно, за да поддържа тази порода във форма.

Тези кучета се препоръчват за собственици, които често са вкъщи и могат да им осигурят много внимание, а времето за игра в къщата е чудесен начин да поддържате вашата болонеза активна и ангажирана без пренапрежение.

Подстригване на Болонките

Подобно на много други дългокосмести кучета, болонезата изисква значителна грижа. Някои собственици предпочитат да поддържат козината на тази порода късо подстригана, за да предотвратят необходимостта от ежедневно разресване, но подстригването ще е необходимо често, за да се поддържа къса дължина.

Ако оставите козината на вашето Боло да расте, тогава планирайте да разресвате козината всеки ден, за да избегнете сплъстяване и миризма. Тъй като тези кучета не линят обилно, те са добър вариант за стопани с леки до умерени алергии, но дългите бели косми все още ще се отделят в малки количества из къщата.

Заедно с грижата за козината, собствениците трябва също да мият зъбите на кучето си, да подрязват ноктите му и да проверяват ушите му за мръсотия и натрупвания. Почиствайте ушите и мийте зъбите редовно, за да предотвратите инфекции.

Болонка куче

Как да подходим към обучението на Болонка

Болото може да започне основно обучение за послушание още от кученце на възраст около осем седмици. Тази интелигентна порода има склонност да се поддава на обучение бързо, но собствениците трябва да поддържат уроците интересни. Използвайте положителни методи за подсилване в кратки сесии, като предлагате награди като лакомства, обич и време за игра.

Поради склонността им да развиват тревожност при раздяла, тези кучета не са подходящи за хора, които работят извън къщата на пълен работен ден. Стопаните трябва да са сигурни, че им предоставят много играчки-пъзели и други методи за забавление, когато са оставени сами.

Болонките обикновено са доста приятелски настроени

Обаче и могат да процъфтяват в детска градина за кучета, която има добра организация за малки кучета. Това е добър вариант, докато собствениците са на почивка или отсъстват за деня от време на време, но не е най-добрият за план на пълен работен ден.

Често срещани здравословни проблеми при болонките

Като сравнително рядка порода, Bolos обикновено са здрави без наследствени медицински проблеми. Въпреки че техният генофонд е малък, той се поддържа предимно от много отдадени животновъди. Преди да закупите кученце болонка, поискайте от развъдчика доказателство за преглед на пателата, както и преминат очен преглед.

Важно е да се намерите отговорни развъдчици, които правят обширни здравни тестове за своите кученца. Правилните практики за отглеждане включват повече от просто завеждане на родителите и кученцата на ветеринар.

Болонка страхотен домашен любимец

Рутинните прегледи не винаги откриват генетични заболявания.

Получавайки ясни резултати от теста и чисти документи за здравето на родителите на котилото, вие ще помогнете да увеличите шансовете на вашето болонезе да живее дълъг и здравословен живот.

Диета и хранене

Както всички породи кучета, вашето болонезе трябва да се храни с висококачествена кучешка храна, подходяща за хранителните му нужди през различните етапи от живота.

Препоръчват се адаптирани млека за малки породи, но вашият ветеринарен лекар може да ви помогне да стесните най-добрите възможности и да създадете план за здравословни порции въз основа на възрастта, теглото и нивото на активност на вашето конкретно куче.

Следете теглото на вашето куче

Избягвайте прехранването, което може да причини здравословни проблеми в бъдеще. Използвайте ръцете си, за да проверите за здравословно тегло. Тъй като тези кучета имат гъста козина, може да е трудно да видите талията им.

Напипайте тазобедрените кости и гръдния кош, за да сте сигурни, че можете да ги достигнете, без да копаете през всякаква мазнина (а, също и че не стърчат). Ако вашето куче стане с наднормено тегло, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар относно най-добрите възможности за постигане на здравословни цели.

Упражненията и играта по-често, храненето с по-малко лакомства. Можете да използвате на хранилки с пъзели. Те са полезни начини да помогнете на вашето куче да изгори малко енергия.

Къде да осиновите или купите болонезе

Преди да доведете у дома ново куче, проучете подобни породи. За да сравните техните характери и изисквания за грижа. Говорете със собственици, развъдчици и спасителни групи. Също така се срещнете лично с няколко кученца Болонки, за да научите повече.

Ключоли характеристики на породата Болонка
Плюсове:
 • Спокойни, дружелюбни и привързани.
 • Може да живее в дом с всякакъв размер с умерени ежедневни упражнения.
 • Козина с ниско падане.
Минуси:
 • Склонност към тревожност при раздяла, която може да доведе до деструктивно поведение.
 • Не винаги е подходяща порода за домове с деца.
 • Изисква значително поддържане на външния вид.

Последни публикации

Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма