+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Блъдхаунд

Показване на 10 резултата

Ако нещо може да се надуши, няма как да избяга от куче Блъдхаунд

Носът на кучетата Блъдхаунд има голяма репутация и за това си има основателна причина. Тази порода хрътки имат дълга история със средновековните благородници, по време на лов на дивеч. Днес, породота Блъдхаунд се наемат като детективи и са висококвалифицирани кучета за търсене и спасяване.

Много интересен факт е, че надушена следа от куче Блъдхаунд може дори да се използва като доказателство в съда. Но тези способности за проследяване могат да им създадат проблеми в собственият им дом. Тези безстрашни кучета ще следват носовете си след интересна миризма, която може да ги подведе или да ги подведе в опасни ситуации. Да, тяхната супер сила може да се окаже и тяхната най-голяма опастност.

Блъдхаунд
Общо взето, породата Блъдхаунд е голямо куче, тежащо 36-50 кг в зависимост от пола и височина до 64 см. Те са известни със своите дълги, увиснали уши и кожни гънки, особено около лицето, което им придава тържествено изражение. Блъдхаундите са социални кучета и се радват на компанията на другите, включително други домашни любимци и деца, особено когато са въведени в ранна възраст. С подходящото семейство те могат да бъдат страхотно семейно куче.

Основна грижа за породата Блъдхаунд

Векове наред, хрътките Блъдхауд са били отглеждани заради тяхната издръжливост, позволяваща им да проследяват миризмата с часове. Това означава, че тази порода кучета трябва да ангажират мозъците и лапите си с дълги разходки и игри навън. И да, поради склонността им да се отклоняват след миризма, винаги трябва да ги държите на каишка или в ограден двор. Въпреки че са големи кучета, добре социализираните хрътки обикновено са много нежни и търпеливи, особено когато става дума за малки, буйни деца. Но те могат да бъдат упорити и са една от най-гласовитите породи, използвайки дълбокия си вой, за да общуват със семейството си.
Техните изисквания за подстригване са минимални поради късата им, средно падаща козина. Те обаче се нуждаят от рутинни грижи, за да поддържат характерните си увиснали уши здрави.

За какви здравни проблеми да внимавате с кучетата Блъдхаунд?

Средната продължителност на живота на тези ловни кучета е 10-12 години. Обикновено са здрави, но отговорните развъдчици на куета Блъдхаунд трябва да проверяват за здравословни състояния, които обикновено засягат породата. Наред с някои потенциални здравословни проблеми, блъдхаундите са известни с това, че ядат неща, които не трябва. Това не е необичайно за кучетата, но в голямата уста, може да попаднат голи количества опасни неща. И така, за какво да внимавате:

  • Тазобедрена и лакътна дисплазия при Блъдхаунд.  Дисплазията на лакътя и дисплазията на тазобедрената става са състояния, при които костите на лакътните или тазобедрените стави не се подреждат правилно. Това кара костите да се трият и смилат, което с течение на времето води до влошаване на ставата и загуба на функция. Това са наследствени заболявания, които засягат хрътките. Но тази дисплазия може да се обостри и от други допринасящи фактори като навици за упражнения, тегло и хранене. Тези състояния могат да бъдат изследвани с рентгенови лъчи и лечението ще варира в зависимост от стадия.

Ушни инфекции

Отитът или възпалението на ухото може да засегне всяка част от ухото на кучето. Включително външното ухо, средното ухо или вътрешното ухо на кучето. Тези ушни инфекции обикновено се свързват с дрожди, бактерии или и двете. Като се появяват вторично след предразполагащ фактор или заболяване. Гъвкавата форма на ушите на кучетата Блъдхаунд ги предразполага към ушни инфекции. Тъй като влагата може лесно да се задържи в ушните канали. Отитът често може да бъде предотвратен с редовно почистване на ушите, особено след баня или плуване.

  • Стомашна дилатация и волвулус. Стомашната дилатация и волвулус е тежка форма на подуване на корема при кучетата. Може да засегне всяка порода с дълбоки гърди, включително и Блъдхаунд. Обикновено се случва, когато голямо количество храна и газове в стомаха, като например след обилно хранене, възпрепятства нормалното изтичане на стомаха.

Важно е да забележите признаци на стомашна дилатация и волвулус, при вашия Блъдхаунд, тъй като това е животозастрашаващо състояние. Потърсете незабавно ветеринарна помощ, ако забележите някое от следните неща:
 Раздут корем,
 Повръщане без повръщане,
 Общи признаци на коремна болка, като изправяне и разтягане или лигавене.

Храна за кучета Блъдхаунд

Изборът на най-добрата храна за куче Блъдхаунд се свежда до нуждите на отделното куче.  Винаги е важно да изберете кучешка храна с висококачествени съставки. Обърнете внимание на ежедневното натоварване на кучето ви, за да разберете конкретните му енергийни нужди. Често се оказва, че кучето има висока енергийна нужда, която лесно може да се задоволи със специално формулирани кучешки храни.
Като цяло, тези хрътки се справят добре с храна за кучета за едри породи.

Блъдхаунд
Как да храним хрътка Блъдхаунд

Представителите на тази порода се считат за кучета с дълбоки гърди, което означава, че както вече казахме по-горе, могат да бъдат податливи на вулвус или подуване. За да предотвратите това да се случи, хранете своя ушат Блъдхаунд по няколко пъти но с по-малки хранения. Тоест, два или три пъти на ден и избягвайте да препълвате купичките с кучешка храна, както и избягвайте интензивни упражнения по веднага след хранене.

Колко трябва да храните Блъдхаунд

Възрастните блъдхаундове могат да варират на тегло между 36 и 50кг, което означава, че количеството дневна храна, от която се нуждаят, също ще варира от моментното им състояние. В зависимост от тяхното тегло и ниво на ежедневна активност, можете да очаквате вашият Блъдхаунд да яде от 4-8 чаши суха храна за кучета на ден. Много е важно да четете етика на чувала с кучешката храна, защото калориите от марка до марка, както и разлините продуктови линии си имат конкретни препоръчителни норми.

Хранителни съвети за породата кучета Блъдхаунд

За онези кучета, които имат нарушения в растежа, засягащи техните стави, като дисплазия на тазобедрената става или лакътя, може да е полезно да им се дават хранителни добавки с глюкозамин и хондроитин, за да поддържат ставите си здрави. Добавките с омега-3 също помагат за защита на здравето на ставите, както и за поддържане на кожата и козината им здрави.

 Какво да очаквате като поведение и обучение на Блъдхаунд хрътки

Блъдхаундите са известни като следотърсачеки кучета поради острото си обоняние и издръжливост. У дома това означава, че те се нуждаят от умерени количества ежедневни упражнения, за да бъдат физически и психически стимулирани. Дългите разходки и времето за игра на открито са страхотни дейности за тези ушати любимци, но те трябва да бъдат държани на каишка или в сигурно ограден двор, за да им попречат да се скитат или да избягат.
Хрътките обичат да са част от глутница и се справят добре с други домашни любимци, когато са правилно социализирани. Те също така са известни със своя нежен и толерантен характер, което ги прави подходящи за къща с деца. Въпреки това, както винаги подчертаваме в Petstation.bg, взаимодействието между кучета и деца винаги трябва да се наблюдава.

Черти на характера на Блъдхаунд

Виенето на тази порода кучета е полезен инструмент за комуникация с глутницата им, когато са били разделени или се чувстват самотни. Но това поведение може да бъде неудобство в градския стил на живот, тъй като те са известни като едни от най- вокалните породи. Това поведение е дълбоко заложено в блъдхаундите и обикновено не може да бъде отучено от тях. Тези кучета също са известни като виртуози на бягството, защото копаят и прескачат огради в преследване на миризма. Препоръчва се здрава, 3 метрова ограда, въпреки че някои блъдхаунди може винаги да трябва да бъдат наблюдавани отвън, за да се предотврати бягство, присъщо само на магьосници.

Обучение на кучета блъдхаунди

Независимата работна етика на тези хрътки също може да бъде обезпокоителна по време на обучение, тъй като те са склонни да бъдат независими и безразлични към методите на обучение. Стопаните на домашни любимци трябва да имат търпение и постоянство, когато се занимават с кученца Блъдхаунд и винаги да използват положителни методи за обучение. Забавни дейности за кучета Блъдхаунд – За тях няма нищо по забавно от дългите разходки, бягане след пръчка или да ви преследват докато сте на колело, туризъм и разбирасе, проследяване.

Блъдхаунд

Колко сложна е поддръжката на козината на породата Блъдхаунд

Въпреки че кучетата от тази порода си изискват търпение и последователност по време на обучението, подстригването е сравнително ниска част от поддръжката и грижите за тях.

  •  Грижа за кожата на хрътка Блъдхаунд – Очарователните лицеви гънки и челюсти на тези хрътки могат да бъдат предразположени към развитие на дерматит, възпаление или инфекция на кожата, ако не се поддържат чисти и сухи. Вие, като стопани на домашни любимци трябва ежедневно да избърсвате гънките на своя Блъдхаунд с подходяща за домашни любимци кърпичка за лице или влажна хартиена кърпа. Това може да помогне за предотвратяване на натрупване на влага и остатъци, които могат да причинят дразнене и да доведат до дерматит. Има страхотни предложения в категорията ни за грижа за козината на кучето в Petstation.bg.
  •  Грижа за козината на куче Блъдхаунд – Блъдхаундите имат къса, гъста козина и са умерено линящи. Ежеседмичното четкане намалява отделянето им, а къпането е необходимо само на всеки няколко месеца или по-често, ако са особено миризливи. Блъдхаундите отделят по-интензивно два пъти годишно и по това време може да се наложи по-често четкане.
  • Грижа за ушите им – Дългите, увиснали уши на блъдхаундите са предразположени към ушни инфекции, така че рутинното почистване с препарат за почистване на уши от Petstation.bg е важно за поддържането на здрави ушни канали. Това също трябва да се прави всеки път, когато Блъдхаунд е във вода, например след плуване или къпане.

Често задавани въпроси

Какъв е произходът на породата Блъдхаунд?

Отговор: Породата Блъдхаунд е древна порода, произхождаща от Франция още през Средновековието. Името им произлиза от термина “blooded hound”, което означава “чистокръвно ловно куче”. Те са били отглеждани от монаси в абатството Сен Юбер в Белгия и са известни с отличните си способности за следене по миризма.

Какви са физическите характеристики на Блъдхаунд?

Отговор: Блъдхаундът е голямо куче, със здраво и мускулесто тяло. Теглото им варира между 36 и 50 кг, а височината при холката е около 58-69 см. Те имат дълги уши, отпуснати кожни гънки по лицето и шията, и дълга муцуна. Козината им е къса и гладка, като обикновено е черна с жълто-кафяви, червени или жълто-кафяви с черни петна.

Какъв е характерът на кучето Блъдхаунд?

Отговор: Блъдхаундите са известни със своята дружелюбност, спокойствие и добронамереност. Те са търпеливи, особено с деца, но могат да бъдат и упорити. Въпреки техния лек и добродушен характер, те изискват твърда и последователна тренировка поради тяхната независимост и склонност да следват миризми.

Какви са здравословните проблеми, типични за Блъдхаундите?

Отговор: Блъдхаундите са склонни към определени здравословни проблеми, включително дисплазия на тазобедрената става, ушни инфекции, стомашно усукване и проблеми с кожата, като дерматити и инфекции в гънките. Редовните ветеринарни прегледи и добрата хигиена могат да помогнат за предотвратяване на тези проблеми.

Какъв тип грижи изисква Блъдхаундът?

Отговор: Грижите за Блъдхаунд включват редовни физически упражнения, тъй като те са активна порода с висока енергия. Също така е важно редовно почистване на ушите и кожните гънки, за да се предотвратят инфекции. Тяхната козина изисква редовно четкане, за да се поддържа чиста и здрава. Поради тяхната силна обонятелна способност и склонност да следват миризми, е препоръчително да се държат на повод по време на разходки.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма