Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вижте повече

Вид

Цвят

Размер

Материал

Разфасовка

Вижте повече

ПОКАЖИ ФИЛТРИ

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вижте повече

Материал

Размер

Цвят

Вид

Разфасовка

Вижте повече

Френски булдог

Показване на 1–12 от 38 резултата

Френски Булдог

Мотото на френския булдог е „Обичай този, с когото си“. Той е малък, с отличителни уши, като на прилеп, и се предлага в различни цветове. Франсето е адаптивно към всяка домашна среда, стига да има климатик.

френски булдог, petstation.bg

Интересен факт е

Mалкият френски булдог е популярен сред знаменитостите. Например, актьорът Леонардо ди Каприо споделя попечителството над своя френски булдог с бившата си приятелка Жизел Бюндхен. Гуруто на лайфстайла Марта Стюарт имат свой собствен много популярен блог посветен на нейния френски булдог.

Френският булдог придоби толкова голяма популярност

Със твърда външност, сладко поведение, разпознаваеми уши с форма на прилеп и отличителна походка с извити крака, френският булдог придоби толкова голяма популярност, че бързо се превърна в кучето на градските жители.

Той е малък, под 13 кг, и има къса, лесна за поддръжка козина, която може да бъде в различни цветове. Той не се нуждае от много упражнения, побира се удобно в апартамент или кооперация и е много по-малко вероятно да лае в сравнение с други много малки кучета. Всъщност, освен че се дъргжи малко агресивно с други кучета, би било трудно да си представим по-добро куче за живот в града.

Френският булдог трябва да бъде в краткия списък с породи за всеки

Френският булдог трябва да бъде в краткия списък с породи за всеки, който живее без огромен двор в града. Тази порода също е добър избор за тези, които може да имат проблеми с осигуряването на активности през деня.

Малките франсета ще ви разсмеят.

Това е очарователно, умно куче с чувство за хумор и упорита жилка. Отглеждан от векове като куче компаньон, то много обича хората и става особено привързано към семейството си. Всъщност понякога то се привързва твърде много, което означава, че не е най-добрият избор за някой, който ще отсъства дълги часове всеки ден.

Това също означава, че тази порода абсолютно, положително не може да живее в задния двор или гараж, а само на закрито като член на семейството. Това е двойно вярно като се има предвид, че френските булдози, както всички брахицефални или “плосколици” породи, имат трудности при регулирането на телесната си температура и трябва да живеят в среда с контролиран климат.

Френският булдог също може да бъде

Той можр да е малко труден за домашно обучение и може да не е безопасн, ако имате котка. Той също така хърка, което може да изглежда като незначителен проблем, докато не чуете драматичните звуци, които могат да се излъчват от малкото му тяло.

За упражнения френските булдози скачат и слизат от мебелите и докато не се уморят. Кратка ежедневна разходка от 15 до 20 минути ще им помогне да ги поддържате във форма. Планирайте разходки и време за игра на открито през прохладни сутрини и вечери. Фенските булдози са чувствителни към топлина и могат бързо да се поддадат на топлинен удар. Това не е породата за вас, ако обичате туризъм или джогинг с куче.

Развъдчиците обичат да изпращат кученца френски булдог в новите им домове, когато са на девет или 10 седмици. Френските кученца могат да се превърнат в неприятни малки тирани, ако не успеят да прекарат оптималното време с майка си и котилото си, научавайки правилата за поведение към хората и другите кучета.

Френският булдог се справя най-добре в семейство

Семойства, където някой е вкъщи през по-голямата част от деня. Той не винаги е добър с малки деца или котки и може да бъде агресивен към кучета, които не познава. Когато французинът е правилната комбинация за вас обаче, ще откриете, че е невъзможно да имате само един.

Кучеландия ви споделя няколко, неуспорими факти за френските булдози:
  • Френските булдози са спокойни и имат минимални нужди от упражнения, така че те са добър избор за компания на дивана.
  • Френският булдог не би трябвало да тежи повече от 13кг, което го прави лесно преносим.
  • Френските булдози могат да бъдат упорити, когато става въпрос за домашно обучение. Бъдете търпеливи, бъдете последователни и обмислете използването на хартиени тренировки или подложки за пикаене на кученца, за да заобиколите проблема (въпреки че винаги е най-добре да изведете кученцето на открито).
  • Породата Френски Булдог – пръхтят, хъркат и сумтят и са известни с това, че издават други странни звуци.
  • Тези френски кученца не са добри плувци и не трябва да имат достъп до басейни, минерални извори или други водни басейни.
Историята на френските булдози

Френският боулдог, както е известен в родината му във Франция, всъщност произхожда от Англия, в град Нотингам. Малките булдози били популярни домашни любимци на местните майсторки на дантела. Правели им компания и освобождавали работните им помещения от плъхове.

След индустриалната революция правенето на дантела става механизирано и много от майсторките на дантела губят работата си. Някои от тях се преместили във Франция, където уменията им били търсени и, разбира се, взели със себе си любимите си кучета. Кучетата станали също толкова популярни сред френските собственици на магазини и така в крайна сметка приели името на новата си страна.

В края на 19-ти и началото на 20-ти век

Кучетата стават популярни сред членовете на парижката бохемска класа: дами на нощта, художници, писатели като писателката Колет и богати американци, които правят Голямото турне. Художникът импресионист Тулуз Лотрек дори е поставил французин в една от картините си „Le Marchand des Marrons“. Френското куче бързо набрало популярност през последното десетилетие.

Темперамент и характер на френския булдог

Хората, които го обичат, казват, че най-добрите качества на френския булдог са чар и адаптивност. Французинът обича почти всеки, когото срещне и ще търси всеки, който е готов да му даде разходка.

Кучетата французи са известни със своята тиха внимателност. Те следват хората си от стая в стая, без да се притесняват. Когато искат вашето внимание, те ще ви почукват с лапа. Това е много будна порода, която лае разумно. Ако френски булдог лае, трябва да го проверите.

френски булдог факти

Какво не се харесва в тази порода?

Френските булдози могат да бъдат упорити за всякакъв вид обучение. Мотивирайте ги с нежни, положителни техники. Когато намерите правилната награда, те могат да се научат бързо, въпреки че ще откриете, че обичат да прилагат свои собствени трикове или команди, особено когато имат публика.

Играта на тези французи има тенденция да бъде разрушителна. Кучетата обичат да трошат играчките си, да ги карат на писукат и да си играят на пазачи на същите тези играчки. Избягвайте да им давате играчки, с които могат да се задавят, като сурови кожи, свински уши и дъвчащи зъби. Те също така обичат да крият неща и да карат стопаните си да ги търсят.

Един съвет Кучеландия:

Всяко куче, колкото и да е хубаво, може да развие неприятни нива на лай, ако не е обучено. Същото важи и за копаенето в двора и други нежелани поведения, ако скучае или не е наблюдавано. И да, всяко куче може да бъде изпитание в живота по време на юношеството. В случая на френския булдго, „тийнейджърските“ години могат да започнат на шест месеца и да продължат, докато кучето стане на около две години.

Започнете

Да обучавате вашето кученце в деня, в който го доведете у дома. Дори на осем седмици, то е способно да попие всичко, на което можете да го научите. Не чакайте да навърши 6 месеца, за да започнете обучението или ще имате по-упорито куче, с което да се справите.

Ако е възможно, заведете го в детска градина за кученца, докато навърши 10 до 12 седмици и се социализирайте. Другата възможност е вместо официално обучение, можете да започнете да обучавате вашето кученце у дома и да го социализирате сред семейството и приятелите, докато не бъдат завършени ваксините за кученцата.

Говорете с развъдчика

Опишете какво точно търсите в едно куче и помолете за помощ при избора на кученце. Развъдчиците виждат кученцата ежедневно и могат да дадат удивително точни препоръки, след като разберат нещо за вашия начин на живот и личност.

Перфектният френски булдог не излиза напълно оформен от корема на майка си. Той е продукт на неговия произход и отглеждане.

Какво трябва да знаете за здравето на френския булдог

Всички кучета имат потенциала да развият генетични здравословни проблеми, точно както всички хора имат потенциала да наследят определено заболяване. Един уважаван развъдчик ще бъде честен и открит относно здравословните проблеми в породата, както и честотата, с която се появяват в нейните линии.

Френският булдог е предразположен към определени здравословни проблеми. Ето кратко описание на това, което трябва да знаете.

Тези малки кучета с плоско лице са предразположени към няколко състояния.

Единият се нарича синдром на брахицефалния дихателен път. Кучетата, чиито лицеви кости и тъкани са притиснати, може да имат затруднено дишане, защото може да имат удължено меко небце, колапс на ларинкса, стеснени носни кухини или свързани проблеми. Твърди се, че кучетата с тези проблеми имат брахицефален синдром на дихателните пътища.

Дори и да не можете да видите техните структурни дефекти, можете да разберете, че съществуват, като слушате затрудненото дишане на кучето след минимално упражнение. Кучетата с брахицефален синдром не могат да понасят прекомерна топлина или упражнения. В някои случаи може да се наложи операция за подобряване на въздушния поток и дишането.

Освен това кучетата френски булдог могат да страдат от гръбначни малформации и заболяване на гръбначния стълб, наречено заболяване на междупрешленните дискове. Репродуктивните проблеми са норма, а не изключение. Те могат също така да развият проблеми с очите, като катаракта и нарушения на чревната малабсорбция.

Освен това кучетата френски булдог могат да страдат от гръбначни малформации и заболяване на гръбначния стълб

Не всички от тези състояния се откриват при растящо кученце

Също е невъзможно да се предскаже дали едно животно ще се освободи от тези заболявания. Точно поради тази причина, това което трябва да намерите е реномиран развъдчик, който се е ангажирал да отглежда възможно най-здравите животни.

Те трябва да могат да предоставят независимо удостоверение, че родителите на кучето (и бабите и дядовците и т.н.) са прегледани за общи дефекти и са счетени за здрави за разплод. Това е мястото, където влизат здравните регистри.

Ако развъдчикът ви каже, че не е необходимо да прави генетични тестове, защото никога не е имал проблеми с линиите си и кучетата са били проверени от ветеринарен лекар, тогава трябва да отидете да намерите развъдчик, който е по-стриктен по отношение на генетичните тестове.

Внимателните развъдчици проверяват своите разплодни кучета за генетични заболявания

Развъждат само най-здравите и добре изглеждащи екземпляри. Все пак понякога майката природа има други идеи и кученцето развива една от тези болести въпреки добрите практики за развъждане. Напредъкът във ветеринарната медицина означава, че в повечето случаи кучетата все още могат да живеят добър живот. Ако си вземете кученце, попитайте развъдчика за възрастта на кучетата в неговите линии и от какво са умрели.

Френските булдоги са чувствителни към топлина. Никога не ги оставяйте на открито в горещ ден или в дом без климатик.

Не забравяйте, че след като сте взели ново кученце в дома си, вие имате силата да го предпазите от един от най-често срещаните здравословни проблеми, затлъстяването. Поддържането на подходящо тегло на френски булдог е един от най-лесните начини да удължите живота му. Възползвайте се максимално от вашите превантивни способности, за да осигурите по-здраво куче за цял живот.

Основите на отглеждането на френски булдог

Френският булдог има къса, фина, гладка козина, която е лесна за подстригване. Четкайте го всяка седмица с гумена ръкавица за хрътки или четка с мек косъм. Къпете ги всеки месец или при необходимост, за да поддържате козината чиста.

Френските булдоги не линят много, но два пъти годишно губят подкосъм. По време на пролетния и есенния сезон на линеене използвайте гребен за оголване и ръкавица за подстригване, за да премахнете излишната козина.

Единственото друго необходимо

Поддържане е рутинно подрязване на ноктите, почистване на ушите, миене на зъбите и грижа за бръчките. Дълбоките кожни гънки може да се нуждаят от почистване само няколко пъти седмично или всеки ден. Избършете остатъците от бръчките с мека, влажна кърпа или бебешка кърпичка, след което ги подсушете добре. Ако остане влага, бръчките стават идеалното петриево блюдо за растеж на бактерии. Направете същото за вдлъбнатината при набора на опашката и външната област на вулвата.

Френските кученца могат да се превърнат в неприятни малки тирани

Останалото е елементарна грижа.

Подстригвайте ноктите на краката, ако е необходимо, обикновено на всеки няколко седмици. Те никога не трябва да се удължават достатъчно, за да ги чуете как тракат на пода. Мийте зъбите често за добро здраве на зъбите и свеж дъх. Останалото ще намерите в petstation.bg

Последни публикации

котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече
Правила в парка за кучета
Правила в парка за кучета

Живеете в апартамент или къща с малка градина и търсите място, където вашият четириног приятел да тича? Е, няма какво друго да правите, освен да се отправите заедно към парка […]

Вижте повече

    Контактна форма

    Храна за кучета по породи