+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Джак ръсел

Показване на 1–12 от 51 резултата

Храна за Джак Ръсел Териер

храна за джак ръсел

Отгледан в Англия преди около 200 години за лов на лисици, Джак Ръсел Териер, известен още като Парсън Ръсел Териер, е жизнено, независимо и умно малко куче. Те са очарователни и привързани, но също така са трудни за дресиране и управление, и с подходяща храна за Джак ръсел.

Първоначално това малко, очарователно и привързано куче може да изглежда като добър избор за нови родители на домашни любимци и обитатели на апартаменти. Но може да се изненадате от енергията и интензивността на това малко кученце.

Тези кучета се нуждаят от много упражнения и твърдо, последователно обучение, в противен случай те могат да проявят нежелано поведение. В

ъпреки това, ако знаете как да се справите с малко буйство и можете да се справите с енергично кученце, ще бъдете възнаградени с любящ и лоялен приятел за цял живот.

Какво знаем за породата Джак Ръсел Териер?

Някога ловът бил любимо забавление сред заможните хора, включително и на хората на вярата. Можем да благодарим на един от тези упорити английски пастори за Джак Ръсел Териера, отгледан за лов на лисици в южна Англия преди около 200 години.

Парсън Джон Ръсел, „Джак“ за приятелите си, искал ефективно ловно куче и решава да проектира точно това куче, което е имал предвид.

Резултатът бил смело, атлетично куче, което спечелило сърцата със своята бързина, интелигентност, решителност и силно желание за лов. Джак Ръсел Териер, е любим сред собствениците на коне, любителите на кучешки спортове, дресьорите на животни за кино и телевизия и хората, които просто оценяват неговата безстрашна личност, безгранична енергия, забавни лудории и преносим размер.

Но внимавайте! Обученият Джак Ръсел, който виждате по телевизията или във филмите, не идва при вас по този начин. Да научиш Джак Ръсел да стане цивилизован спътник не е лесна задача.

Изисква много време и търпение, както и силно чувство за хумор. Джак Ръселът е много податлив на обучение, но той има собствено мнение и няма да търпи скуката. Ако не го забавлявате, той сам ще си намери забавления и вероятно няма да сте доволни от резултатите.

Ако не можете да се справите с куче, което ще дъвче, рови и лае, скача из къщата няколко пъти на ден, преследва котки и други малки животни, определено не е кучето за вас, колкото и сладко и да е то.

Знайте!

качествена храна за джак ръсел

Все пак, ако имате време и търпение да му се посветите, Джак Ръсел притежава много качества, които го правят идеално семейно куче. Той е отдаден на хората си и обича да бъде с тях. Неговото наследство като ловно куче го прави отличен спътник за джогинг, след като порасне.

Активните по-големи деца ще го намерят за щастлив и любящ другар в играта, но буйният му характер може да не е подходящ за по-малките деца.

От друга страна, неговата безстрашна природа често го излага на опасност. Той има тонове енергия и няма да се задоволи със спокойна разходка около блока. Това е куче, което обича да тича, да скача и да носи. Планирайте да му давате по 30 до 45 минути енергични упражнения дневно.

Тази порода куче е гений на бягството, който е най-подходящ за дом с двор и сигурна ограда, която не може да бъде изкачена, изкопана или прескочена. Силният стремеж към плячката на Джак Ръсела го прави напълно ненадежден без каишка, така че ще трябва да щракате каишката, когато сте извън оградени зони.

И неговият инстинкт да отиде,  да копае за плячка – означава, че градината ви ще стане на решето.

Кучето Джак Ръсел може да запълни дните ви със смях и любов, но само ако можете да му осигурите вниманието, обучението, надзора и структурата, от които се нуждае. Стопаните на кучета за първи път или плахите такива, ще направят добре, ако започнат с по-малко предизвикателно куче.

Направете услуга на себе си и на кучето, като обмислите внимателно дали това е правилната порода за вас. Ако е така, очаква ви диво, но прекрасно съжителство.

Какво да очаквате от куче Джак Ръсел Териер?

 • Джак Ръсел Териерът, подобно на много териери, обича да копае и може да направи доста голяма дупка за кратко време. По-лесно е да обучите куче да копае в определена област, отколкото да го откъснете от навика му за копаене.
 • Джак Ръсел Териерите трябва да имат сигурно ограден двор, за да им даде място за игра и да изразходват изобилната си енергия. Подземните електронни огради няма да ги задържат. Известно е, че тези кучета се катерят по дървета и дори по телени огради, за да избягат от дворовете си. Така че е най-добре престоят им на открито да бъде наблюдаван.
 • Притежателите на кучета за първи път или страхливите стопани би било добре да изберат друг вид куче. Тези кучета могат да бъдат предизвикателство дори за опитен собственик на куче. Той има силна воля и изисква стабилно и последователно обучение.
 • Те могат да бъдат развлекателни и лаещи, така че не са подходящи за живот в апартамент.
 • Агресията към други кучета може да бъде сериозен проблем с Джак Ръсел Териера, ако той не е научен да се разбира с други кучета от ранна възраст.
 • Джак Ръсел процъфтява, когато е със семейството си и не трябва да живее на открито или в развъдник. Когато излизате от къщата, опитайте да включите радио, за да предотвратите безпокойство от раздялата.
 • Джаковете са подскачащи и скачат върху хора и предмети. Те са способни да скачат по-високо от метър и половина.
 • Джак Ръселите имат силно желание за плячка и ще излетят в преследване на по-малки животни. Никога не трябва да им се вярва без каишка, освен ако не са в оградена зона.
 • Джак Ръсел Териерите имат високо ниво на енергия и са активни на закрито и навън. Имат нужда от няколко разходки на ден или няколко добри игри на двора. Те са отлични спътници за джогинг.

болести от които страдат Джак Ръсел

От какви болести страдат кучетата Джак Ръсел Териери?

 • Болестта на Legg-Calve-Perthes обикновено е болест на малките породи. Това състояние представлява деформация на топката на тазобедрената става. Лесно може да бъде объркано с дисплазия на тазобедрената става. Причинява ставно износване и артрит. Може да се възстанови хирургически и прогнозата е добра с помощта на рехабилитационна терапия след това.
 • Глухотата е свързана с белия цвят на козината и понякога се наблюдава при тази порода.
 • Луксацията на пателата, известна също като „изплъзване на колената,” е често срещан проблем при малките кучета. Причинява се, когато пателата, която има три части – бедрената кост, пателата (капачката на коляното) и тибията (прасеца) – не е правилно подредена. Триенето, причинено от луксация на пателата, може да доведе до артрит, дегенеративно ставно заболяване.
 • Глаукомата е болезнено заболяване, при което налягането в окото е необичайно високо. Очите непрекъснато произвеждат и източват течност, наречена воден хумор. Ако течността не се оттича правилно, налягането вътре в окото се увеличава. Това високо налягане причинява увреждане на зрителния нерв, което води до загуба на зрението и слепота.
 • Луксацията на лещата води до изместване на лещата на окото, когато лигаментът, който я държи на място, се развали. Понякога може да се лекува с лекарства или операция, но в тежки случаи може да се наложи окото да бъде отстранено.

Независимо от това колко здраво е вашето куче, когато го доведете за първи път у дома, трябва да се подготвите за всякакви проблеми, които могат да възникнат през целия му живот.

Как да се грижим за куче Джак Ръсел Териер?

Джак Ръсел е любител на хората, който трябва да живее на закрито със семейството. Най-добре е той да има достъп до ограден двор, където може да изгори част от изобилната си енергия.

Оградата трябва да е невъзможна за него да се изкачи, да копае под нея или да скочи. Заплахата от шок е нищо в сравнение с желанието да преследвате нещо, което изглежда като плячка.

Винаги разхождайте своя Джак на каишка, за да му попречите да преследва други животни, да предизвиква по-големи кучета или да тича пред коли. Давайте му 30 до 45 минути енергични упражнения всеки ден, както и много игра без каишка в двора, за да го предпазите от умора и от проблеми.

Хората със слаби сърца никога не са тренирали бойния Джак Ръсел. Хората, които живеят с Джак Ръсел, трябва да бъдат твърди и последователни в това, което очакват. Тези малчовци са кучета със силна воля и въпреки че реагират на положителна мотивация под формата на похвала, игра и вкусни награди, те ще станат упорити в лицето на суровите корекции.

Осигурете на своя Джак Ръсел правила и процедури и приложете нужното количество търпение и мотивация, за да бъдете добре възнаградени. Няма ограничения за това, което Джак Ръсел може да научи, когато е сдвоен с правилния човек.

Осигурете на вашия Джак много положителни взаимодействия с други кучета, започвайки още от кученце – ранната социализация е важна за предотвратяване на агресия към други кучета.

Храна за Джак Ръсел Териер

Храна за Джак Ръсел Териер

Препоръчително дневно количество: 1,25 до 1,75 чаши висококачествена кучешка храна дневно, разделена на две хранения.

Поддържайте своя Джак Ръсел в добра форма, като измервате храната му и го храните два пъти на ден, вместо да оставяте храна навън през цялото време. Ако не сте сигурни дали е с наднормено тегло, направете му очен тест и практически тест.

Първо погледнете надолу към него. Трябва да можете да видите талията. След това поставете ръцете си на гърба му, палците по протежение на гръбнака, с пръсти разтворени надолу. Трябва да можете да усещате, но не и да виждате ребрата му, без да се налага да натискате силно.

Ако не можете, значи се нуждае от по-малко храна и повече упражнения.

За повече относно храненето на вашия джак ръсел териер вижте нашите подбрани храни в Кучеландия и се водете от етикета на опаковката.

Можем ли да го отглеждаме заедно с деца и други домашни любимци?

Джак Ръсел Териерите са любящи и привързани кучета, които могат да се справят добре в домове с по-големи деца, които разбират как да общуват с кучета. Не са подходящи за домове с малки деца. Освен че са буйни, те могат да се счупят, когато се третират грубо.

Винаги учете децата как да се приближават и докосват кучетата и наблюдавайте всяко взаимодействие между кучета и малки деца, за да предотвратите ухапване или дърпане за уши или опашки от страна на двете страни.

Научете детето си никога да не се доближава до което и да е куче, докато спи или яде, или да се опитва да вземе храната на кучето.

Някои Джакове са агресивни към други кучета, особено към кучета от същия пол. Те имат силен стремеж към плячка и ще преследват (и убиват, ако им се даде възможност) котки и други малки животни.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма