+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Басет

Показване на 1–12 от 28 резултата

Куче Басет – здрав и ушат приятел

Кучетата от порода Басет са много обаятелни, със своите дълги уши и весело излъчване. За да осигурите пълноценен и здравословен живот на вашия Басет, е важно да се ръководите от правилния начин за грижа и хранене. Това пълно ръководство на Petstation.bg ще ви насочи към най-добрите практики за грижа за тази уникална порода кучета.

Басет храна

1. Грижа за куче Басет.

Басетите са дружелюбни и лоялни към семейството си. Разбирането на техните особености и нужди е ключово за правилната грижа за тях. Изборът на качествена кучешка храна е от съществено значение. Предпочитайте храни, които са богати на протеини, витамини и минерали. С добрата храна идва и добрата тренировка. От вас зависи да осигурите регулярни физически активности за кучето си. Басетите се радват на спокоен живот, но редовни кратки разходки и игри са важни за тяхната физическа активност.

  • Грижа за дългите им уши и козина – Дългите уши на Басетите изискват редовна грижа, като почистване и избягване на намокряне. Редовното четкане и къпане помагат за поддържане на чистотата на козината им. Като цяло, нямат нужда от специфична и сложна поддръжка на козината им, но добрата хигиена и рутинно изчеткване ще ги държи винаги в прекрасен вид.
  • Правилна грижа за зъбите – Смята се, че породата Басет е предразположена към зъбни проблеми. Затова, редовното четкане на зъбите им и дентални пръчици и лакомства подпомагат за дългосрочното здраве на зъбите им.

2. Храна за Басет.

Басет порода

За да предотвратите натрупването на излишено тегло, предлагайте умерени порции храна и следете активността на вашето куче. Стремете се към разнообразие в храната на вашия Басет, защото има нужда от много хранителни вещества. Включете разнообразие от кучешки храни, включително месо, зърнени култури и зеленчуци, за да осигурите комплексна диета. Редовните посещения при ветеринарен лекар ще помогнат за предотвратяване на затлъстяване и евентуални здравословни проблеми.

Можем ли да даваме лакомства?

Включете здравословни лакомства в дневната диета на вашето куче. Те могат да бъдат използвани за обучение и като част от грижата.

Ограничаване на достъпа до храна

Поради своята склонност към преяждане, важно е да ограничавате достъпа на Басета до храна. Разглеждайте опции за интерактивни хранилки за кучета, които изискват малко труд, за да се стимулира умствената им активност. Така ще получите добро умствено стимулиране на вашия Басет и в същото време ще контролирате порцията.

Индивидуални вкусове и алергии

Внимавайте за реакции към храната и избягвайте съставки, които могат да предизвикат алергии. Наблюдавайте индивидуалните предпочитания и апетит на кучето ви, за да знаете кое е най-добро за него.

Тегло на Басет (в кг) Възраст (в месеци) Количество храна (в грамове) Средна цена на месец
5 – 10 2 – 4 150 – 250 20лв. – 30лв.
10 – 15 4 – 6 250 – 350 30лв. – 40лв.
15 – 20 6 – 9 350 – 450 40лв. – 50лв.
20 – 25 9 – 12 450 – 550 50лв. – 60лв.
25 – 30 12 – 18 550 – 650 60лв- – 70лв.
30 и нагоре 18 и нагоре 650 и повече 70лв. и повече

* Тази таблица предоставя ориентировъчни количества храна в грамове за кучето Басет в зависимост от теглото и възрастта му. Важно е да се отбележи, че тези стойности са препоръчителни и могат да варират в зависимост от конкретните нужди на индивидуалното куче. При избор на хранителни добавки се консултирайте с ветеринарен специалист, а цените могат да варират в зависимост от конкретния бранд и предпочитания.

3. Подход към обучението на куче Басет.

Басетите са умни и се радват на обучение под всякаква форма. Подходете към тях чрез умствено стимулиране като игри пъзели с храна. Тези кучета са супер любопитни и ще хванат всяка възможност да изследват. Басетите обичат да бъдат включени в семейния кръг, затова им достатъчно любов и време за гушкане.

Социализация и общуване – Басетите обичат компанията на други кучета и хора. Затова социализацията и редовните игри са важни за развитието на добро поведение и приятелски отношения.

Привикване към хигиенни навици – Осигурете редовни процедури за хигиена, като подстригване на нокти, почистване на зъби и поддръжка на чистотата на кожата. Така ще обучите кучето на рутина, а на тях това им харесва.

Любопитство и забавление – Както вече стана дума, Басетите са любопитни и обичат да бъдат забавлявани. Вземете им различни играчки и практикувайте разнообразни активности, които ще задоволят техните инстинкти за изследване и забавление.

4. Специфични здравни проблеми на породата Басет.

Басетите могат да бъдат склонни към определени здравни проблеми, като например проблеми с гръбначния стълб. Ако забележите какъвто и да е проблем, излишно е да казваме, че ветеринария лекар е правилното решение. Ето някои здравни проблеми и процедури за които да следите:

Редовни очни прегледи – Басетите са податливи на различни очни проблеми. Редовни посещения при ветеринарен офталмолог са необходими, за да се следи здравето на очите на вашия Басет.

Грижа за дългите им уши – Дългите уши на Басетите изискват редовно почистване и поддръжка, за да се предотвратят инфекции и други проблеми.

Защита от екстремни температури – Басетите могат да имат трудности в екстремни температури. Предоставете им уютно място през студените месеци и избягвайте прекомерната физическа активност при горещо време. Така ще ги предпазите от измръзване или лесно прегряване през лятото.

Подгответе се за живот с куче Басет, следвайки тези съвети за грижа и хранене. Вашият весел и предан приятел заслужава внимание и грижа, като се предостави най-доброто за неговото здраве и щастие. И не забравяйте, че връзката между вас и вашето куче Басет е най-ценният аспект от това пълноценно ръководство за грижата им.

Грижата и храненето на кучето Басет изисква отдаденост и внимание към техните индивидуални нужди. Всеки Басет е уникален, и е важно да се консултирате с ветеринарен специалист за персонализирани съвети и насоки.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма