+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Пекинез

Показване на 1–12 от 36 резултата

Как да отглеждаме куче Пекинез

храна за Пекинез

Отглеждането на Пекинез е чудесен начин да добавите компания и радост в своя дом. Това е порода, известна със своята привлекателна външност и нежен характер. Ако планирате да придобиете Пекинез или вече сте горд собственик на един, е важно да се запознаете със специфичните нужди, грижи и храна за Пекинез.

В тази статия, Кучеландия ще ви предостави информация за храната и съвети за успешното отглеждане на Пекинез.

Дом и пространство

Пекинезът е малка порода куче, което го прави подходящо за живот в апартамент или малки домове. Все пак, осигурете му достатъчно пространство за движение и игра. Създайте му комфортна зона за почивка с мека подложка или кучешко легло, където той може да се чувства защитен и уютно.

Храна за Пекинез

Кучетата от тази порода са склонни към преяждане и качване на тегло, затова е важно да им предоставите подходяща и балансирана храна. Изберете качествена суха храна, специално формулирана за малки породи кучета или такава специално създадена за Пекинез.

Следвайте указанията на производителя относно размера на порциите, взето предвид възрастта, теглото и активността на кучето. Разделете храненето на две или три малки порции на ден, вместо една голяма, за да избегнете прекаленото хранене и насърчаване на по-добро храносмилане.

Грижа за козината

Породата има дълга и пухкава козина, която изисква редовна грижа. Четкайте и почиствайте козината на пекинеза най-малко веднъж седмично, за да премахнете възможни възпаления или възприемчивост към кожни проблеми.

Разгребвайте внимателно възпламененията и въздушните торбички, за да предотвратите заплитания.

Физическа активност и забавления

Физическа активност и забавления за Пекинез

Въпреки малките си размери, това куче се нуждае от редовна физическа активност и забавления. Провеждайте кратки, но редовни разходки на открито, като внимавате да не го претоварвате. Те обичат игри с играчки и взаимодействие със семейството си.

Предоставете им достатъчно играчки за кучета и стимулиращи занимания, които ще ги забавляват и активизират.

Социализация

Пекинеза е дружелюбно и предано куче, но има склонност да бъде леко агресивно към непознатите. От малка възраст ги запознавайте с различни хора, други кучета и среда, за да се развият добри и дружелюбни към всички в обкръжението си.

Здравословни грижи

Здравословни грижи за Пекинез

Редовните посещения при ветеринарен лекар са от съществено значение за поддържането на добро здраве. Отделяйте време за редовни ваксинации, профилактика срещу паразити и проверка на общото здравословно състояние на кученцето си.

Осигурете му любов и внимание

Кучетата Пекинез са изключително привързани към своите стопани и се нуждаят от много любов и внимание. Посвещавайте време за игра и общуване с кучето си, като му показвате нежност и грижи, които то толкова обича.

С отговорни грижи, много любов и внимание, вашият Пекинез ще бъде щастлив и здрав компаньон във вашето семейство. Помнете, че всеки Пекинез е индивидуален и може да има свои специфични нужди.

Затова винаги се консултирайте с ветеринарен лекар и отделете време за запознаване със специфичните нужди и характеристики на вашето куче.

Примерна таблица за хранене на Пекинез

Препоръчителното количество храна може да варира в зависимост от възрастта, теглото, активността и здравословното състояние на конкретното куче. Също така, имайте предвид, че таблицата е само насока, и винаги е добре да се консултирате с ветеринарен лекар, за да получите индивидуални препоръки за хранене на вашия Пекинез.

Примерна таблица за ежедневно хранене:
Възраст Тегло Количество храна
Кученце 0.5 – 1 кг 30 – 50 гр
Подрастващи 1 – 3 кг 50 – 80 гр
Зряла възраст 3 – 5 кг 80 – 120 гр
Старческа 3 – 5 кг 60 – 100 гр

Важно е да следвате указанията на ветеринарен лекар и да проследявате реакциите на кучето си, за да гарантирате, че получава подходящото количество храна.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма