Филтри

Категория

Марка

Вкус

Вижте повече

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вижте повече

Вид

Цвят

Размер

Материал

Разфасовка

Вижте повече

ПОКАЖИ ФИЛТРИ

Категория

Марка

Вкус

Вижте повече

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вижте повече

Материал

Размер

Цвят

Вид

Разфасовка

Вижте повече

Йоркширски териер

Показване на 1–12 от 58 резултата

Йоркширски териер

Йоркширски териер са дребни кученца

Тези дребни кученца придобиха популярност през последните години заради симпатичния си вид и малки размери, които позволяват отглеждане в апартамент. ,,Джобното кученце’’ е добронамерно и комуникативно, което го прави чудесна компания, както за големите, така и за малките членове на семейството. Тази декоративна порода е създадена преди повече от 100 години. Ние petstation предлагаме храна за Йоркширски териер.

Характеристики

Кученцата от тази порода не достигат големи размери. Варират от порядъка на 30 сантиметра височина и до 3 килограма тегло. Те са много жизнерадостни и игриви. Обичат да имат компания и да не са сами. Поддават се на дресировка, но трябва търпение и постоянство.

Специфичната за тази порода козина е лъскава и дълга. Тя не спира да расте през целия им живот и е необходима честа подстрижка, за да изглежда Вашето куче добре и още по-важно да се чувства добре. Заради бързия растеж и гъстота, козината често успява да покрие очите на йоркитата и това ограничава тяхното зрение и може да предизвика раздразнения.

Препоръчително е ушите да се почистват внимателно веднъж седмично със специален разтвор, за да не развие кучето допълнително проблеми и да загуби остротата на слуха си.

Подрязването на нокти е задължително, за да се развиват лапичките нормално и кучето да ходи и тича безпроблемно. С подрязването на ноктите можете да се справите сами, но ще са Ви необходими специализирани за това ножици или нокторезачки.

Хранене

Най-добрият вариант за Вас е да се консултирате с ветеринар, който ще Ви препоръча най-правилния начин за хранене на йоркито. Сухата храна съдържа много и полезни хранителни вещества, които ще подхранват козината на кучето и ще поддържат имунната му система. Добавките към нея са алтернативен начин да прибавите към менюто на кучето повече витамини.

Йоркширски териер са със симпатичния си вид

Грижа за здравето

Йоркширският териер е изключително дълголетен при редовни и правилни грижи, които да го поддържат здрав и енергичен. Могат да достигнат до 12-18 години.

Предразположени са към болести на черния дроб и задстомашната жлеза, като има вероятност и да проявят колебания в кръвната захар и нейното ниво в организма. Трябва да следите домашния си любимец за проява на различни алергии, които също не са изключени. Важно е да се следи устната хигиена на йоркширския териер, защото дребните породи са склонни към натрупване на зъбен камък.

Продължителност на животаПродължителността на живота на йоркширски териер е средно между 10 и 16 години.
Условия на животЙоркширът е преди всичко куче, създадено да живее в града. Не е куче, което трябва да е на открито през целия ден, а напротив. Той обаче не трябва да бъде лишен от разходки. 
Активност на породатаЗа да е в добро здраве, е задължително да се движи, и то много. Йоркширските териери обичат да ходят, а и да тичат с километри, ако им се удаде такава възможност. Кратката разходка също би ги удовлетворила, стига да има какво да душат наоколо, или пък получат правилния стимул. Помнете, че йоркширски териер не е куче само за гушкане, но и обичат да тичат, да донасят играчки и да играят като всяко друго куче. На възрастния екземпляр са необходими поне 30 минути движение на ден.
Козина на Йоркширски териер Сравнително дълга по тялото, той също е изключително гладък и лъскав. Неговото фино и копринено докосване е много приятно по време на ласката. Въпреки това, козината му остава дълга и пада върху главата и по-близо до ушите и по муцуната.
ЗдравеДоста силен, но като всички малки кучета, той е обект на повтарящи се физически проблеми. Всъщност е предразположен към ставни проблеми и костна крехкост, особено в шийните прешлени и капачките на коляното. И накрая, зъбите му също могат да бъдат проблем. От 4-годишна възраст, Йоркширският териер може да страда от неправилно разположение на зъбите, което води до появата на зъбен камък, който може да стигне до гингивит или разхлабване.

Последни публикации

Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече

    Контактна форма

    Храна за кучета по породи