+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Йоркширски териер

Показване на 1–12 от 59 резултата

Йоркширски териер

Йоркширски териер са дребни кученца

Тези дребни кученца придобиха популярност през последните години заради симпатичния си вид и малки размери, които позволяват отглеждане в апартамент. ,,Джобното кученце’’ е добронамерно и комуникативно, което го прави чудесна компания, както за големите, така и за малките членове на семейството. Тази декоративна порода е създадена преди повече от 100 години. Ние petstation предлагаме храна за Йоркширски териер.

Характеристики

Кученцата от тази порода не достигат големи размери. Варират от порядъка на 30 сантиметра височина и до 3 килограма тегло. Те са много жизнерадостни и игриви. Обичат да имат компания и да не са сами. Поддават се на дресировка, но трябва търпение и постоянство.

Специфичната за тази порода козина е лъскава и дълга. Тя не спира да расте през целия им живот и е необходима честа подстрижка, за да изглежда Вашето куче добре и още по-важно да се чувства добре. Заради бързия растеж и гъстота, козината често успява да покрие очите на йоркитата и това ограничава тяхното зрение и може да предизвика раздразнения.

Препоръчително е ушите да се почистват внимателно веднъж седмично със специален разтвор, за да не развие кучето допълнително проблеми и да загуби остротата на слуха си.

Подрязването на нокти е задължително, за да се развиват лапичките нормално и кучето да ходи и тича безпроблемно. С подрязването на ноктите можете да се справите сами, но ще са Ви необходими специализирани за това ножици или нокторезачки.

Хранене

Най-добрият вариант за Вас е да се консултирате с ветеринар, който ще Ви препоръча най-правилния начин за хранене на йоркито. Сухата храна съдържа много и полезни хранителни вещества, които ще подхранват козината на кучето и ще поддържат имунната му система. Добавките към нея са алтернативен начин да прибавите към менюто на кучето повече витамини.

Йоркширски териер са със симпатичния си вид

Грижа за здравето

Йоркширският териер е изключително дълголетен при редовни и правилни грижи, които да го поддържат здрав и енергичен. Могат да достигнат до 12-18 години.

Предразположени са към болести на черния дроб и задстомашната жлеза, като има вероятност и да проявят колебания в кръвната захар и нейното ниво в организма. Трябва да следите домашния си любимец за проява на различни алергии, които също не са изключени. Важно е да се следи устната хигиена на йоркширския териер, защото дребните породи са склонни към натрупване на зъбен камък.

Съвети за здравословно хранене на Йорки

Вашето семейство се разширява с Йоркширски териер – малка, но жизнена и любвеобилна порода, която заслужава най-доброто от грижите ви. Една от ключовите грижи за вашето ново куче е осигуряването на правилната храна. Време е да разгледаме какво е най-доброто за Йоркширския териер и как да го поддържаме здрав и щастлив чрез правилно хранене.

Познаване на нууждите на Йоркширския Териер

Както вече разбрахме, йоркширският териер е малка порода с енергичен характер и бърз метаболизъм. Поради тяхната малка големина и активен стил на живот, тези кучета изискват специално формулирана храна, която да им осигури достатъчно енергия и хранителни вещества. Важно е да се има предвид, че често йоркитата могат да имат чувствителен стомах и кожа, поради което качеството на храната е от съществено значение.

Избор на подходяща храна за Йорки

  • Протеини от висококачествени източници – Йоркширският териер има нужда от храна с високо съдържание на протеини, които подпомагат мускулната им маса и енергия. Изберете храна, която съдържа месо като пиле, пуешко или риба като основни източници на протеини.
  • Балансирано съдържание на витамини и минерали – За да се поддържа оптимално здраве, Йоркширският териер има нужда от правилно съотношение на витамини и минерали. Тъй като те са по-склонни към проблеми със зъбите, храната трябва да бъде обогатена с витамини като витамин С за поддържане на здрави венци.
  • Лесноусвоими въглехидрати – Избягвайте храна с високо съдържание на захари и излишни въглехидрати. Тези кучета може да изпитват проблеми с теглото, поради което е важно да изберете храна с нисък гликемичен индекс.
  • Качество на съставките – При избора на храна за Йоркширски териер, винаги проверявайте етикета за съставките. Изберете кучешка храна, която не съдържа изкуствени оцветители, аромати и консерванти.
Поддържане на здравословен живот

В допълнение към правилното хранене, важно е да осигурите и достатъчни физически упражнения и редовни посещения при ветеринарен лекар за проверка и ваксини. Придържайте се към препоръките за размер на порциите, за да поддържате оптималното тегло на вашето куче.

Ето таблица, която показва примерни, препоръчителни, дневни порции на суха кучешка храна за Йоркширски териери в грамове спрямо теглото на кучето и възрастта му:

Възраст Тегло (кг) Дневна порция (грамове)
2 месеца 0.5 – 1.5 30 – 60
3 месеца 0.8 – 2.5 40 – 75
4 месеца 1 – 3 50 – 90
6 месеца 1.5 – 4 60 – 100
9 месеца 2 – 4.5 60 – 110
12 месеца 2 – 5 60 – 120
18 месеца 2.5 – 5.5 60 – 125
2 години 3 – 6 65 – 130
3 години 3 – 6.5 65 – 135
4 години 3 – 7 65 – 140
5 години и повече 3 – 7 65 – 140

Тези препоръки за хранене са ориентировъчни и могат да варират в зависимост от индивидуалните нужди, активността и здравословното състояние на кучето. Винаги е добре да се консултирате с ветеринарен лекар за персонализирани препоръки за хранене на вашето Йоркширско териерче.

Храната играе ключова роля в опазването на здравето и щастието на вашето куче. С избора на правилната храна, богата на протеини и витамини, и поддържането на активен и здравословен начин на живот, вие можете да осигурите дълъг и щастлив живот за вашето куче.

Продължителността на живота на йоркширски териер
Продължителност на живота Продължителността на живота на йоркширски териер е средно между 10 и 16 години.
Условия на живот Йоркширът е преди всичко куче, създадено да живее в града. Не е куче, което трябва да е на открито през целия ден, а напротив. Той обаче не трябва да бъде лишен от разходки. 
Активност на породата За да е в добро здраве, е задължително да се движи, и то много. Йоркширските териери обичат да ходят, а и да тичат с километри, ако им се удаде такава възможност. Кратката разходка също би ги удовлетворила, стига да има какво да душат наоколо, или пък получат правилния стимул. Помнете, че йоркширски териер не е куче само за гушкане, но и обичат да тичат, да донасят играчки и да играят като всяко друго куче. На възрастния екземпляр са необходими поне 30 минути движение на ден.
Козина на Йоркширски териер  Сравнително дълга по тялото, той също е изключително гладък и лъскав. Неговото фино и копринено докосване е много приятно по време на ласката. Въпреки това, козината му остава дълга и пада върху главата и по-близо до ушите и по муцуната.
Здраве Доста силен, но като всички малки кучета, той е обект на повтарящи се физически проблеми. Всъщност е предразположен към ставни проблеми и костна крехкост, особено в шийните прешлени и капачките на коляното. И накрая, зъбите му също могат да бъдат проблем. От 4-годишна възраст, Йоркширският териер може да страда от неправилно разположение на зъбите, което води до появата на зъбен камък, който може да стигне до гингивит или разхлабване.

Често задавани въпроси

Колко често трябва да храня Йоркширски териер?

Отговор: Обикновено се препоръчва хранене на Йоркширския териер два пъти на ден – веднъж сутринта и веднъж вечерта. Това поддържа редовния метаболизъм и предотвратява прекомерно хранене.

Коя е подходящата храна за Йоркширски териери?

Отговор:Подходящата храна за Йоркширски териери трябва да бъде висококачествена, съдържаща високо съдържание на протеини и подходящо съотношение на въглехидрати и мазнини. Важно е също да се избягва храната с високо съдържание на захари и излишни добавки.

Какво да направя, ако моето Йорки има чувствителен стомах?

Отговор: Ако вашето куче има чувствителен стомах, можете да пробвате специализирана храна за кучета с чувствителен стомах и добро храносмилане. Чувствителността на Йоркито може да идва и от определена хранителна алергия която евентуално ще изисква преминаване към хипоалергенна храна за кучета

Колко храна трябва да давам на моето Йорки спрямо неговата възраст и тегло?

Отговор: Препоръчителната дневна порция на храната за Йоркширски териери може да варира в зависимост от тяхната възраст, тегло и нивото на активност. Обикновено препоръките са дадени на опаковката на храната, но винаги е добре да се консултирате с ветеринарен лекар за персонализирани препоръки.

Как да поддържам оптимално тегло на моя Йоркширски териер?

Отговор: За да поддържате оптимално тегло на вашето куче, е важно да му осигурите подходяща храна и редовна физическа активност. Контролирайте размера на порциите и избягвайте прекомерните лакомства. Ако имате въпроси или съмнения, консултирайте се с ветеринарен лекар.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма