+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Кокер шпаньол

Показване на 1–12 от 25 резултата

Английски кокер шпаньол

Кокер шпаньола е една от най-търсените за отглеждане породи в днешни дни. С миловидното си излъчване и средни размери, тези кучета са подходящи за отглеждане в апартамент. Заради спокойния си нрав могат да съжителстват спокойно с малки деца. Топ храна за Кокер шпаньол от Кучеландия.

Кокер шпаньола е търсена за отглеждане порода

Характеристики

Английският кокер шпаньол е изключително подвижно и енергично куче с добър характер. Дружелюбен и лесно поддаващ се на обучение. Той достига средни размери, като една от най-отличителните му черти, е големите уши.

Славата му на интелигентно куче е оправдана, но въпреки това е необходима добра дресировка и строга дисциплина в началото, за да може кучето да разбере какво се иска от него.

Ръстът при тези кучета варира, но обикновено мъжките са високи около 38-43 сантиметра, а женските – 36-41. Нормалното тегло за един кокер шпаньол е приблизително 13-16 или 12-15 при двата пола. Разбира се, теглото е строго индивидуално, защото има значение какъв е хранителния режим на Вашето куче и дали има специфични придружаващи го състояния.

Кучетата от тази порода, както всички останали, имат нужда от ежедневни разходки и движение, придружавани с игри, които да развиват и стимулират мозъчната им дейност.

Кокерчетата имат много дълбок и добре развит гръден кош, но не могат да издържат на прекалено голямо натоварване. Трябва да прецените натоварването, на което ще подлагате кучето и как ще се отрази това за него.

Здраве

Заради специфичните си дълги уши те са склонни към ушни заболявания и е изключително важно да ги следите, особено през лятото. Често докосващите земята уши са лесна мишена за различни кърлежи и бълхи, така че е препоръчително след всяка разходка ( особено такава сред природата ) да ги проверявате за евентуални паразити.

Кокер шпаньола е среден размер

Хранене

В днешни дни са все по-често предпочитани сухите храни, заради състава им и лесното набавяне и съхранение в домашни условия. Има много балансирани менюта за кокер шпаньолите, които се базират на приема както само на суха храна, така и на мокра.

Консултацията с ветеринар преди избора на меню за Вашия любимец е препоръчителна, за да сте сигурни за количеството храна, което трябва да приемат на ден.

Храната на тези породи кучета трябва да е с висок клас и добро съдържание, за да не предизвика стомашни проблеми. Важно при този е избор е да се съобразите освен с килограмите на кучето, то и с неговата възраст.

Физически характеристики на кокер шпаньола  Мъжките екземпляри от тази порода са високи около 38-43 см, а женските между 36-41. Теглото варира между 13-16 за мъжките и 12-15 за женските. Кокер шпаньолите имат много добре развит гръден кош. Те могат да живеят до петнадесет години в отлично здраве. 
Заболявания при американския кокер шпаньол  Кокер шпаньолите  са склонни са към ушни заболявания, заради дългите си уши. Поради тази причина е препоръчително да ги почиствате редовно, за да избегнете ушни инфекции. В допълнение, коксофеморалната дисплазия, прогресивната атрофия на ретината и фамилната нефропатия са възможните патологии при тази порода кучета.
Диета на кокер шпаньола  Важно е да не прехранвате кучета от тази порода, тъй като са склонни към наддаване на килограми. Препоръчително е да се направи консултация с ветеринар за избор на меню и уточняване на дневната дажба. Тези решения трябва да са съобразени най-вече с килограмите и възрастта на кучето. Сухите храни са предпочитан вариант за много собственици. Важно е те да бъдат от най-висок клас и да имат добро съдържание. 
Предимства на породата  Кокер шпаньолите са много енергични и активни. Те са дружелюбни и лесно се поддават на обучение. Техния приятелски характер и игрива природа ги прави идеални за  семейства с деца.  
Произход на породата Английският кокер шпаньол е една от най-старите породи на континенталния шпаньол. Първите сведения за тяхното съществуване са намерени в Испания и датират от XIV век. В следващите два века се категоризират всички разновидности на шпаньола.
Характер на Кокер шпаньол Английският кокер шпаньол е активно и любящо куче. Представителите на породата се разбират прекрасно с членовете на семейството, децата и котките.
Козина Козината на английски кокер шпаньол трябва да се изчетква по няколко пъти, а ушите трябва да се проверяват редовно, за да се гарантира тяхната чистота и здраве. Те трябва да се подстригват по 3-4 пъти годишно от професионален фризьор. Можете да се научите да правите това и сами.
Дресировка на кучето  При обучението на четириногите трябва много да се внимава, тъй като кучето до голяма степен е привързано към своя стопанин и би се постарало всячески да изпълни неговите наставления. Ето защо не бива да се злоупотребява с предаността му.
Здраве и типични заболявания на кокера Често срещан проблем с кокер шпаньола са много големите и увиснали уши. Те са склонни да се възпаляват. Ето защо внимателните грижи са толкова важни. За да не се ограничава кучето в поведението му при бягане и при сърфиране, дължината на косата на ушите и стомаха трябва да бъде поддържана.

Наследствени очни или бъбречни заболявания също са възможни. В редки случаи кокер шпаньолът може да има това, което е известно като “кокеризъм”. Това е нервно заболяване, което може да наруши естественото поведение на кучето.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма