Филтри

Категория

Марка

Вкус

Вижте повече

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

ПОКАЖИ ФИЛТРИ

Категория

Марка

Вкус

Вижте повече

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Кавказка овчарка

Показване на 1–12 от 19 резултата

Как да храним Кавказка овчарка

Храна за Кавказка овчарка

Освен безусловната обич, която ежедневно проявяваме към нашите кучета, заедно с всичката нежност и отдаденост в ежедневните ни дейности, ние трябва да вземем предвид и правилната храна за Кавказка овчарка.

Моментът на хранене трябва да бъде истински ритуал и е много важно вашите кученца да ви възприемат като истински лидер на глутницата, показвайки им, че са в безопасност с вас. Храненето на кучетата трябва да се извършва ежедневно и е по-добре за тяхното здраве да имат редовен график на хранене.

Кавказката овчарка е адаптирана към сурови условия и е роднина на вълка, поради което храната й ще се основава на месо и продукти от животински произход, тъй като по природа е месоядна. Въпреки това, трябва да се погрижим да включим в кучешката храна и щедро количество зеленчуци.

Освен вкусното пилешко, телешко, пуешко, агнешко или обезкостена риба, нашите кученца се нуждаят от здравословна гарнитура от витамини.

Затова, можем да ги поглезим с:

 • Домати (за предпочитане без пестициди),
 • Салата (за подобряване на костната и нервната им система ),
 • Картофи (придирчиви са, обичат само варени картофи),
 • Моркови (за предпочитане настъргани),
 • Магданоз (за отлично зрение и здраво сърце),
 • Зелен фасул и дори малко зеле.

За съжаление, не им е позволено да ядат:

 • Лук,
 • Целина,
 • Спанак или други зеленчуци, които се намират в категорията на токсичните зеленчуци.

За да не се отегчават нашите кавказки овчарки от баналното ежедневно меню, съставено от месо и зеленчуци, можем да ги поглезим с порции храна съдържаща говеждо – например, черен дроб, бъбреци или дори бели дробове. Като гарнитура вместо зеленчуците може да им предложим паста.

За да ги направим напълно щастливи, можем да съставим закуска от варени яйца, млечни зърнени храни или дори плодове като десерт, но само от време на време. Като бонус, между храненията може да им предложим кокали за кучета.

Подходящи са големите размери, като конски или телешки кости, с много костен мозък за плюс калций.

Ако предлагате домашна храна, тогава трябва да е много добре сварена и порциите да се допълват в зависимост от нивото на активност на кучето. Да не забравяме за водата! Водата е един от незаменимите елементи, така че трябва да бъде осигурена в изобилие.

Гладуването трябва да се избягва, тъй като това ще създаде трудна за контролиране Кавказка овчарка, а никой не иска това.

Точно както при децата, препоръчва се да говорите с кучето преди хранене, като използвате мек, окуражаващ глас. Не хранете друго животно на едно и също място с кавказката овчарка, защото кучето е склонно да става агресивно.

И последният съвет, разхождайте кучето за около 30 минути след всяко хранене, тъй като то е защитно куче и има нужда да обхожда територията си.

забранени храни за Кавказка овчарка

Има дори списък с храни, които са забранени за тази порода, както можете да видите по-долу:

 • Алкохол – дори 30 грама могат да имат фатален ефект;
 • Кофеин – трябва да се избягва, тъй като води до хиперактивност, ускорен пулс, инфаркт или мускулен тремор. Като цяло, основните системи, които се засягат, са централната нервна система и сърцето;
 • Шоколад и какао – трябва да се избягват, тъй като съдържат „теобромин“, подобно съединение на кофеина и дори количество от само 250г може да убие 20 килограмово куче. Например при други породи дори 30 грама могат да бъдат фатални;
 • Лук и чесън – и двете съдържат „тиосулфат“, който предизвиква разкъсването на червените кръвни клетки и предизвиква анемия;
 • Мая и безквасно тесто – трябва да се избягват, тъй като се разширяват в червата, причинявайки запек или дори смърт (особено при малки кучета);
 • Ядки и особено Макадамия – само 6 ядки могат да застрашат живота на кучето;
 • Стафиди и грозде – дори малко грозде може да предизвика бъбречна недостатъчност;
 • Ксилитол – подсладител, използван за продукти без захар, като бонбони или дъвки, който е много опасен. Например, само 5 дъвки могат да убият 30 килограмово куче. Проблемът е, че някои продукти са етикетирани като без захар, без да се посочва използвания заместител.

За щастие се намирате на правилната страница в онлайн зоомагазина и всяка храна тук е специално подбрана и безопасна за Кавказка овчарка.

Последни публикации

котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече
Правила в парка за кучета
Правила в парка за кучета

Живеете в апартамент или къща с малка градина и търсите място, където вашият четириног приятел да тича? Е, няма какво друго да правите, освен да се отправите заедно към парка […]

Вижте повече

  Контактна форма

  Храна за кучета по породи