+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Доберман

Показване на 1–12 от 49 резултата

Хранене и отглеждане на Доберман

Храна за Доберман

Отглеждането на куче Доберман изисква време, търпение и ангажираност. Ето няколко съвета от Кучеландия за храна за Доберман, които може да последвате, за да се грижите за своя домашен любимец:

 • Социализация на кучето

Стартирайте социализацията на кучето от ранна възраст. Позволявайте му да се запознае с различни хора, други животни и околна среда, за да сте сигурни, че става дружелюбно и уравновесено.

 • Тренировка и обучение

Доберманите са интелигентни и предвидими кучета, които имат нужда от ментално и физическо стимулиране. Редовната тренировка и обучение на основни команди ще помогнат на кучето да бъде послушно и дисциплинирано.

 1. Физическа активност на кучето: Доберманите са енергични кучета, които имат нужда от достатъчно физическа активност. Осигурете им редовни разходки, игри и физически упражнения, за да ги поддържате активни и здрави.
 2. Здраве и грижа за куче Доберман: Редовните ветеринарни проверки, ваксинации и превантивно лечение срещу бълхи и кърлежи са от съществено значение за опазване на добермана здрав и щастлив.
 3. Хранене на Доберман: Осигурете съответното хранене за добермана, което отговаря на неговите възраст, размер и активност. Консултирайте се с ветеринар или Кучеландия за препоръки относно дневните порции и вида кучешка храна.
 4. Давайте достатъчно обич и внимание: Доберманите са предана порода кучета и имат нужда от много любов и внимание от своите собственици. Създайте силни връзки и близост с кучето, като му посветите време и внимание.
 5. Безопасност: Обезопасете дома си, за да избегнете неща, които могат да представляват риск за кучето, особено когато сте далече от дома или го оставите без наблюдение.
 6. Груминг: Доберманите имат къса козина, която не изисква много грижа, но редовното четкане и почистване на ушите, рязане на нокти и четкане на зъби са необходими, за да се поддържа добро здраве и хигиена.
 7. Общуване с куче Доберман: Развивайте добро общуване със своя доберман, установете ясни правила и граници, като използвате положително подсилване за поощрение на желаното поведение.
 8. Не притискайте кучето: И най-важното, бъдете търпеливи и давайте на кучето време да се приспособи и развие. Започнете навреме с тренировката и социализацията и постепенно създавайте здрава връзка с кучето си.

Помнете, че всеки доберман е уникален и може да изисква различен подход. Важно е да се обградите със страхотна енергия и любов към своя любимец, за да го направите щастлив и здрав.

С каква храна за кучета да храня Доберман?

подходяща храна за Доберман

Храната за кучета, включително и тази за Доберман, трябва да бъде подходяща за тяхната възраст, размер, ниво на активност и здравословно състояние.

Винаги е добре да се консултирате с ветеринарен лекар или професионален консултант от Кучеландия, за да изберете най-подходящата храна за вашия конкретен Доберман.

Ето някои общи насоки за храненето на Доберман:
 1. Суха храна за кучета (крокети): Много собственици предпочитат суха храна за кучета заради удобството и дългия срок на годност. Изберете качествена марка храна, специално формулирана за големи породи кучета или за Доберман. Проверете етикета на опаковката за информация за протеин, мазнини, витамини и минерали.
 2. Натурална храна кучешка храна: Някои собственици предпочитат да хранят своите Добермани с натурални храни, като сурово месо, плодове и зеленчуци. Ако изберете тази опция, уверете се, че доставяте балансирано разнообразие от храни и се консултирайте с Кучеландия или ветеринарен лекар за точни препоръки.
 3. Консервирана храна за кучета: Консервираната храна за кучета също може да бъде включена в хранителния режим на Добермана. Уверете се, че избирате висококачествени марки със съставки, които отговарят на хранителните нужди на породата.
 4. Дневен режим на хранене за Доберман: Определете дневната доза храна в съответствие с възрастта, теглото и активността на кучето ви. Спазвайте препоръките на производителя на храната или ветеринарния лекар за правилно хранене на Доберман.
 5. Никога не давайте шоколад, грозде, лук и други токсични храни на Доберман: Някои храни, които човек би консумирал безопасно, могат да бъдат опасни за кучетата, включително и за куче Доберман. Никога не давайте шоколад, грозде, лук и други токсични за кучета храни.
 6. Водата има специално място: Уверете се, че кучето ви винаги има достъп до прясна и чиста вода.

Има много различни марки храна за кучета на пазара, но най-добре е да изберете качествена храна, която отговаря на нуждите на вашия Доберман. Също така, следете теглото и общото поведение на кучето си, за да се уверите, че се храни правилно и е здраво.

За щастие, вие се намирате на правилната страница в Кучеландия, където сме подбрали храна за кучета от породата Доберман.

От къде произлиза породата Доберман?

произход на породата Доберман

Породата Доберман произлиза от Германия и е наречена на името на своя създател – Луис Доберман (Friedrich Louis Dobermann). Луис Доберман бил германски данъчен служител, който през втората половина на 19 век живеел в град Аполда – Тюрингия.

Той работел като местен полицай, данъчен служител и месар. Затова имал нужда от порода куче, което да служи като компаньон, защитник и работно куче. За да създаде такава порода, той смесвал различни кучета, включително гладкокосмести пинчери, ратлери, доги, ротвайлери и германски пастирски кучета.

Целта на Луис Доберман била да получи нова порода куче, която да бъде служебно куче за полицията, но в същото време и защитник на него и неговото семейство.

Така се ражда породата Доберман, която съчетава силата, интелигентността и предаността на различни кучешки породи.

Съвременният Доберман става популярен в Германия и по-късно в световен мащаб поради своите качества като работно куче, служебен партньор и верен домашен любимец.

Днес Доберманите са популярни по целия свят и се отглеждат като домашни любимци, работни кучета и кучета за охрана.

Какъв е характера на кучето Доберман?

характер на породата Доберман

Доберманът е известен със своя силен и дързък характер, който го прави отличен охранител и верен партьор. Ето основните характеристики на породата:

 1. Интелигентност: Доберманите са много умни и бързо усвояват нови команди и тренировъчни упражнения. Те се смятат за едни от най-интелигентните кучета и могат да бъдат успешно обучавани в различни области.
 2. Преданост: Тази порода кучета са изключително предани на своите семейства и собственици. Те се привързват силно към хората, които се грижат за тях и често кучетата показват привързаността си към тези хора, чрез защитническия си инстинкт.
 3. Защитнически инстинкт: Поради своята история като работно и служебно куче, Доберманите имат силно развит защитнически инстинкт. Те са внимателни и бдителни към непознати и могат да бъдат добри стражи и охранители.
 4. Енергичност: Доберманите са енергични и активни кучета, които имат нужда от редовни физически упражнения и стимулация. Спортни дейности, дълги разходки и игри са отличен начин да изразходите тяхната енергия.
 5. Дружелюбие към семейството: Когато са правилно социализирани и обучени, Доберманите се държат добре в обкръжението на деца и други домашни животни. Те могат да бъдат прекрасни домашни любимци, които обичат да бъдат част от семейството.
 6. Уравновесеност и стабилност: Доберманите обикновено имат добре развита и уравновесена нервна система, което ги прави спокойни и контролирани в различни ситуации.
 7. Лоялност: Доберманите са изключително лоялни и ще направят всичко възможно, за да защитават своите семейства.

Важно е да отбележим, че характерът на кучето може да се различава от индивид до индивид и може да бъде повлиян от социализацията, обучението и опита на кучето.

Правилната социализация и тренировка са от съществено значение за формиране на уравновесен и добър характер на Добермана.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма