+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Дакел

Показване на 1–12 от 34 резултата

Шеговито наричаните ,,кучета-салами’’ са известни с нетипичния си външен вид, който представлява доста издължено тяло, и къси крайници. Дори и да не ни се вярва, дакелите са били използвали предимно за ловуване на по-дребни вредители – язовци и лисици. Изключителното им обоняние успява да ги открие дори и под земята. Храна за Дакел с високо качество от petstation.

Дакел

Произход и характеристики

Съществуват 3 разновидности на тази порода – Стандартен дакел, дакел джудже и заешки. Породата може да варира и да е късокосместа, дългокосместа или твърдокосместа. Произлизат от Германия. Могат да достигнат до 9 килограма или 4,5 според вида. Стандартната им височина е около 13 до 30 сантиметра, като продължителността на живот е до 15 години, ако са гледани правилно.

Специфичното при тази порода е издължаването на тялото и мускулестите, къси крайници. Били са изцяло специализирани в лова. С годините обаче дакелите губят специализацията си и се превръщат в домашни кучета. Те са изключително любвеобилни и подходящи за дома.

Дакелите са изключително упорити и това е качество

Характер

Дакелите са изключително упорити и това е качество, което е останало от далечните им роднини ловци. Признати са като средно интелигентни породи, но подлежат на дресировка и възпитание.

Имат вроден инстинкт да копаят дупки и да гонят всевъзможни неща. Пример са птиците и дребните животни, но при отглеждане в апартамент ще бъдат изключително доволни и щастливи на игрите с хвърляне на топка. Обичат да преследват и улавят неща.

Дакелите са изключително предани

Те отдават цялото си съществуване на своя стопанин. Привързват се изключително бързо и силно и заради това е добре да не се оставят често сами за много дълго време.

Счита се за недостатък, ако кученце от тази порода проявява срамежливост се счита за недостатък, защото е нормално да са  по-закачливи и предизвикателни към останалите.

Дакелите са изключително предани

Трябва да сте наясно с това, че

Дакелите не обичат постоянното запознанство с нови хора и навлизането на непознати в техния дом. Те определено не са за всеки, трябва им търпеливи стопани. Контузиите са често срещани при тях, заради късите си крайници и трябва да подбирате внимателно маршрута за разходка, за да предпазите Вашето куче от евентуални наранявания.

Хранене

Дакелите трябва да имат постоянен достъп до прясна вода, но да се следи количеството храна, което приемат. Затлъстяването е изключително опасно, защото възпрепятства изцяло придвижването им. След раждане дакелите трябва да се хранят повече от обикновено, защото отслабват изклчително драстично. Може да ги храните със суха храна, към която да добавяте различни богати на витамини продукти от Вашето собствено меню.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма