+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Куче Бретон Шпаньол

Показване на 1–12 от 31 резултата

Пълно ръководство за отглеждане на куче Бретон Шпаньол

Бретон Шпаньол

Кучетата Бретон Шпаньол са абсолютна комбинация от красота, мускули и мозък! Тази зашеметяваща порода има среден размер и е разпознаваема със своята ярка, шарено-бяла, оранжева и черна козина.

Бретоните са известни и с безграничната си енергия и ентусиазъм. Те обичат да играят с хората и са нетърпеливи да им угодят. Това общително, позитивно и обичащо забавленията куче, със сигурност ще бъде сърцето на всяко парти!

Освен това, всяко куче Бретон е пример за добър спортист. Забележителна характеристика на тази порода е тяхната гъвкавост и нюх на работно куче. Техният интелект, атлетизъм, енергия и желание правят кучетата Бретон Шпаньол, изключително годни за обучение в почти всеки спорт.

Тази порода е идеалният спътник за родители на малки деца с активен начин на живот. Добре, хайде да разкажем, какво научихме в Petstation.bg от цялото ни проучване за породата.

Породата може да бъде срещната и под други имета, като:

Бретан шпаньол, Британи, L’épagneul Breton, Британи Вигреф. Епаньол Бретон. Френски Бретан и други. Общо взето, всякакви производни на оригиналното английско Brittany.

От къде произлиза породата Бретон Шпаньол?

За да проследим историята на тази красива порода ще обхванем векове. Най-ранните записи, които намерихме за подобни на Бретон кучета, откриваме във френски картини и гоблени от 17-ти век. Тези артефакти демонстрират зашеметяващи оранжеви и бели кучета, които ловуват и прибират дивеч.

Съдейки по картините на френски, фламандски и холандски майстори от този период предполага, че черно-белите кучета са били доста често срещани в Западна Европа.

Бретон шпаньолите, първоначално са били развъждани като домашни кучета, но се считат за много гъвкави работни кучета. Бретоните са били особено популярни сред средновековните селяни, бракониери и тези, които ценят пестеливостта.

Хората, които не били в състояние да отглеждат едновременно домашни и работни кучета, се възползвали от универсалната порода на Бретон Шпаньол. Тази възхитителна гъвкавост и работоспособност остават налице и в днешните Бретони.

Породата се отличава с утчастния в редица дейности, включително лов, конкурси за красота и ловкост.

Това универсално кученце е въведено от Европа в Съединените щати  чак през 1931 г. До 1934 г. Бретан (тогава наричан „Бретански шпаньол“) се присъединява към списъка на регистрираните породи на AKC.

Тук е добре да отбележим един интересен факт, че французите все още смятат породата за шпаньол, а AKC смята, че породата е само Бретон. Сега разбирате ли, защо го наричаме Бретон Шпаньол…

Размер и възраст на кучетата от порода Бретон

Размер и възраст на кучетата от порода Бретон

Височина – зависи от пола на кучето но разликата е в рамките на сантиметър: средната височина е между 46 – 52 см.

Тегло – 16 – 19 кг. отново теглото зависи от пола.

Възраст: Продължителността на живот на породата е измерена между 12 и 15 години.

Какво да очаквате от куче Бретон Шпаньол?

Бретоните са много общителни и обичат да се сприятеляват както с хора, така и с други кучета. Те са толкова щастливи и обичащи забавлението, че кой не би искал да бъде техен приятел? Тези социални кучета, обичат да прекарват време със семействата си и не обичат да бъдат оставяни сами.

Както споменахме, бретоните кипят от ентусиазъм и енергия. Те внасят това изобилие в своето време за игра, обучение, работа и упражнения. Друга черта на характера им е, че са мното чувствителни към наказания и мъмрене.

Затова не се изненадвайте, ако кучето ви се скрие за известно време след като сте му повишили тон. Представителите на тази порода се стремят да угодят на своите стопани и търсят похвала и внимание. Дайте им ги!

Интелигентност и способност за обучение на породата Бретон Шпаньол

обучение на породата Бретон Шпаньол

Много са умни! Тази порода е не само умна, но и нетърпелива за учене. Интелигентността, желанието и безграничната енергия на Британи ги правят изключително податливи на обучение. Въпреки това, все още е необходимо търпеливо и окуражаващо обучение с кученцата.

Британите са доста чувствителни, така че се препоръчва положително подсилване, докато суровите наказания трябва да се избягват.

Способността за обучение на тази порода може да се използва по много начини. Известно е, че кучетата Бретон превъзхождат другите кучета в сфери като: послушание, ловкост, флайбол и полеви изпитания.

Тези увлекателни дейности са чудесни за осигуряване на умствена и физическа стимулация на тази порода.

Коя среда е идеална за отглеждане на Бретон Шпаньол?

Както споменахме, Бретоните със сигурност са енергични! Те обичат да бъдат активни както на закрито, така и навън. Идеалният дом за Бретон би била къща с голям ограден двор, където може да изгаря енергия.

Поради инстинкта на породата да ловува, бродят и бягат, бретон шпаньолите трябва да се пускат без каишка само в сигурно оградени зони. Тази порода не е много подходяща за апартамент, освен ако не можете да осигурите редовни упражнения и разходки. Тази енергия трябва да се разходва.

Определено породата се препоръчва за семейства с деца.

Бретон шпаньола е много ориентиран към хората и обожават да бъдат със семействата си. Това означава, че не обичат да бъдат оставяни сами за продължителни периоди. Те са много чувствителни, високоенергични и се вписват най-добре в семейства, които имат график за упрежнения.

Тези жизнерадостни кученца са чудесни допълнения към всяко отдадено семейство – дори към тези с деца! Тази дружелюбна и мила порода като цяло е добра с децата и толерантна към грубо отношение. Въпреки това, тяхното кипене може да е твърде много, за да се справи и с малко дете.

Здраве и Енергия на породата

Бретон Шпаньол e с малко генетични здравословни проблеми

За щастие, Бретон Шпаньол се смята за много здрава порода с малко генетични здравословни проблеми. Като всяко куче, и тази порода трябва да получава рутинни ветеринарни грижи, инспекции на ушите и четкане на зъбите.

Кучетата Бретон са отглеждани като универсални ловци за всякакъв дивеч. По този начин тази порода е станала невероятно атлетична и енергична. Такова куче се нуждае от много упражнения, за да остане щастливо и здраво.

По този начин, породата се съчетава най-добре със стопани, които водят активен начин на живот и имат време да осигурят поне един час ежедневни упражнения. Ако нуждите от физически упражнения на Британито не са задоволени, те могат да станат невротични, хиперактивни и разрушителни.

Затова, отдайте се на таланта и енергията на кучето с походи, бързи разходки, бягане или дори дейности като полеви изпитания и ловкост. Ревността, атлетизмът и гъвкавостта на тази порода ги правят отлични спътници за спорт, лов и активен начин на живот на открито.

Как се държат с непознати хора и кучета?

Общо взето са дружелюбни и общителни, като обичат да се срещат с нови приятели. Следователно те обикновено са много гостоприемни към непознати. Бретон шпаньолите са склонни да се сприятеляват с други кучета и дори могат да се сприятеляват с котки. Да, особено с тези, с които са отгледани.

Поради ловния инстинкт на породата, трябва да се внимава и да се наблюдава много, когато куче Бретон е с по-малки домашни любимци.

Грижа за външния вид на кучето.

Една от най-забележителните черти на Бретон Шпаньол е великолепната им козина. Това е вълнообразна или плоска бяла козина, обикновено украсена с ярки оранжеви и червеникаво-кафяви петна. Козината на тази порода кучета е проектирана така, че да не абсорбира вода или мръсотия, което си е истистинска топ екстра!

За щастие, този страхотен външен вид не идва на страхотна цена. Козината на Бретон Шпаньол изисква само минимална грижа. Четкането с мека пастичка или ръкавица за хрътки няколко пъти седмично и рядкото къпане трябва да свършат работа. Също така не забравяйте да проверите тези сгънати уши за признаци на инфекция.

С какви играчки си играе куче Бретон Шпаньол?

Най-добрите играчки за породата са тези, които задоволяват високите им нужди от физическа и умствена стимулация. Освен това, идеалната форма на игра е всяка, която включва свързване с вас!

Направете времето за игра обогатяващо и свързващо изживяване с играчки за носене и играчки за дърпане. Отваряте страницата с играчки за кучета в Petstation.bg и търсите въжета и рингове.

Играта на донасяне и дърпане на въже не само ще измори и забавлява вашето кученце, но и ще укрепи връзката ви. Бонус точки, ако играчката прилича на птица, защото ще възпламени инстинктите на вашата Бретанка.

Препоръчителна храна за Бретон Шпаньол

Бретон шпраньолите трябва да се хранят с висококачествена кучешка храна. Също така е важно да се уверите, че тази кучешка храна е съобразена с възрастовия диапазон на кучето (напр. кученце, възрастни и в напреднала възраст).

За щастие се намирате на правилната страница в Petstation.bg, където сме подбрали само най-препоръчителните сухи и мокри храни за Бретон Шпаньол. Ако все пак имате нужда от съвет, телефонът ни е винаги включен!

Въпреки че тази порода е доста здрава, ежедневната добавка за ставите може да помогне в дългосрочен план към предпазването им от болки с напредване на възрастта. Обърнете внимание и на добавки с глюкозамин за тазобедрените стави

Препоръчителни аксесоари

За Бретон Шпаньоли със ставни проблеми или всяко куче, което обича да лежи, просто не правете компромис с хубаво, удобно легло с ортопедична опора. Това е нещото, което ще поглези кучето ви и ще го накара да си почине истински след супер активния му ден.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма