Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

ПОКАЖИ ФИЛТРИ

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Чау-Чау

Показване на 5 резултата

Хранене и грижа за куче Чау чау

Храна за Чау-Чау

Чау чау са една от най-старите породи кучета. Историците са определили произхода на чау-чау от китайската династия Хан, която се простира от около 200 г. пр. н. е. до 220 г. сл. н. е. По-късно те придобили популярност в Европа и станали една от любимите породи на кралица Виктория.

Чау чау са били използвани за много неща през годините, включително като охрана, теглене на колички и лов. Това не е спортна порода и се разпознава лесно по синьо-черния си език, смачкано лице, увиснали очи, изправени уши и гънки на тялото.

С тези характеристики, плюс своите дълбоки исторически корени и независима личност, чау чау са наистина уникална порода кучета.

Грижа за чау чау

Със свито носле, гъста пухкава козина и извита опашка, чау-чау предизвиква гушкане и обич. Тази царствена порода обаче би предпочела да зачитате нейното пространство.

Чау-чау са предпазливи към нови хора и други домашни любимци, но с ранна социализация те могат да бъдат научени да бъдат и по-гостоприемни. Чау чау са много интелигентни и упорити, черти, които не ги правят идеални кучета за родители на домашни любимци за първи път.

Тези кучета са много грижовни към хората, които обичат, и тяхната адаптивност ги прави прекрасни другари.

Храна за Чау-Чау

Грижа за чау чау

Тази порода може да има проблеми с кожата, козината и ставите. Може да е полезно да поговорите с вашия ветеринарен лекар, за това, какви добавки за стави и омега киселини да добавите към храната за Чау чау, за да поддържате вашето куче здраво.

Добавките за стави с хондроитин и глюкозамин могат да бъдат полезни за поддържане на ставите здрави, а омега киселините имат противовъзпалителни свойства.

Как да храним чау чау?

Тъй като породата Чау Чау имат повишен риск от стомашно усукване, трябва да се осигурят многократни хранения на ден, независимо от възрастта. Като възрастно куче, чау-чау може да има полза от хранене поне два пъти на ден. Вашият ветеринарен лекар може да даде насоки с колко и колко често да храните вашето куче

Чау-чау не изискват много активност. Повечето кучета от тази порода се чувстват комфортно с няколко 20-минутни разходки на ден. Но техният спокоен начин на живот ги прави по-податливи на затлъстяване. И допълнителни здравословни проблеми, свързани с него, като диабет, глаукома и артрит.

Последни публикации

Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече

    Контактна форма

    Храна за кучета по породи