+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Немска овчарка

Показване на 1–12 от 85 резултата

Немската овчарка е известна с предаността си и своята интелигентност. Тя е сред първите кучета появили се на екрана и породата, която първа била обучена, за да е в помощ на полицията. Освен добър пазител на реда, немската овчарка е страхотен домашен любимец, който би дал живота си за Вас. Ние от petstation.bg предлагаме най-добрата храна за немска овчарка.

Характеристики

Немска овчарка

Както можете да се досетите от името, немските овчарки произлизат от Германия. Могат да достигнат до 40 килограма, а средната продължителност на живота им е 14 години. Тялото на това куче е изключително мускулесто и масивно.

Приликата им с вълците е в ушите. С напредването  на възрастта, те се изострят и остават в тази си форма, но като бебета те имат клепнали уши. При вълците нещата стоят по същия начин.

Характерът на немската овчарка се определя много от средата, в която живее и се учи. Сред най-хубавото им качество е тяхната бдителност и загриженост.

Ако усетят, че нещо не е наред с любимия им човек са способни да изпаднат в депресия или да не се отделят от него, докато не са сигурни че той е по-добре. Те имат вроденото чувство да водят и защитават, което ги прави прекрасни водачи на слепи хора.

Изключително адаптивни и безкористни са. Немската овчарка е сред топ 3 по интелигентност и е логично да се досетим, че се поддава лесно на обучение. Ежедневните тренировки са важни за развитието и поддържането на техния тонус и енергийни нива.

Освен силната захапка при полицейските кучета е супер важна нейната дисциплина. Емоционалната връзка, която създава полицаят с неговото куче е изключителна. Животното не само става част от семейството, но и част от самия човек – неговата дясна ръка и втори чифт очи.

Много са случаите, в които немски овчарки са спасявали живота на своя човек, по време на престрелки, губейки своя. Тяхната преданост е невъзможно да бъде описана с думи.

Хранене Немска овчарка

Хранене

Немските овчарки са големи и силни кучета, които имат нужда от качествена храна, чрез която да си набавят необходимите витамини. Те не са толкова капризни и могат да се хранят както със суха храна така и с месо.

Произход на немската овчарка Що се касае до биологичния произход на породата, учените са почти на единодушно мнение, че немската овчарка произлиза от индийския вълк. Доста по-късно, а именно през средните векове, немската овчарка се превръща в основно дворно куче, което изпълнява функциите на защитник и пазач.
Размери и тегло Размерите им са в рамките на 55 – 65 см (FCI мъжки 60 – 65 см, женски 55 – 60 см; АКС мъжки – 60 – 65 см, женски – 55 – 60 см; КС мъжки идеално 62.5 см, женски идеално 57.5 см, като се допуска толеранс +/- 2.5 см и за двата пола).

Теглото им е средно 22 – 40 кг (FCI мъжки 30 – 40 кг, женски 22 – 32 кг)

Здравословен статус и проблеми при Немска овчарка Всяка Немска овчарка е уникална, но като цяло породата е здрава, макар че тялото им се износва с годините. Имат предразположеност към:

  • Тазобедрена дисплазия
  • Подуване
  • Проблеми с панкреаса
  • Епилепсия
  • Очни проблеми
  • Сърдечни заболявания
Характер и поведение на Немска овчарка Немската овчарка е куче, което вдъхва увереност, спокойствие и респект. Със своя силно развит интелект излъчва гордост по всяко време. Изключително издръжливи, жизнени и бдителни, те са верни служители в службите и чудесни приятели в дома. Готови са да защитят своя стопанин дори с цената на своя живот.
Адаптиране към социална рутина Немските овчарки имат балансиран характер и способност да се адаптират към всяка ситуация бързо и лесно. Затова, ако реагират по-агресивно, вероятно има причина. Те внимателно следят ситуацията около себе си, за да могат да реагират, ако се наложи. Имайте предвид, че тази порода не са приятелски настроени към непознати и им трябва известно време, докато свикнат с нов човек. Тази тяхна черта от характера ги прави наистина специални.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма