Филтри

Категория

Марка

Вижте повече

Вкус

Вижте повече

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вижте повече

Разфасовка

Вижте повече

ПОКАЖИ ФИЛТРИ

Категория

Марка

Вижте повече

Вкус

Вижте повече

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Вижте повече

Разфасовка

Вижте повече

Немска овчарка

Показване на 1–12 от 61 резултата

Немската овчарка е известна с предаността си и своята интелигентност. Тя е сред първите кучета появили се на екрана и породата, която първа била обучена, за да е в помощ на полицията. Освен добър пазител на реда, немската овчарка е страхотен домашен любимец, който би дал живота си за Вас. Ние от petstation.bg предлагаме най-добрата храна за немска овчарка.

Характеристики

Немска овчарка

Както можете да се досетите от името, немските овчарки произлизат от Германия. Могат да достигнат до 40 килограма, а средната продължителност на живота им е 14 години. Тялото на това куче е изключително мускулесто и масивно.

Приликата им с вълците е в ушите. С напредването  на възрастта, те се изострят и остават в тази си форма, но като бебета те имат клепнали уши. При вълците нещата стоят по същия начин.

Характерът на немската овчарка се определя много от средата, в която живее и се учи. Сред най-хубавото им качество е тяхната бдителност и загриженост.

Ако усетят, че нещо не е наред с любимия им човек са способни да изпаднат в депресия или да не се отделят от него, докато не са сигурни че той е по-добре. Те имат вроденото чувство да водят и защитават, което ги прави прекрасни водачи на слепи хора.

Изключително адаптивни и безкористни са. Немската овчарка е сред топ 3 по интелигентност и е логично да се досетим, че се поддава лесно на обучение. Ежедневните тренировки са важни за развитието и поддържането на техния тонус и енергийни нива.

Освен силната захапка при полицейските кучета е супер важна нейната дисциплина. Емоционалната връзка, която създава полицаят с неговото куче е изключителна. Животното не само става част от семейството, но и част от самия човек – неговата дясна ръка и втори чифт очи.

Много са случаите, в които немски овчарки са спасявали живота на своя човек, по време на престрелки, губейки своя. Тяхната преданост е невъзможно да бъде описана с думи.

Хранене Немска овчарка

Хранене

Немските овчарки са големи и силни кучета, които имат нужда от качествена храна, чрез която да си набавят необходимите витамини. Те не са толкова капризни и могат да се хранят както със суха храна така и с месо.

Произход на немската овчаркаЩо се касае до биологичния произход на породата, учените са почти на единодушно мнение, че немската овчарка произлиза от индийския вълк. Доста по-късно, а именно през средните векове, немската овчарка се превръща в основно дворно куче, което изпълнява функциите на защитник и пазач.
Размери и теглоРазмерите им са в рамките на 55 – 65 см (FCI мъжки 60 – 65 см, женски 55 – 60 см; АКС мъжки – 60 – 65 см, женски – 55 – 60 см; КС мъжки идеално 62.5 см, женски идеално 57.5 см, като се допуска толеранс +/- 2.5 см и за двата пола).

Теглото им е средно 22 – 40 кг (FCI мъжки 30 – 40 кг, женски 22 – 32 кг)

Здравословен статус и проблеми при Немска овчаркаВсяка Немска овчарка е уникална, но като цяло породата е здрава, макар че тялото им се износва с годините. Имат предразположеност към:

  • Тазобедрена дисплазия
  • Подуване
  • Проблеми с панкреаса
  • Епилепсия
  • Очни проблеми
  • Сърдечни заболявания
Характер и поведение на Немска овчаркаНемската овчарка е куче, което вдъхва увереност, спокойствие и респект. Със своя силно развит интелект излъчва гордост по всяко време. Изключително издръжливи, жизнени и бдителни, те са верни служители в службите и чудесни приятели в дома. Готови са да защитят своя стопанин дори с цената на своя живот.
Адаптиране към социална рутинаНемските овчарки имат балансиран характер и способност да се адаптират към всяка ситуация бързо и лесно. Затова, ако реагират по-агресивно, вероятно има причина. Те внимателно следят ситуацията около себе си, за да могат да реагират, ако се наложи. Имайте предвид, че тази порода не са приятелски настроени към непознати и им трябва известно време, докато свикнат с нов човек. Тази тяхна черта от характера ги прави наистина специални.

Последни публикации

Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече

    Контактна форма

    Храна за кучета по породи