+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Западнохайландски бял териер

Показване на 1–12 от 32 резултата

Западнохайландският бял териер , който е известен повече под името ,,Уести’’ е развъждан предимно за лов на мишки или други дребни гризачи в миналото. Произхожда от Великобритания и все по-често е предпочитан домашен любимец у нас.

Храна за западнохайландски бял териер

Характеристики

Основният цвят космена покривка на тази порода ( както подсказва името ) е бял. Достигат средни размери и килограми. Интересен факт за него е, че погледнато отвисоко неговото тяло наподобява куршум, и именно тази негова форма му позволява да се промуши почти навсякъде. Отличителна за тези кучета е опашката, която стои къса и изправена.

Ако си търсите домашен любимец, който да е спокоен и тих, това за жалост не е белият териер. Тези кучета са енергични и предпочитата по-динамичен начин на живот. Лаят доста силно и имат много добре развито обоняние, позволяващо им да откриват всевъзможно предмети.

Обучение

Поради високите си енергийни нива и нестихващо любопитство те не са подходящи за съжителство с много малки деца, защото могат несъзнателно  да ги наранят в опитите си да играят с тях. Изключително лояли и предани, западнохайландските бели териери могат да проявят доста своенравен характер, ако не се обучават от малки и не знаят кой командва в къщата.

Дори и дребни по размери те нямат нищо общо с дружелюбните ,,джобни кученца’’ и трябва да бъдете предпазливи и бдителни по време на разходките Ви, заради добре развития ловен инстинкт на домашния Ви любимец. Характерно и интересно за белите териери е, че те обичат да се заравят и понякога е невъзможно да ги откриеш, ако не е силният им и и отличителен лай.

Хранене при западнохайландски бял териер

Хранене

Желателно е да съставите смесено меню за западнохайландския бял териер. Тези кучета са изключително активни и трябва да поддържат диета, подходяща за тях. Сухата храна може лесно и бързо да им набави необходимите хранителни вещества. А в комбинация с мокра или различни добавки и витамини, Вашето куче ще се чувства и изглежда добре.

Последни публикации

Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма