+359898633185 Поръчай по телефона

Беззърнена храна за котки

Беззърнената храна за котки

Беззърнена храна за котки – Ползи, недостатъци и препоръчани продукти

Беззърнената храна за котки става все по-популярна сред собствениците на домашни любимци, които търсят по-здравословни и подходящи гранули за своите котки. Но какво точно представлява беззърнената храна за котки, какви са ползите и недостатъците ѝ, и кои продукти са най-подходящи за вашия любимец? Събрахме всичко, което трябва да знаете за беззърнените храни за котки, без да ви спестяваме информация.

Какво е беззърнена храна за котки?

Беззърнената храна за котки е храна, която не съдържа зърнени култури като пшеница, царевица, ориз, ечемик или овес. Вместо тях, в състава на беззърнените храни често се използват зеленчуци, картофи, сладки картофи или други алтернативни въглехидратни източници.

Целта на беззърнената котешка храна е да осигури по-естествена диета за котките, която да наподобява хранителния режим на техните предци. Тоест, хищници, които основно се хранят с месо и рядко консумират растителна храна.

Ползи от беззърнената храна за котки

  • Подходяща за котки с чувствителни стомаси и хранителни алергии Една от основните причини собствениците да избират беззърнена храна е свързана с алергиите и чувствителността на храносмилателната система на котките. Някои котки са чувствителни към зърнени култури, което може да доведе до проблеми като разстроен стомах, диария или кожни раздразнения.
  • Високо съдържание на протеини – Беззърнената храна за котки обикновено съдържа по-високи нива на животински протеини, което е важно за котките, които са месоядни животни по природа. Протеините поддържат мускулната маса, здравето на тъканите и органите, както и енергията на котките.
  • Ниско съдържание на въглехидрати – Въглехидратите не са необходим компонент в храната на котките и в много случаи прекомерното им консумиране може да доведе до наднормено тегло и други здравословни проблеми. Беззърнените гранули за котки обикновено имат по-ниско съдържание на въглехидрати, което е по-близо до естествената храна на котките.
  • Подобряване на здравето на кожата и козината – Високото съдържание на омега-3 и омега-6 мастни киселини в много беззърнени котешки храни допринася за подобряване на здравето на кожата и козината. Това е особено важно за котки с проблеми като суха кожа или прекомерно падане на козина.

Недостатъци на беззърнената храна за котки

  • По-висока цена Един от основните недостатъци на беззърнената храна е нейната цена. Тъй като тези храни съдържат повече месо и висококачествени съставки, те обикновено са по-скъпи от стандартните зърнени храни.
  • Не винаги е необходимо – Въпреки популярността на котешката храна без зърно, много котки нямат нужда от такава, ако не страдат от алергии или чувствителност. В такива случаи преходът към беззърнена храна за котки може да не донесе съществени ползи за здравето.
  • Алтернативни въглехидрати – Беззърнената храна за котки често съдържа алтернативни въглехидратни източници като картофи или сладки картофи. Въпреки че тези съставки може да са по-лесни за храносмилане, някои котки все още могат да имат затруднения с високите нива на въглехидрати, независимо дали идват от зърна или други източници.
  • Риск от дисбаланс на хранителните вещества – При избора на беззърнена храна е важно да се уверите, че тя осигурява всички необходими хранителни вещества за котката. Някои марки може да не съдържат достатъчно балансиран състав от витамини и минерали, необходими за здравето на котките.
какво е беззърнената храна за котки

Препоръчани продукти за беззърнена храна за котки

  • Orijen Cat & KittenОриджен е известна с високото си съдържание на животински протеини и липсата на зърнени култури. Продуктът включва разнообразие от пресни меса и риба, които осигуряват пълния спектър от хранителни вещества за котки.
  • Acana Grasslands Cat Тази храна съдържа 75% животински съставки и е без зърна, с добавени зеленчуци и плодове. Подходяща е за котки на всяка възраст и осигурява високо съдържание на протеини с ниско съдържание на въглехидрати.
  • N&D Cat – Страхотна беззърнена храна за котки, като марката предлага голямо разнообразие от вкусове и храни за котки в различен етап от живота си.

Как да изберете правилната беззърнена храна за вашата котка?

Ако смятате, че вашата котка може да има алергия или чувствителност към зърнени култури, първо се консултирайте с ветеринарен лекар, за да получите професионален съвет. След това, внимателно наблюдавайте дали има подобрения в здравето на кожата, козината и храносмилането на вашата котка след преминаване на беззърение гранули за котки.

  • Избирайте храна с високо съдържание на животински протеини. Висококачествените беззърнени храни трябва да съдържат повече месо, а не да разчитат на заместители като картофи или грах.
  • Също така, избягвайте храни с прекалено високо съдържание на въглехидрати или растителни протеини. Животинските протеини трябва да са основният източник на хранителни вещества.

Беззърнената храна за котки може да бъде отличен избор за домашни любимци с алергии, чувствителен стомах или специфични хранителни нужди. Въпреки това, не всяка котка има нужда от беззърнена храна. При избора на храна е важно да се консултирате с ветеринарен лекар и да търсите продукти с високо съдържание на животински протеини, като Acana и Orijen, и балансирани хранителни вещества.

Ако Вашата котка се нуждае от качествена храна за котки разгледайте богатият асортимент, който предлагаме тук.

Полезни връзки

Acana - Биологично съотвестващата храна за кучета и коткиAdvance супер-премиум храна за домашни любимциАдаптирано мляко за коткиАдаптирано мляко за кучетаБио храна за коткиБИО храна за кучетаБиоразградима котешка тоалетнаВисок клас храна за коткиВисок клас храна за кучетаГранули за коткиГранули за кучетаГрижа за теглото на коткатаГрижа за уринарния тракт на коткитеЕвтина храна за коткиЕвтина храна за кучетаЗимни дрехи за кучетаКастрирани и стерилизирани кучетаКучета с капризен апетитКучета с чувствителен стомахКучешки дрехиЛовни кучетаНашийник за кучетаОбувки за кучетаОтглеждане на котка на закрито
Contact Form backgroun image

    Контактна форма