+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за котки

Показване на 1–12 от 213 резултата

Храна за котки

суха храна за котки
Диетата на Вашата котка пряко се отразява на нейното здраве, жизненост и като цяло продължителността й на живот. Диетата трябва да бъде съобразена с възрастта и особеностите в здравословното състояние на котката Ви. Препоръчително е да се консултиране с ветеринар за да определите правилния вид и количество храна за вашия любимец. На пазара съществуват много вариации на храна за котки.

Важно е тя да е произведена от висококачествени съставки. По този начин вие може да бъдете спокойни, че котката ви си набавя всички необходими хранителни съставки – микро нутриенти, макро нутриенти, витамини и минерали.  

В нашия онлайн магазин може да намерите богато разнообразие от висококачествени храни за котки. Поддържаме асортимент на продуктите на марките Hill’s и Purina. Продуктите варират в ценовия диапазон 11,00-50,00 лева.

Налични във вариация от грамажи. Имаме храни предназначени за различните нужди на вашата котка във всеки етап от живота й – храна за котки в зряла възраст, храна на котки в напреднала възраст и храна за подрастващи котета.

Освен това, различните продукти от тази категории се предлагат в широко разнообразие от вкусове – агнешко, заешко, кафяв ориз, патешко, пилешко, пуешко, риба тон, сьомга, черен дроб и други.

Разнообразието от вкусове гарантира задоволяването претенциите дори на най-капризната котка.

Как да храним котката си правилно

Във века на информационните технологии и бързите промени в стиловете на живот, храненето на домашните любимци, включително котките, изисква специално внимание. Правилното хранене е ключът към доброто здраве и дълъг живот на вашата котка. Дойде ред да разгледаме някои от най-важните аспекти на храненето на котки, както и как да изберем подходящата храна за тях.

Защо е важно да храните котката си правилно?

Правилното хранене на котката ви е ключът към осигуряване на оптимално здраве и пълноценно ежедневие. Подходящата котешка храна може да подпомогне здравословния растеж и развитие на котката ви. Да поддържа оптималното й тегло и да намали риска от различни заболявания като диабет, гастрит и уролитиаза. Освен това, правилното хранене може да подобри състоянието на кожата и козината на котката ви, като я направи по-бляскава и здрава.

Как да изберем правилната храна за котки?

  1. Тип нахрана: Има два основни типа храни за котки – суха и консервирана. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Сухата храна е удобна за съхранение и често съдържа повече протеини и въглехидрати. Докато консервираната храна за котки обикновено съдържа по-висока концентрация на вода, която е важна за хидратацията на котката. Важно е да се осигури разнообразие в диетата на котката, като се комбинират двата типа храни.
  2. Качество на съставките: При избора на храна за вашата котка, внимателно прегледайте етикета за съставките. Търсете храни, които съдържат висококачествени протеини от месо като пиле, риба или говеждо, без излишни добавки и изкуствени оцветители.
  3. Възраст и специални нужди: Възрастта и здравословното състояние на котката ви трябва да се вземат предвид при избора на подходяща храна. Например, котенцата и бременните котки имат специални хранителни нужди, които изискват храни с високо съдържание на протеини и витамини. Също така, ако котката ви има специфични здравословни проблеми като алергии или проблеми със ставите, може да се наложи да се консултирате с ветеринарен лекар за специализирана храна.
  4. Постепенна промяна: Когато преминавате на нов тип или марка храна за котки, е важно да направите постепенна промяна, за да предотвратите хранителни проблеми като диария или повръщане. Смесвайте новата котешка храна с текущата храна на котката ви постепенно за период от няколко дни, докато напълно не преминете към новата храна.

Изборът на правилната храна за котката ви е от съществено значение за нейното здраве и благополучие. Следвайте съветите по-горе и не се колебайте да се консултирате с Petstation.bg, ако имате въпроси или съмнения относно храненето на вашата котка. Правилната храна може да съкрати ветеринарните разходи и да осигури по-дълъг и щастлив живот за вашата котка.

Какви са плюсовете и минусите на видовете храна за котки?

Видовете храни за котки, включително сухата и консервираната, имат свои плюсове и минуси, които трябва да се вземат предвид при избора на подходящата диета за вашата котка.

  1. Суха котешка храна

Плюсове:

  • Удобство: Сухата храна за котки е лесна за съхранение и употреба. Тя не изисква специално съхранение и може да бъде оставена за по-дълъг период от време без да се развали.
  • Подходяща за постоянен достъп: Понеже сухата котешка храна не се разваля бързо, може да бъде оставена на котките да се хранят по всяко време на деня. Това е много удобно за котките, които имат свободен достъп до храната си.

Минуси:

  • Ниско съдържание на вода: Сухата храна за котки обикновено съдържа по-малко вода в сравнение с консервираната храна. Това може да доведе до по-ниска хидратация на котката, особено ако не пие достатъчно вода отделно.
  • По-малко вкусна: Някои котки предпочитат по-вкусната текстура и аромат на консервираната храна пред сухата.
  1. Консервирана храна котки

Плюсове:

  • Високо съдържание на вода: Консервираната котешка храна обикновено съдържа по-висока концентрация на вода, което помага за хидратацията на котката, особено ако не пие достатъчно вода отделно.
  • По-вкусна е: Мнозина котки предпочитат аромата и вкуса на консервираната храна пред сухата.

Минуси:

  • Кратък срок на годност: Консервираната храна за котки има по-кратък срок на годност в сравнение със сухата храна. Това налага да бъде съхранявана в хладилник след отваряне.
  • По-трудна за съхранение и пренасяне: Поради високото съдържание на вода, консервираната храна за котки е тежка и не толкова удобна за съхранение и пренасяне, особено при пътуване.

Въпреки тези плюсове и минуси, важно е да се отбележи, че изборът между сухата и консервираната храна зависи от индивидуалните нужди и предпочитания на вас и вашата котка. Комбинирането на двата типа храни за котки може да предложи балансирано и хранително разнообразие за здраве и щастие на котката ви.

Коя е най-полезната храна за котки?

Най-полезната храна за котки е тази, която отговаря на техните хранителни нужди и осигурява балансирано хранене. Това включва всички необходими хранителни елементи за здраве и добро самочувствие на котката. Ето някои от ключовите характеристики на най-полезната храна за котки:

  • Високо съдържание на протеини – Котките са естествени хищници и се нуждаят от високо съдържание на протеини в храната си за оптимално здраве и функциониране на тяхната мускулатура, кожа и козина.
  • Балансирано съдържание на витамини и минерали – Най-полезната храна за котки трябва да съдържа необходимите витамини и минерали за подкрепа на здравето на котката. Това включва витамини от група B, витамини А, D и Е, както и калций, фосфор, магнезий и други.
  • Висококачествени съставки – Котешката храна трябва да бъде направена от висококачествени съставки, като месо от животински произход (като пиле, риба или говеждо), без излишни добавки и изкуствени оцветители.
  • Подходящо съотношение на мазнини – Котките имат нужда от определено количество мазнини в храната си за подкрепа на енергийния иметаболизъм и здравето на кожата и козината им.
  • Вариация в хранителния режим – Предлагането на разнообразие от храна може да подпомогне удовлетворяването на различните вкусови предпочитания и хранителни нужди на котката ви.

Всички тези храни са създадени с голяма прецизност и добър баланс на хранителни вещества. Те спомагат за правилното развитие и растеж на вашата котка.

Идеалният баланс между вкус и питателност – създадени да посрещат енергийните нужди на вашия домашен любимец.

Независимо от това, дали вашата котка е кастрирана, с чувствителен стомах, стерилизирана, с чувствителна кожа, ние имаме решение.

храна за котки

Преди да вземете решение относно храната на вашата котка, е важно да се консултирате с ветеринарен лекар, който може да ви даде индивидуализирани препоръки в зависимост от възрастта, здравословното състояние и специфичните нужди на вашия любимец.

Храна за котки 

Избор на правилна диета за котката ви Диетата се отразява на здравето и жизнеспособността на котката. Храната съставляваща диетата на котката трябва да е съобразена с нейната възраст и здравословно състояние. За да изберете оптимална диета се консултирайте с ветеринар. 
Суха храна за котки  Сухата храна е добра за зъбите на котките. Тя е лесна за съхранение и издържа дълго време. При консумацията на суха храна, котката трябва да има непрекъснат достъп до питейна вода. 
Консервирана храна за котки Консервираната храна е богата на вода. Тя подпомага развитието на ставите и костите. Предлага се под формата на пауч, пастет и консерва. 
Храна за бременни котки  По време на бременността е важно котката да приема висококачествена храна. Това е важно за да правилното развитие на бебетата и за здравето на майката. Препоръчва се баланс между суха и мокра храна за бременни котки. 
Храна за котета  Малките котета имат по-различни нужди от узрелите, големи котки. Високото съдържание на протеин в храната помага на котетата да се развиват правилно. След четвъртата седмицата котетата могат да започнат да консумират храна различна от мляко.За безпроблемно консумиране е препоръчително храната да бъде с мека текстура. 

Често задавани въпроси

Как да избера подходяща храна за моята котка?

Храната на Вашата котка трябва да бъде съобразена с нейната възраст и здравословно състояние. Трябва да вземете предвид и вкусовите й предпочитания. Препоръчително е да се консултирате с ветеринар при избор на храна и изготвяне на диета на Вашата котка.

Какви разновидности на храни за котки предлагате?

В нашия онлайн магазин може да намерите богат асортимент на продуктите от марките Hill’s и Purina. Предлагаме както сухи, така и консервирани храни за котки. Освен това, различните продукти от тази категория се предлагат в широко разнообразие от вкусове – агнешко, заешко, кафяв ориз, патешко, пилешко, пуешко, риба тон, сьомга, черен дроб и други.

Какви са условията на доставка на храни за котки?

Минимална сума за поръчка – 24 лв. без включени разходи за транспорт. Поръчки над 31 кг. се разпределят в повече от един пакет. Изпълнение на поръчките в рамките на 24 часа. Всяка поръчка се доставя на фиксирана цена – 5,90 лв.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма