+359898633185 Поръчай по телефона

На какво ни учат кучетата.

на какво ни учат кучетата

На какво ни учат кучетата? Кой казва, че не можем да научаваме по нещо ново всеки ден и още повече, ако това знание идва от собствените ни кучета? Много хора вярват, че ние, човешките същества, учим нашите космати приятели как да живеят добре. Често обаче е обратното.

Кучетата ни са прекрасен пример за това, че най-добрите уроци могат да дойдат от най-неочакваните места. Ако сме възприемчиви, можем да научим повече, отколкото можем да си представим, особено когато говорим за важни аспекти от живота, които сме свикнали да приемаме за даденост.

Кучетата са страхотни учители за нас хората. Ние от Hranazakucheta.bg се постарахме да съберем следващите редове , за да откриете 10 неща, на които кучетата ни учат. А какво ви е научило вашето куче? Оставете ни коментар във фейсбук страницата ни, под самата публикация.

Никога не си твърде стар, за да играеш.

Отделянето на момент, за да си спомним онези дни, когато сме играли, без да се притесняваме за времето и последствията, е нещо, което кучетата ни учат да правим всеки ден. Времето за игра както за кученца, така и за възрастни кучета е част от ежедневието им.

Най-простите неща са най-приятните!

Например играта с пръчка е най-големият екстаз за кучето. По някаква неизвестна причина (защото сложността на живота не е достатъчна причина) възрастните забравят, че някога сме били деца и докато растем, ставаме по-сериозни, негъвкави и твърди. Губим представата за важността на намирането на тези забавни моменти в живота. Вътре винаги ще бъдем деца, макар че външността ни ще остарее.

Спрете и слушайте.

Рядко има разговор между двама души, в който единият не спира да говори за себе си. Ние доминираме в нашите човешки срещи, говорим за себе си и чуваме много малко от това, което другият има да каже.

Това е нещо, което трябва да научим от кучетата. Те слушат внимателно – едини други и вас. Когато говорите с вашия домашен любимец, те проявяват интерес, сякаш вие сте центърът на вселената. В този момент няма какво друго да ги интересува.

Трябва да се опитвате от време на време да спирате да говорите за вас и да слушате. Това е знак на уважение и съпричастност, достоен за признателност. Когато го направите ще видите, че хората ще искат да се сприятеляват с вас, по-често.

Не поглъщайте храната, а я вкусете.

Кучетата ядат практически едно и също нещо всеки ден. Едно човешко същество би умряло от скука, ако това беше така. Въпреки това, за кучетата лакомствата им винаги са деликатес.

Въпреки че е вярно, че кучетата обикновено се хранят така, сякаш няма утре, това не означава, че те не се наслаждават, а точно обратното. Всяка храна е богатсво, защото им дава живот. Опитайте се да намерите удоволствие във всякаква храна, от хляб с масло, варен ориз, до храна от петзвезден ресторант или домашната кухня на майка ви.

Оценявайте се един друг.

Да видиш някого, когото обичаш, може да бъде толкова вълнуващо, колкото като за първи път. Това е едно от нещата, които ценим най-много при кучетата: емоцията им да ви видят отново. Всички кучета полудяват от щастие, дори ако са минали само 5 минути от последната ви среща.

Кучето чака пред вратата на къщата и тича да ни поздрави, когато се приберем. Защо не правим същото и между нас, хората? Постоянно приемаме за даденост присъствието на другите, когато е по-скоро прекрасен подарък да имаш компания. Да се ​​обичаме и ценим един друг ще бъде добре комуникирано и оценено. Кучетата не говорят, а ние все пак успяваме да проумеем безкрайната им любов към нас!

Изпуснете гнева си.

Кучето никога няма да се ядоса в деня, в който сте му се скарали. Повечето кучета се ядосват едно на друго и след малко отново играят, сякаш нищо не се е случило. Кучетата имат дарбата на късата памет и нулево негодувание, за разлика от хората, които могат да прекарат дни, месеци и дори години, погълнати в пристъп на гняв, ярост и разочарование.

Ще прозвучи клиширано и трудно за прилагане, но е много вярно: всеки ден може да е последен, така че не си струва да пилеете времето си с емоционални глупости. Трябва да бъдете малко по-ексклузивни, дори с гнева си и да избирате добре битките си. Нека действията се ръководят от добри намерения, а не от его и негодувание.

Не се спирайте в миналото.

Не можете да промените миналото, но можете да направите настоящето по-добро. Кучетата се интересуват само дали техният стопанин ще ги изведе на разходка, днес. Обещаването на нещо, което ще се случи утре, не се брои днес.

Спазването на думата ни ще създаде по-силни взаимоотношения с нашите кучета и хора. Човешките същества са толкова привързани към идеята да поправим вече случилите се грешки, че в крайна сметка пренебрегваме това, което се случва в настоящето. За съжаление, някъде в нашия странен човешки ум вярваме, че винаги ще бъде там, в миналото. Задържането на вчера ни пречи да видим днес и да се придвижим към утре.

Живейте пълноценно.

Всичко, което е необходимо за едно куче, е да подаде главата си през прозореца! Да живееш в момента е още едно от техните велики учения. Кучетата не обръщат главите си към миналото, нямат очаквания или изработват краткосрочни, средносрочни или дългосрочни планове за живота си. Тяхната рутина е най-простата рутина и в същото време сложна за изпълнение: ядене, акане, игра, сън и любов.

Кучетата не миришат на цветя, затварят очи и вдишват дълбоко, сякаш ги гали любимият им човек. Следващият път, когато излезете да се повозите с колата, изкарайте глава през прозореца, ще се почувствате като куче, което живее в момента!

Обичайте безкрайно.

Не е нужно кучето да ви познава години, преди да започне да ви обича. Те са много чувствителни и инстинктивни и ще знаят на кого да дадат любовта си, но няма да отнемат цял ​​живот, за да я дадат. Вашето кученце няма да задържи любовта си, докато не му покажете, че и вие го обичате. Нито ще мислят за това хиляди пъти, просто ви го дават. Колкото повече любов, толкова по-добре.

Трябва да приемем себе си.

Един боксер никога няма да иска да бъде немска овчарка, а булдогът няма да иска да има краката, които има хрътката. Те са такива, каквито са и се чувстват много удобно в собствената си кожа.

Хората губят огромно количество ценно време, като се гледат в огледалото и копнеят да имат това, което нямат, и да бъдат това, което не са. Ние се стремим да видим себе си в перфектна версия, която всъщност не съществува, вместо да се приемем с всичките ни характеристики, каквито и да са те.

И този живот би бил твърде скучен, ако всички бяхме еднакви, без разнообразие и оригиналност, включително животни и хора. Приемането на себе си и другите е истинският ключ към щастието.

Бъдете лоялни и заслужаващи доверие.

Да бъдеш лоялен е едно от най-важните качества и за съжаление, е застрашено от изчезване… да не говорим, че евентуално човек се превръща в ненадежден. Няма по-лоялно животно на света от кучето. Те са там в добро и лошо, без никакво оправдание. Кучето поверява собствения си живот, на своя стопанин, със затворени очи. Има хора, които разчитат повече на собственото си куче, отколкото на други хора, дори в най-близките си кръгове.

Да присъстваш и да бъдеш добър приятел, родител, партньор, брат и сестра и дори любовник ни обогатява по много начини и ни кара да изграждаме силни, положителни и вечни взаимоотношения около нас. Помислете за това да бъдете по-малко егоистични и по-щедри, лоялни и заслужаващи доверие. Помислете за това, да бъдете повече като кучето ви.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма