+359898633185 Поръчай по телефона

Как да изберете подходящо легло за куче?

Как да изберете подходящо легло за куче?

Кучетата са активни животни, които обичат да изследват, душат и играят, но също така е много важно за тях да си почиват достатъчно. Като ние можем да помогнем на нашите приятели да получат важното време за почивка. Необходимо е да се уверим, че имат тихо и удобно място за дрямка без никакви смущения. Ето как да изберете идеалното легло за куче.

Как да изберем легло за куче

Важно е да сте сигурни, че сте избрали правилния размер легло за вашето куче. Ако ги наблюдавате как спят, ще забележите, че заемат много различни позиции: изпънати, свити, по гръб – дори по корем с изпънати крака в противоположни посоки.

Какъв размер легло трябва да взема?

Леглото им трябва да е достатъчно голямо, за да могат да лежат удобно във всички тези естествени пози. Някои легла за кучета може да са достатъчно големи, за да може вашето куче да се свие в тях, но могат ли да изпънат краката си, ако искат?

Какъв тип легло за кучета трябва да търся?

Леглата за кучета се предлагат в много различни форми и размери. Всяко куче ще има своите предпочитания, но винаги е най-добре да им дадете няколко възможности. По този начин можете да сте сигурни, че винаги ще се чувстват удобно.

  • Кръгли или овални легла със странична част са чудесен избор, когато вашето куче иска да се свие.
  • Леглата с матраци са добри за легнало положение.
  • Кучешките легла, тип кутии или други със странична част позволяват на кучето да се чувства наистина удобно. Това е така, защото рамките или страниците, позволяват затопляне и предпазват от течение в помещението. По същата логика, други типове легла за кучета може да са по-подходящи през лятото, когато кучето ви може да иска да остане на по-хладно.

Какъв материал трябва да бъде леглото за куче и как мога да го изпера?

Ако искате кучешко легло, което да носите на къмпинг, в градината или на всякакви приключения, тогава по-здравият материал е най-добрият избор. Водоустойчивите легла могат да бъдат полезни, ако обичате да пътувате или лагерувате на открито. Леглата за кучета трябва да са добре подплатени и направени от удобен материал. Те също трябва да могат лесно да се перат.

Луксозни кучешки легла за специални кучета

Някои кучета може да имат специфични нужди, когато става въпрос за легло:

  • По-възрастните кучета или кучетата с някакви болки или проблеми със ставите могат да се възползват от ортопедично легло или легло от мемори пяна, в което могат да влизат и излизат лесно.
  • Ако имате срамежливо или нервно куче, те могат да се възползват от легло тип „иглу“, за да могат да се скрият удобно, когато нещата станат твърде тежки за тях.
  • Повече от едно куче? За да избегнете конкуренция, ще трябва да имате минимум по едно легло на куче. Ако кучетата ви харесват да се сгушват заедно, помислете дали да не вземете допълнително кучешко легло, достатъчно голямо, за да го споделят удобно.

Къде е най-доброто място за поставяне на кучешко легло?

Поставете леглото някъде на топло, без течения и дайте на кучето си опции да избира. Можете да поставите едно легло в тиха част на къщата, където те могат да почиват необезпокоявани. Друго легло поставете в стая, където семейството прекарва времето си, за да могат да бъдат във вашата компания, докато си почиват или дремят на удобно място.

Какво да правя ако кучето ми заспи извън леглото?

И накрая, никой от нас не обича да бъде безпокоен, когато се опитваме да спим и кучетата не са по-различни в това отношение. Уверете се, че всички в семейството, включително децата, знаят, че трябва да оставите кучето си само, докато е в леглото си или е заспало, където му харесва. Това е важна част от поддържането на безопасността на децата и на кучетата щастливи.

Можете да намерите храна за кучета тук.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма