+359898633185 Поръчай по телефона

Защо кучетата не обичат да им духат в лицето?

Защо кучетата не обичат да им духат в лицето

Някои действия, които може да изглеждат забавни за хората, са невероятно дразнещи за вашето куче. Някога духали ли сте в лицето или ушите на куче? Ако да, тогава със сигурност сте забелязали техния дискомфорт, когато правите това. Кучетата дори могат да станат малко отбранителни и агресивни, ако прекалявате с това действие.

Ако някога сте се питали, защо кучетата не обичат да им духат в лицето, то в тази статия, ние от Кучеландия ще обясним точно защо. Искаме да обясним по-подробно как се чувства вашето куче, когато правите това и да ви убедим да се откажете от дразненето! Продължавайте да четете, ние сме тук, за да помогнем.

Боли ли духането в лицето на кучето?

Издухването на въздух в лицето на кучето може да изглежда като безобидно забавление, но кучетата го мразят. Ако се замислите, дали някога сте духали в лицето на друг човек за забавление? Дори когато се опитате да забавлявате бебе с това, то ще бъде раздразнено.

Въпреки че това не е задължително да наранява кучето, усещането на подухването не им е приятен. Имайки това предвид и знаейки, че понякога кучето ви може да атакува в отговор, няма нужда да продължавате да го правите! Има две причини, поради които кучето ви се ядосва, че правите това:

  • ефектът, който има върху сетивата им и,
  • дискомфортът, който това им причинява.

Издухването на въздух във кучешката моцунка, не е забавно за вашия домашен любимец!

Духането в лицето на куче засяга три важни органа: нос, очи и уши. Преди всичко трябва да запомните, че носът на вашето куче е едно от най-развитите им сетива. Благодарение на мокрия си нос и милионите сензори, които се намират в него, кучето може да открива миризми от далечни разстояния. Това им дава относително точна представа за това, което ги заобикаля.

Когато издухате в лицето им, носът им изсъхва, така че кучето може да се почувства озадачено, тъй като губи изгледа, който има около себе си. Не е изненадващо, че е обичайно да станат агресивни след това усещане. По същия начин, когато се духа в лицето им, това може временно да изсуши очните им ябълки. Честно казано, кой обича да получава струя пряк въздух в очите?

Помислете за тези два фактора:

Неочаквана струя въздух

Кучетата не са в състояние да издухат въздух от устата си както ние, така че това усещане в лицето им е необичайно и напълно неочаквано. Когато нещо им е чуждо, те са склонни да реагират инстинктивно с ръмжене или озъбване. Така ви предупреждават да спрете, тъй като им е невероятно неприятно. Въпреки това, не е рядкост куче да ухапе човек, заради духане в лицето, така че избягвайте!

Прекалена близост, нарушаваща личното им пространство

Представете си някой, който се приближава до лицето ви, след което изведнъж ви издухва с въздух. По принцип повечето хора биха намразили това. А фактът, че кучетата не знаят какво предстои, означава, че ще го мразят още повече. Те също биха могли да се почувстват неудобно от директния поглед. Никога не трябва да приближавате лицето си твърде близо и твърде често до кучето си, защото това е дразнещо и може да доведе до ухапване по лицето. Това не означава, че кучето ви е агресивно, но притеснението ви ще предизвика такъв агресивна реакция в тях.

Тъй като сетивата им са много по-развити от тези на хората, това, което възприемат от духането в лицето, ще бъде много шумно и досадно. Много повече от това, което бихме изпитали лично ние, хората.

Имайте уважение към кучето си.

Като цяло, най-важното нещо, което трябва да разберете, е, че ако кучето ви е проявило дискомфорт от този акт на забавление за хората, не трябва да продължавате да го правите.

Колкото и да обичаме да се забавляваме с любимците си и да ги дразним, веднага щом проявят и най-малката агресия или разочарование към нас, трябва да спрем.

Кучетата са чувствителни и любящи животни, които остават лоялни към стопаните си, създавайки силна връзка с тях. Отношенията между двете страни трябва да се основават на взаимно уважение. Това включва зачитане на личното им пространство и идентифициране кога поведението ни може да се счита за дразнещо.

По същия начин, по който се стремите да коригирате неприятното поведение на вашето куче, вие трябва да коригирате своето, за да постигнете хармонично и щастливо съжителство. А за награда, няма нищо по хубаво от лакомства за кучета в petstation.bg

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма