+359898633185 Поръчай по телефона

Храна за западнохайландски бял териер

западнохайландски бял териер, храна

Относно Породата и вида храна за западнохайландски бял териер

Умен, уверен и винаги забавен по време на игра, очарователният Западнохайлендския Уайт Териер (накратко Вести) е впечатлил собствениците си повече от 300 години. Това миниатюрно, но здраво земно куче е сред най-популярните малки териери. С височина от 10 до 11 инча на раменете, с тъмни пронизващи очи, компактно тяло и опашка във формата на морков, махаща от наслада, външният вид на Уестито е неустоим.

Под екстериора на плюшена играчка обаче се крие истински работещ териер, изпълнен с игривост и смелост. Отглеждани за лов на плъхове и други подземни гризачи, Уеститата са изненадващо силни и издръжливи. Изцяло бялата двойна козина е твърда на допир, не е мека и пухкава. Бдителни и активни, Уест Хайленд Уайт Териерите  проявяват черти на смел и самостоятелен плъх териер: Те не се нуждаят от глезене, те ще преследват всичко, което се движи, и тяхната независимост може да превърне обучението в предизвикателство. Но благодарение на тяхната вярност и силна интелигентност, Уестито  ще тренират добре с време и търпение.

хранене при Западнохайлендския Уайт Териер

Какво да очаквате, когато се грижите за Западнохайлендските бял териер

Притежаването на куче не е просто привилегия; това е отговорност. Те зависят от нас поне за храна и подслон и заслужават много повече. Когато вземете куче в живота си, трябва да разберете ангажимента, който включва притежаването на куче.

Здравето на Западнохайлендския Уайт Териер

Западнохайлендските бели териери обикновено са здрави кучета и отговорните развъдчици проверяват животните им за здравословни състояния като сърдечни заболявания и луксация на патела. Зъбите на Уестито трябва да се мият често, като се използва паста за зъби, предназначена за кучета. Редовните посещения при ветеринарен лекар за прегледи и контрол на паразитите помагат да се осигури на кучето дълъг и здравословен живот.

Подстригване

За да запазите Западнохайлендския Уайт Териер в най-добрия си вид, редовното подстригване е задължително. Отстраняването (или скубането) на старата, мъртва коса е традиционният начин за грижа за козината на териера и това е методът на подстригване, който трябва да използвате, ако искате да покажете кучето си.

Собствениците на домашни любимци често подстригват козината на кучетата си за чистота. Повечето хора намират професионален фризьор, който ще им помогне да запазят този красив вид на Уести. Обикновено посещението при фризьор на всеки 4 до 6 седмици ще работи добре. Ежедневното разресване и разресване е важно. Тъй като Западнохайлендския Уайт Териер  има твърда козина, твърде честото къпане може да причини повече вреда, отколкото полза.

Упражнения за Западнохайлендския Уайт Териер

Западнохайлендския Уайт Териер обичат да лудуват и да играят и се наслаждават на приятна разходка. Тъй като по природа те ще тичат след всичко, което се движи, породата се справя най-добре в оградена зона или на каишка. Със своята интелигентност, енергия и готово отношение, Уестито  превъзхождат в различни кучешки спортове и дейности, включително послушание, рали и аджилити. Верни на първоначалната цел на породата, те имат инстинкта да слизат на земята и са суперзвезди на събития за земни кучета.

Западнохайлендския Уайт Териер

Обучение на Западнохайлендския Уайт Териер

Умен, уверен, адаптивен и безкрайно забавен по време на игра, очарователният Уайт териер пленява  собствениците повече от 300 години. Както всички териери, уеститата са били отглеждани да работят сами. Тази независимост на териера може да превърне обучението в предизвикателство, но благодарение на острата си интелигентност  Западнохайлендския Уайт Териер приемат търпеливи, последователни уроци, които остават оптимистични и интересни. Въпреки размера си, Уеститата са здрави, безсмислени кучета, които изискват малко глезене.

Хранене на Западнохайлендския Уайт Териер

Уест Хайленд Уайт Териер трябва да се справя добре с висококачествена храна за кучета, независимо дали е произведена в търговската мрежа или приготвена домашно с надзора и одобрението на вашия ветеринарен лекар. Всяка диета трябва да е подходяща за възрастта на кучето (кученце, възрастно или възрастно). Някои кучета са склонни към наднормено тегло, така че наблюдавайте консумацията на калории и нивото на теглото на вашето куче.

Лакомствата могат да бъдат важна помощ при обучението, но даването на твърде много може да причини затлъстяване. Научете кои човешки храни са безопасни за кучета и кои не. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, ако имате някакви притеснения относно теглото или диетата на вашето куче. Чистата, прясна вода трябва да е на разположение по всяко време.

Разгледайте различните видове храна за западнохайландски бял териер.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма