+359898633185 Поръчай по телефона

Филтър-гъба

JBL ProFlow sf бърза филтър-гъба

JBL ProFlow sf бърза филтър-гъба

 • Бърз вътрешен филтър-гъба.
 • Бързо и ефективно механично избистряне на водата.
 • Подходящ за всякакви аквариуми.

JBL ProFlow sf бърза филтър-гъба

 • Бързо и ефективно филтрира цялата мръсотия от аквариумната вода.
 • Просто прикрепете патрона към всмукателния тракт на помпата (подходящ за JBL ProFlow u500, u750, u800, u1000, u1100, u2000).
 • Водонеутрална пяна, която не отделя никакви вредни вещества във водата и филтрира механично и биологично.
 • Размери на патрона: 25 mm отвор за всмукателна цедка, 17×7 cm (най-широката точка).
 • Съдържание на опаковката: 1 патрон за бърз филтър от пяна с вътрешна филтърна тръба.

Приложения:

 • Бърз филтър: Когато мръсотията е била разбъркана след работа в аквариума и мръсотията трябва да се филтрира бързо, за да се облекчи действителният филтър.
 • Защитна функция: Когато помпата JBL ProFlow се използва в аквариума, напр. като проточна помпа, с филтър на всмукателния тракт.
 • Тази цедка може да е твърде груба за млади риби или много малки скариди. С дунапреновия патрон засмукването се разпределя върху по-голяма площ и дори най-малките животни не могат да бъдат засмукани.
 • Филтърна поддръжка: Ако действителният филтър не води до наистина чиста вода, той може да се поддържа с помощта на JBL ProFlow помпи и патрон за бърз филтър.

Почистване:
В продължение на много месеци е достатъчно да изплаквате мръсните филтърни гъби под хладка течаща вода и след това да ги инокулирате с филтърни бактерии (JBL FilterStart), преди да ги използвате отново. Въпреки това, тъй като механичното почистване НИКОГА не води до идеално почистване и мръсотията ще остане във филтърната гъба, препоръчваме да сменяте филтърните гъби на всеки 6 месеца. Ако поставите прясно почистена филтърна гъба в чаша с чиста вода за една нощ, ще можете да помиришете колко мръсотия все още има в уж чистата гъба на следващата сутрин.

Биологична инокулация:
Първоначалното колонизиране на филтърния материал с почистващи бактерии отнема около 1-2 седмици в сладка вода и два пъти повече време в морска вода. Ако филтърният материал вече е бил в употреба, времето за „реколонизация“ се удвоява, тъй като реколонизацията не се извършва толкова лесно върху мъртви бактериални тревни площи. Добавянето на концентрирани почистващи бактерии като JBL FilterStart скъсява времето за биологично стартиране до около 24 часа. Друго предимство е, че когато запълните съществуващото пространство за утаяване във филтърния материал с полезни бактерии, патогенните микроби не намират място за разпространение.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма