+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Пинчер

Показване на 1–12 от 16 резултата

Най-добрите практики за отглеждане и хранене на Пинчер

Отглеждането и правилното хранене на куче Пинчер изисква внимание към специфичните нужди на тази порода. В това изследване на Petstation.bg ще разгледаме ключовите аспекти за грижа и хранене, които ще ви помогнат да осигурите дълготрайно здраве и щастие на вашия пинчер.

Разбиране на породата Пинчер.

Пинчерите са енергични, интелигентни и дружелюбни кучета. Разбирането на характеристиките на породата е ключово за правилната грижа. Например, те обичат играчки, тренировки и близост със своите собственици и е добре да го запомните. Ако досега сте нямали наблюдения върху тази порода кучета, тогава със сигурност ще бъдете изненадани колко привързани стават тези малки приятели.

Историята на тази кучешка порода включва различни разновидности пинчери, като Мини пинчер, Стандартен пинчер и Доберман пинчер. Ето кратко обобщение на историята на всяка от тези подпороди, за да навлезем в детайли:

Мини пинчер:

Този вид пинчер е известен с леката си конструкция, енергичен характер и подобие на миниатюрен Доберман.

Произходът му може да бъде проследен до Германия. Въпреки че много хора считат, че миниатюрният пинчер е “малък Доберман”, не, те са отделни породи.

Произхожда от стари териерни породи и има история като ловно куче за борба с гризачите.

пинчер

МиниПинчер

Стандартен пинчер:

Този вид пинчер е по-стар от мини пинчера и също произлиза от Германия.Известен е със средно-голямото си тяло, енергичен нрав и преданост към своя стопанин.Стандартният пинчер също е използван като ловно куче, особено за борба с плъхове и други гризачи.

Доберман пинчер:

Името идва от фамилията на немския филантроп и философ Карл Фридрих Луиш Доберман, който създал породата през 1890г.Доберманите са създадени чрез кръстосване между различни породи, включително ротвайлер, гладиаторско куче, германски пинчер и ваймаранер.Първоначално били използвани за охрана и пазене, а с времето станали известни с интелигентността, предаността и енергията си.

пинчер

Пинчер доберман

Грижа за Пинчер.

Изборът на подходяща храна е от основно значение за оптималното здраве на кучето. Пинчерите имат чувствителна хранителна система, затова предпочитайте висококачествени храни, богати на протеини и ниско на изкуствени добавки. Предоставете разнообразие в храната на Пинчера, включвайки свежи плодове и зеленчуци. Това допринася за пълноценното му хранене и осигурява необходимите витамини и минерали. Създайте редовен график за хранене, който отговаря на нуждите на вашия Пинчер. Обикновено две до три хранения на ден са подходящи, но се консултирайте с ветеринарен специалист за персонализирани препоръки.

Хранене на Пинчер

Избягвайте храна, която съдържа излишък от добавки и консерванти. Подбирайте храна, която отговаря на специфичните нужди на вашия Пинчер и не предизвиква алергии. Пинчерите имат склонност към преяждане. Управлявайте порциите им и избягвайте поддаване на молбите за храна между основните хранения.

Следващата таблица предоставя ориентировъчни количества храна в грамове за пинчери в зависимост от тяхното тегло и етап от живота. Важно е да се отбележи, че тези стойности са препоръчителни и може да е необходимо коригиране в зависимост от индивидуалните нужди на конкретното куче. Съветвайте се с ветеринарен специалист за персонализирани препоръки относно храненето на вашия пинчер.

Тегло на пинчер (в кг) Етап от живота Количество храна (в грамове)
1 – 2 Кучене (2-4 месеца) 50 – 75
2 – 3 Кучене (4-6 месеца) 75 – 100
3 – 4 Кучене (6-9 месеца) 100 – 125
4 – 5 Младежки период 125 – 150
5 – 6 Младежки период 150 – 175
6 – 7 Възрастен (1 година) 175 – 200
7 – 8 Възрастен (2 години) 200 – 225
8 и нагоре Зряла възраст 225 – 250

*Таблицата представя ориентировъчни стойности за хранене на кучето и да се използва като ориентир. Коригирайте стойностите в зависимост от конкретните нужди на вашия Пинчер.

Осигурете играчки

Пинчерите обичат физическа активност и игри. Редовни разходки и време за игра са важни не само за физическата им форма, но и за психическото им благополучие. Кучетата от тази порода обичат статични и умствено стимулиращи играчки. Предоставете разнообразие от играчки, които ще ги забавляват и ще им предоставят ментално предизвикателство. Играчки със скрити лакомства или игри, които насърчават логическото мислене, ще ги забавляват и ще подпомагат тяхната интелектуална активност.

Редовни ветеринарни проверки

Плановите посещения при ветеринарен лекар са от съществено значение за следене на здравето на вашето куче. Ветеринарът може да предостави конкретни съвети относно храната, имунизациите и превенцията на паразити.

Подходящи грижи за козината и кожата
 Пинчерите имат гладка и къса козина, но редовната грижа за нея е важна. Честичко четкане, къпане при нужда и редовна проверка за наличие на бълхи и кърлежи помагат да се поддържа кожата им здрава.

Обучение и социализация

Активно обучение и социализация с други кучета и хора помагат на пинчерите да развият добро поведение и уравновесен характер. Пинчерите са умни кучета, които се отзивчиви на доброто обучение. Инвестирайте време в поведението, за да създадете дисциплинирано и уравновесено общуване с вашето куче. Ако имате други домашни любимци, включете пинчера в процеса на социализация. Ранната социализация помага за създаването на хармонични отношения с другите животни в дома.

Любов и внимание

Пинчерите обичат да бъдат в центъра на вниманието. Предоставете им достатъчно любов и нежност, като създадете силна връзка между вас и вашето куче. Най-важното от всичко е да предоставяте на вашия Пинчер обилно количество обич и специално време за взаимодействие. Силната връзка между вас и кучето ви е основата на щастлив и здрав живот.

Грижа за здравето на Пинчер.

Включването на професионални грижи, като редовни проверки на зъбите и почистване, ще поддържа здравето на зъбите на вашия Пинчер. Също така, редовни прегледи на очите и уши ще помогнат за ранното откриване на евентуални проблеми.

Както всяко куче, пинчерите изпитват промени в нуждите си с възрастта. Консултирайте се с ветеринарен специалист, за да промените режима на хранене и физическата активност в съответствие с конкретните нужди на вашето куче спрямо възрастта му.

Предотвратяване на здравословни проблеми – Редовните физически упражнения, подходящата храна и внимателната грижа могат да помогнат за предотвратяване на здравословни проблеми, свързани с породата, като например затруднения с дишането.

Спазване на ваксинационния график – Поддържайте актуален ваксинационен график, предоставен от вашия ветеринарен специалист. Ваксините са ключови за предпазване на вашия Пинчер от сериозни заболявания.

Имайте предвид, че индивидуалните нужди на кучетата могат да варират и винаги е добра идея да се консултирате с ветеринарен специалист за персонализирани съвети, които отговарят на конкретните нужди на вашия Пинчер.

Отглеждането на куче Пинчер е приключение, което изисква ангажираност и любов. Със съчетание от подходяща храна, редовна физическа активност и внимателна грижа, вие можете да осигурите дълготрайно щастие и здраве на вашия четириног спътник. Не забравяйте, че всяко куче е индивидуално, и внимателното внимание към нуждите му ще допринесе за създаването на здрава и щастлива приятелска връзка.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма