+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Пауч за котки

Показване на 1–12 от 50 резултата

Пауч за котки – как да храним котката си

пауч за котки

Споделянето на живота ви с котка със сигурност е възнаграждаващо. Няма нищо по-хубаво от това да се настаните удобно с четирикраката си пухкава котка след дълъг работен ден. Но да си родител на домашен любимец носи със себе си и голяма отговорност, особено що се отнася до определянето на дневната порция пауч за котки.

Храненето на котки е по-сложно, отколкото просто да им разнесете няколко гранули тук и там. Трябва да имате предвид няколко фактора, особено ако решите да давате на котката си мокра храна. Определянето на с колко пастет да се нахрани котка може да стане сложно, но Кучеландия е тук, за да ви помогне.

Защо е изключително важно да се изчисли с колко храна да се нахрани котка

точно количество пауч за котката

Може би се чудите защо е важно да определите точното количество паучове за котки, което трябва да дадете на котката си? Попаднахме на интересна статистика, която казва, че към 2022 г. приблизително 67% от котките в САЩ са класифицирани с клинично наднормено тегло или затлъстяване.

Това са около 56,5 милиона котки, които са твърде тежки и допълнителното тегло има драматичен отрицателен ефект върху здравето на котките. Добре, сега всички ще кажем, че в България този процент е значително по-малък. Но от друга страна, тази тендеция няма да подмине и нашите географски ширини.

Това е така, защото храната за котки в търговската мрежа се предлага както в България, така и в другите страни.

Котките с наднормено тегло са изложени на повишен риск от застойна сърдечна недостатъчност. Кожни заболявания, инфекции, захарен диабет, усложнения, свързани с анестезия и операция. Чернодробна липидоза (потенциално фатално чернодробно заболяване) и някои видове рак.

Храненето на котки с пастет за котки никога не е толкова просто. Колкото просто да отворите консерва и да ги оставите да ядат, до насита.

Например котките отглеждани на закрито са склонни да изгарят малко калории през деня и се отегчават, което всички знаем, че може да доведе до прекомерно хранене и наддаване на тегло.

Родителите на домашни любимци трябва да възприемат стратегически подход към дозирането на котешка храна. За да предотвратят или да се справят с наддаването на тегло при котките.

С колко паучове трябва да храня котката си?

Калкулатор за калории за домашни любимци

Като за начало, заведете котката си да бъде прегледана от ветеринарен лекар. Той или тя ще претегли вашата котка, ще определи идеалното й тегло и ще определи броя на калориите, които котката ви трябва да приема всеки ден, за да постигне тази цел.

Калкулаторът за калории за домашни любимци също може да ви отведе в правилната посока. Ако вашата котка е със силно наднормено тегло, вашият ветеринарен лекар може да препоръча котешка храна с рецепта за отслабване.

В противен случай би трябвало да е достатъчна котешка храна за контрол на теглото без рецепта, която лесно ще намерите в petstation.bg

След това погледнете етикета на мократа храна на вашата котка. В най-добрия случай инструкциите за хранене ще бъдат малко неясни и със сигурност не се отнасят за всяка котка във всяка ситуация.

В този случай помага да се направи малко математика. Калоричното съдържание на паучовете за котки трябва да бъде посочено някъде на етикета.

Ако не можете да намерите нужната информация, потърсете я на уебсайта на производителя или му се обадете. При всички случай, ние в Кучеландия се стремим да показваме тази информация, защото знаем колко е важна.

Добре, да приемем, че вашият ветеринарен лекар е определил, че вашата котка трябва да приема 240 калории на ден. Да вземем и за пример пауч за котки който съдържа да речем 70 калории в себе си.

В този пример просто трябва да разделите 240 на 70, за да определите колко паучове от по 70 калории ще ви трябват на ден. Сметката е проста 240/70 = 3,42

Следователно вашата котка трябва да яде приблизително 3 пауча и половина от конкретния пастет за котки.

Порциите котешка храна имат значение

Порции котешка храна

Котките, на които им е трудно да поддържат тегло, трябва да се хранят с няколко премерени хранения котешка храна през целия ден, вместо да имат 24/7 достъп до храна.

Колко често трябва да храните котката си? Вие и вашият ветеринарен лекар можете да обсъдите правилната честота въз основа на вашата ситуация. Но като цяло котките се справят най-добре, когато ядат многократно но по-малки хранения през деня. Това означава минимум две хранения, но повече може да е по-добре.

Математиката, която току-що направихме, може да ви помогне да вземете правилно решение. В примера, който използвахме, котката трябва да яде 3,5 пастета на ден.

Тоест спокойно може да предложите 3 пауча в три различни хранения плюс допълнитено почти половин хранене, за да достигнете 3,42 пауча. 

Каквото и да решите, просто разделете броя на паучовете за котки с които трябва да храните на ден, на броя хранения, които искате да осигурите, и ще имате точната порция за всяко хранене.

Ако следите теглото на котката си, ще трябва също да извадите калориите, осигурени от лакомствата, които давате, както и всяка суха храна, която предлагате, ако помага.

Водете дневник на целите за дневен калориен прием на вашата котка и след това проследявайте храната и лакомствата за котки, които давате през целия ден, за да поддържате теглото на котката си на ниво.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма