+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Английска овчарка

Показване на 1–12 от 64 резултата

Отглеждане и хранене на куче Английска овчарка

Английска овчарка е порода, обичана заради своята интелигентност, преданост и изключително впечатляващ външен вид. В това изследване на Petstation.bg, ще разгледаме пълната история на създаването на породата и ще предоставим съвети за отглеждане и хранене на тези невероятни кучета.

Английска овчарка

 

История на породата Английската Овчарка.

Английската овчарка, има богата история, която се проследява до средата на 19-ти век във Великобритания. Породата е резултат от кръстосване на различни местни овчарски кучета, които се използвали за пасене на стада. Селекцията се осъществявала с цел получаване на интелигентно, работно и предано куче, способно да се справя с различни задачи в селскостопанския живот.

В края на 19-ти век, породата бързо привлича вниманието на любителите на кучета и била представена на изложби. Стандартите за породата били формализирани, а Английската овчарка придобила популярност не само като работно куче, но и като предан домашен любимец.

Отглеждане на Английската Овчарка.

Английската овчарка е куче с висока енергия и изисква редовни физически упражнения. Дълги разходки, игри и физически стимули са ключът към здравословното им развитие. След като сте настроили за активен живот, следващата стъпка е да направите план за обучение и ментална стимулация на кучето. Интелигентни и ученически настроени, Английските овчарки обичат да бъдат обучавани. Предоставете им структурирано обучение и ментална стимулация, за да поддържате активния им ум.

  • Грижа за козината – Няма спор, че козината на породата изисква редовна грижа. Често четкане, почистване и подстригване са необходими, особено през периода на пускане на козина.
  • Регулярни проверки на здраветоРедовни посещения при ветеринарен лекар са важни за предотвратяване и ранно откриване на здравословни проблеми.

Храна за Английската Овчарка.

Както винаги препоръчваме, осигурете висококачествена храна, специално формулирана за средно-големи и големи породи кучета. Разговор с ветеринарен специалист може да помогне при избора на подходящ продукт, ако имате колебания в избора си.

  • Разнообразие в диетата на кучетоВключете разнообразие от протеини, въглехидрати и витамини в кучешката им храна. Това подпомага здравословното развитие и поддържа общата имунна система.
  • Персонализирани Порции Следете теглото и активността на кучето, за да персонализирате хранителните порции и предотвратите преяждане.
  • Разделени хранителни приеми Разделете дневното количество храна на два или три приема. Това помага за поддържане на нивата на енергия и предотвратява прекомерно натрупване на газове, което може да бъде обичайно при големите породи кучета.
Таблица по-долу предоставя ориентировъчни количества храна в грамове за Английска овчарка в зависимост от теглото и възрастта й.

Освен това, е включена и ориентировъчна средна цена на месец за храната. Тези стойности са приблизителни и могат да варират в зависимост от конкретните нужди и условия на конкретното куче. Предварително консултиране с ветеринарен специалист е важно, както и изборът на качествена и подходяща храна за породата.

Тегло на Английската овчарка (в кг) Възраст (в месеци) Количество храна (в грамове) Средна цена на месец (в лева)
5 – 10 2 – 4 250 – 350 40 – 50
10 – 15 4 – 6 350 – 450 50 – 60
15 – 20 6 – 9 450 – 550 60 – 70
20 – 25 9 – 12 550 – 650 70 – 80
25 – 30 12 – 18 650 – 750 80 – 90
30 и нагоре 18 и нагоре 750 и повече 90 и повече

*Таблицата да се използва за ориентировчъни цели и да се приспособява към нуждите на всяко отделно куче.

  • Хранителни добавки за Английска овчаркаПри нужда, консултирайте се с ветеринарен специалист за добавки към храната. Много видове хранителни добавки за кучета, могат да подпомогнат за добро общото здравословно състояние на кучето. Такива са например добавки за ставите или кожата.
  • Контрол на теглото на кучето За да предотвратите здравословни проблеми като прекомерно тегло или сърдечно-съдови заболявания, редовно контролирайте теглото на кучето и следете графика и активностите му.
Английска овчарка

Английска овчарка

 

Отглеждането и храненето на Английска овчарка изисква преданост и внимание към техните индивидуални нужди. Следвайки тези съвети и насоки, ще подготвите почвата за щастливо и здравословно съвместно съществуване с този изключителен четириног приятел. Не забравяйте, че възпитанието и грижата за кучето са инвестиция в дългосрочното им здраве и щастие.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма