+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за котета

Показване на 1–12 от 30 резултата

Хранене и храна за котета

храна за котета

Котетата имат нужда от храна, която е специално пригодена за техните нужди. За правилното протичане на растежа им е необходимо да спазват диета с високо съдържание на протеин.

Освен протеин храната трябва да е богата на желязо, цинк и фосфор. Тези микронутриенти спомагат за изграждането на здрави зъби и кости. 

Вида храна с която ще храните котето си зависи от здравословното му състояние, вкусовите му предпочитания, както и вашата лична преценка.

За да улесните както себе си, така и котето си е най-добре да му изградите хранителен режим, който да спазва. За тази цел е важно да определите спокойно място на което котето ви ще се храни.

Освен това трябва да храните котето по едно и също време всеки ден. Друг важен елемент за успешното хранене е избирането на купичка, която е най-удобна за него. Тази купичка винаги трябва да бъде чиста.

В противен случай котето може да откаже да яде от нея. За да си спестите главоболия е препоръчително да сложите подходяща подложка за хранене  под купичката на своето коте. 

По време на периода на интензивен растеж – от 0 до 4 месеца, котенцата имат нужда от голямо количество антиоксиданти в храната си. Те им спомагат за изграждане на здрав имунитет. Обикновено след четвъртата седмицата могат да започнат да консумират храна различна от мляко.

Тази храна трябва да е с мека текстура за да може котетата да я консумират безпроблемно. След дванадесетия месец може постепенно да се направи плавен преход към храната за възрастни котки. 

Предлагаме Ви избор от прецизно създадена и добре балансирана храна за котета на марките Hill’s и Purina. Поддържаме разнообразие от вкусове – риба тон, пуешко, пилешко, патешко и други.

Отбиването на малките котета

Отбиване на малки котета

Обикновено майките отбиват котетата от млякото си на около месец. Въпреки това не е препоръчително те да бъдат отделяни от нея веднага след отбиването. Дори след като спрат да се хранят от нея малките имат още много какво да научат. 

Отбиването се случва постепенно и има продължителност до един месец. Майката постепенно намалява храненията на котенцата, докато ни ги отбие напълно.

Важно е когато забележите, че майката редуцира храненията, да започнете да допълвате хранителния режим на малките с мокра храна за малки котета. 

Храна за котета  Котетата имат нужда от храна, която подпомага техния растеж. Храните за котета съдържат високо съдържание на протеин и други важни съставки като желязо, цинк и фосфор. Храната за котета има мека текстура, която я прави по-лесна за консумиране. 
Храна за котета от petstation.bg Предлагаме богато разнообразие от храна за котета. Поддържаме наличност от над 6 вкуса. Храна за котета на марките Hill’s и Purina.
Цени  Цените на храни за котета варират в диапазона 6,90-242,00 лева. Цената се определя в зависимост от вида и разфасовката на избраната храна. Разгледайте нашите предложения в petstation.bg.
Доставка  Доставка с куриерска фирма Speedy. Минимална стойност на поръчката – 24 лева, без включени разходи за транспорт. Фиксирана цена за доставка от 5,90 лева

Разгледайте консервирана храна за котки

Често задавани въпроси

От каква храна имат нужда котетата?

Котетата имат нужда от храна, която е специално пригодена за техните нужди. Нужно е да спазват диета с високо съдържание на протеин за правилно протичане на растежа им. Освен протеин храната трябва да е богата и на различни макронутриенти, които помагат за изграждането на здрави зъби и кости.

Какви вкусове на храни за котета предлагате?

Предлагаме Ви избор от прецизно създадена и добре балансирана храна за котета на марките Hill’s и Purina. Поддържаме разнообразие от вкусове – риба тон, пуешко, пилешко, патешко и други. Специално разработени да задоволят хранителните нужди на вашето коте.

Как правилно да храня котето си?

Важно е да изградите хранителен режим на котето си. За тази цел трябва да определените спокойно място на което то може да се храни. Друг важен елемент за храненето е избора на подходяща купичка, която да е удобна за котето.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма