+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Лакомства за котки

Показване на 12 резултата

Какво трябва да знаем за лакомствата за котки

Лакомства за котки

Лакомства за котки са лесен начин да покажем на котката си колко я обичаме. Важно е обаче да не прекаляваме с лакомствата за да не нарушим балансираната диета на любимеца ни.

Съществуват лакомства с различно предназначение. Някои от тях се използват за профилактика или пък за задоволяване на специални потребности при котките.

Други се използват чисто като награда. Обикновено лакомствата използвани за поощрение са нискокалорични и се явяват като допълнение към пълноценното хранен на котката. Въпреки че съществуват лакомства и за малки котета, не е препоръчително те да се хранят с тях. 

Няма конкретно правило за това колко често трябва да давате лакомства на котката си. Въпреки това, не е препоръчително лакомствата да надвишават повече от 10% от калорийния прием на вашата котка. Ако пък решите да избягвате лакомствата като цяло, това също е удачно. 

Ако обмисляте да смените храната на котката си, без значение дали го правите поради здравословни причини или просто искате да промените вида на храната, убеждаването на котката ви може да бъде много трудно.

Лакомствата могат да бъдат успешно използвани за свикване на котката с нова храна. За целта е препоръчително да се използва лакомство с по-високо съдържание на месо. Вкуса на познатото лакомство ще бъде знак за нея, че новата храна е годна за консумиране. 

Първо, започнете да добавяте малка част от лакомството към храната, която котката ви консумира към настоящия момент. Важно е това лакомство да не бъде давано самостоятелно, а само като добавка към храната.

След това започвате постепенно да добавяте част от новата храна към сместа от обичайна храна и лакомство. Този процес се повтаря, като постепенно увеличавате частта на новата храна. След това преминавате изцяло към новия вид храна, като не забравяте да добавите и парченца от лакомството.

Накрая постепенно премахвате лакомството от новата храна. След като процеса на свикване приключи може да давате лакомството отделно от храната.

Разгледайте храна за бременни котки

Последни публикации

Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече
котешки тоалетни
Кои са най-добрите котешки тоалетни?

Във всяко домакинство, където има котка, котешката тоалетна е от съществено значение. Изборът на правилните котешки тоалетни може да направят голяма разлика в удобството за вашата котка и в това […]

Вижте повече
Какво да направите ако кучето ви се изгуби или избяга
Какво да направите, ако кучето ви се изгуби или избяга?

Това е може би един от най-големите кошмари на всеки собственик на куче. В един момент вашето куче тича щастливо наоколо, а в следващия го няма безследно. С едно мигване […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма