+359898633185 Поръчай по телефона

Какво да направите, когато детето иска куче?

Какво да правим когато детето иска куче

Рано или късно за всички родители настъпва моментът, в който детето иска куче. Но какво е правилното нещо да се каже и направи? Преди да удовлетворите желанията на детето е добре да се запитате дали семейството ви е готово да се разшири и да приеме нов член!

На определена възраст е нормално децата ви зададат въпроса „Може ли да имам куче?“ Повечето деца си фантазират колко страхотно би било да имат домашен любимец за другар в игрите и партньор в приключенията, но не те трябва да вземат решението.

Детето иска куче: каприз или истинско желание?

Най-вероятно дете, което иска животно, може да е повлияно от приятел с куче или от анимационен филм, гледан по телевизията. Преди да изпълните желанието на детето си, важно е да поговорите с него и да му помогнете да изгради интерес към четирите лапи, за да разберете наистина дали това е каприз или истинско желание.

Полезно е както за възрастни, така и за деца да имат „кучешка култура“, която им позволява да се изправят пред преживяването по най-добрия възможен начин. Тези, които никога не са имали куче, могат да изградят първи впечатления, като прочетат книга за поведението на тези животни или като посетят зоомагазин. Това ще помогне на детето да осъзнае, че осиновяването на кученце включва отговорност и ангажираност.

Какво да направите, когато се сблъскате с въпроса „Мога ли да имам куче“?

Никога не трябва да се дава категоричен и бърз отговор, а да се претеглят плюсовете и минусите и да се обясни на децата, какви ще се последствията от тези искания. Това е особено вярно, ако децата са достигнали предучилищна възраст, когато е време да поемат първите отговорности в живота.

Осиновяване на куче: ползи за децата

Израстването с домашен любимец може да има много положителен ефект за децата.

Кученце, за което детето ви да се грижи и с което да си играете, е добра възможност за израстване. Връзката, която се установява между двамата, често става толкова силна, че става симбиотична. И не само това, животът с куче помага на децата да станат по-независими и да развият нови психомоторни умения. Животното учи детето на алтруизъм и чувство за отговорност, превръщайки се във важен член на семейството.

Вземането на куче: последствията

Има ли подходящ момент да си вземете куче? Препоръчително е да изчакате детето да навърши поне пет години, тъй като на тази възраст то може да взаимодейства по положителен начин. Тогава детето може да започне, с помощта на родителите си, да се грижи за кучето.

Преди да направим голямата стъпка, трябва да помислим и за последствията. Кучето не е играчка, която да сложите в кошницата, щом ви омръзне, а е живо същество със собствен характер и множество нужди и изисквания. Кучето трябва да се нахрани, къпе, да се обучава и да се разхожда. Това отнема много усилия и време. А вие имате ли достатъчно. Готови ли сте да пожертвате времето си за него? Да или не? За едно дете животното може да бъде източник на радост и винаги весел другар в играта. Да имате кученце е мечта на много хора, но е и отговорност. Когато децата искат куче, вие като родители, трябва внимателно да прецените плюсовете и минусите на този избор. За всичко останало има petstation.bg

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма