+359898633185 Поръчай по телефона

Кога да облечем кучето си?

да обличем кучето си

Ако сте се питали кога би бил най-подходящия момент да обличем кучето си, ние даваме отговор на тозаи въпрос. Instagram прелива от акаунти на кучета, които имат хиляди последователи. Много от тези кучета имат ежедневни снимки в друго сладко малко облекло. Те не са сами – има много собственици, които може би не са толкова запознати със социалните медии, които обичат да обличат кученцето си в забавни кучешки дрехи. Това води до съдебни противоречия: мнозина биха казали, че кучето си е куче и те никога не трябва да бъдат обличани. Някои дрехи обаче наистина са в полза на кучето. Дори когато кучешкото облекло не е необходимо, това не означава, че обличането на вашето куче е ужасно. Всяко куче е индивидуално и собствениците трябва да подхождат към всяка ситуация със здрав разум и щастието и комфорта на кучето да са на преден план в ума им.

5 случаи в които е добре да обличем кучето си

  • Студено време

Може да чуете хора да твърдят, че кучето не трябва да носи палто – те вече имат такова. Да, това е вярно, но всяка порода е различна по отношение на типа козина и способността си да се справят със зимното време. Уипет, например, има тънка козина и много малко телесни мазнини. Сравнете ги с нюфаундленд, който има гъста двойна козина и е бил развъждан, за да оцелее при тежки метеорологични условия, и е очевидно кой е по-вероятно да се наложи да носи кучешко яке или пуловер! Възрастните кучета и кученца също са по-склонни да усещат студа, отколкото здравите, активни и здрави възрастни кучета.

  • За да помогнете на нервно куче да се почувства по-сигурно

Ако имате нервно куче, то може да реагира добре на Thundershirt или по-тесен пуловер или кучешка тениска. Често е доказано, че създаденият “приятен” натиск има успокояващ ефект. Важно е обаче да запомните, че това не работи за всяко куче и е важно да се уверите, че ако кучето ви е нервно, трябва да го запознаете с продукта постепенно, когато кучето ви е отпуснато и в комбинация с много вкусни награди.

  • След операция или заболяване

Ако вашето куче има неприятна кожна инфекция, контактна алергия или хирургически разрез, понякога поставянето му в малък кучешки гащеризон или тениска може да помогне за защита на кожата и да го спре от облизване и забавяне на заздравяването. Не забравяйте, че това не е решение за всички кожни заболявания и е жизненоважно да потърсите съвет от ветеринарен лекар, ако възникне проблем.

  • За снимка (ако кучето Ви се чувства удобно)

Всички знаем колко много всички обичат снимка на сладко куче в ново облекло. Уверете се, че е забавно за вашето куче, не го оставяйте в нещо тромаво твърде дълго и винаги съчетавайте фотосесията с много вкусни лакомства. Някои кучета наистина обичат вниманието, което получават, когато се провежда сесия за обличане!

  • За специален повод

На Хелоуин, Коледа и други значими поводи често виждаме сложни костюми за кучета, налични в магазините за домашни любимци. Всички искаме нашите любими спътници да бъдат част от празненствата. Просто се уверете, че ако ще облечете кучето си в празнично облекло, то е удобно за носене. Те се радват да го носят и че не е твърде тромаво.

Ние от hranazakuchete.bg предлагаме храна за всички кучета дори за най-скъпите породи кучета. Разгледайте нашия магазин.

Полезни връзки

Acana - Биологично съотвестващата храна за кучета и коткиAdvance супер-премиум храна за домашни любимциАдаптирано мляко за коткиАдаптирано мляко за кучетаБио храна за коткиБИО храна за кучетаБиоразградима котешка тоалетнаВисок клас храна за коткиВисок клас храна за кучетаГранули за коткиГранули за кучетаГрижа за теглото на коткатаГрижа за уринарния тракт на коткитеЕвтина храна за коткиЕвтина храна за кучетаЗимни дрехи за кучетаКастрирани и стерилизирани кучетаКучета с капризен апетитКучета с чувствителен стомахКучешки дрехиЛовни кучетаНашийник за кучетаОбувки за кучетаОтглеждане на котка на закрито
Contact Form backgroun image

    Контактна форма