+359898633185 Поръчай по телефона

5 токсични за кучетата храни

токсични за кучетата храни

Кучетата са изключително любопитни същества и искат да опитат от всички токсични за кучетата храни

Те постоянно душат или изследват света около тях и какво им предлага той. Ако не следим обаче домашния си любимец, той може неволно да погълне някоя храна, която да повлияе много зле на неговия организъм. Не всички човешки храни са съвместими с животинската храносмилателна система. Ще Ви представим някои токсични за кучетата храни.

  • Алкохол

Въпреки че не е трудно човек да се сети за алкохола, той наистина е сред възможни най-токсичните неща, които може да погълне кучето. Той се абсорбира бързо в кръвния поток засяга много бързо организма на животното. Те обаче лесно могат да бъдат заинтригувани от оставени без надзор чаши с вино, бира или всички други разновидности. За тях тази миризма е непозната и те ще проявят любопитство, което е нормално.Поглъщането на алкохол обаче може да предизвика опасни спадове на кръвната захар и налягане, включително и на телесната температура. Опиянените животни лесно могат да получат гърчове и припадъци.

  • Огризки и кости

Остатъците от месото, които оставяме, може да съдържат голямо количество мазнина. При съдържание на големи количества в кучешкия организъм, тя може да предизвика панкреатит, който е опасен. И въпреки, че изглежда естествено да се даде на кучето кокал, е много вероятно то да се задава с него и краят да бъде фатален. От изключително голямо значение е да не давате на животното си сготвени кокали, защото те са омекнали и много по-лесно могат да се счупят на малки парченца, които да попаднат в трахеята на кучето. Това може да причини разкъсване на храносмилателната му система.

  • Бързи храни

Храните с висока съдържание на мазнини могат да причинят повръщане и диария, която бързо може да обезводни кучето. По-дребните породи са по-лесно податливи на панкреатит. Не споделяйте остатъци от бургери, ребърца или храни минали през дълбоко пържене с кучето си, защото наистина може да му навредите.

  • Лук и чесън

Лукът съдържа съставка, наречена тиосулфат, която е токсична за котки и кучета. Поглъщането на големи количества лук води до състояние, наречено хемолитична анемия, което се характеризира с увреждане на червените кръвни клетки. До може да доведе до спукването им и да се прекъсне циркулацията в тялото на кучето.

  • Сурова риба

Суровата риба може да съдържа много бактерии, които могат да причинят хранително отравяне. Съхранявайте рибата на недостъпно за кучето място. Ако не се лекува евентуално натравяне със сурово месо може да бъде с фатален край за по-малко от 2 седмици.

Можете да засилите имунитета на кучето си като му вземте хранителни добавки за кучета от petstation.bg.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма