+359898633185 Поръчай по телефона

С куче на път и как да се справите

С куче на път

С куче на път не е никак лесно и ако не предприемете предварителни мерки може да стресирате и уплашите любимеца си. Въпреки че в днешно време има много и различни възможности за пътуване, ще Ви дадем някои съвети, които могат да бъдат от полза при предстоящи пътешествия.

  • Преди да тръгнете с куче на път се упражнявайте

Едно от най-важните неща е да си зададете въпроса дали Вашия домашен любимец е годен за пътуване. Някои от факторите, на които не можете да повлияете са възрастта или темперамента на животното. Важна е и консултацията с ветеринар преди това. Ако получите зелена светлина предварителната подготовка е от голямо значение. Започнете да правите кратки разходки до парка, за да свързва кучето пътуването с кола с нещо забавно и приятно. При предстоящи полети е добра идея да оставите дреха с вашия аромат с клетката на кучето, за да се чувства по-спокойно по време на летенето.

  • Резервирайте директен полет

Това ще намали вероятността от неправилно обработен и багаж и ще Ви спести много тревоги. Също така по този начин ще спестите на домашния Ви любимец излишен допълнителен стрес.

  • Уверете се, че клетката на кучето е с правилна идентификация

Още един съвет за предстоящи дълги пътувания със самолет е да се уверите, че клетката, в която животното ще прекара полета е безопасна и още по-важното означена, че в нея има жив товар. Телефон, снимка и идентификационен номер при евентуално бягство от носача е много важно за бързото му намиране.

  • Подгответе подходящ за домашни любимци комплект за пътуване

Носете със себе си достатъчно количество храна, вода, купичка и играчки, с които да занимавате кучето по време на пътуването. Добра идея е да направите дълга разходка преди тръгването, за да го уморите и да прекара по-голямата част от времето в спане.

  • Подгответе се за извънредни ситуации

Неслучайно казват, че да имаш куче се сравнява с това да отглеждаш дете. Трябва винаги да имаме едно наум за евентуални проблеми и да бъдете подготвени с подходящите лекарства, особено ако домашния Ви любимец има здравословни проблеми, които могат бързо да се влошат. Посещението при ветеринар преди потеглянето с животни на път е препоръчително.

За по спокойно пътуване поръчайте вкусни лакомства за кучета от нашия сайт petstation.bg

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма