+359898633185 Поръчай по телефона

Как да се грижим за кучето си?

Съвети как да се грижим за кучето си

Притежаването на куче е страхотно забавление и е изключително възнаграждаващо за нас, хората. Но като се има предвид, че кучетата имат сложни нужди, нашите съвети от Hranazakucheta.bg ще ви помогнат да гарантирате, че кучето ви е здраво и щастливо. Заинтересувайте се и научете повече за грижата от която има нужда всяко куче!

Няколко факта и съвети как да се грижим за кучето си

  • Кучетата имат силно развити сетива – включително невероятно добре развито обоняние, много по-добро от това на хората. Те също могат да виждат по-добре от нас на тъмна и слаба светлина, както и да чуват ултразвук и да откриват звуци до четири пъти по-тихи, отколкото хората могат да чуят!
  • Кучетата използват редица методи за комуникация – включително информация за аромата, звуци като хленчене, скимтене, ръмжене, лай и вой, както и езика на тялото, използвайки тялото, лицето, опашката, ушите и крайниците си.
  • Кучетата са атлетични – най-бързата регистрирана скорост на хрътка е 62 km в час, подобна на тази на оседлан състезателен кон!
  • Кучетата са силно социални – много кучета се радват на компанията на други кучета, но те също така ще формират силни социални връзки с хората, ставайки много привързани към определени хора в живота си.
  • Кучетата могат да научат имената на своите играчки. Например, истински факт е кучето Рико, бордер коли. То e научило имената на 200 играчки. Рико може надеждно да вземе правилната играчка, когато бъде помолено.

За да се грижите пълноценно за вашето куче е задължително да знаете какви са нуждите му. Също така как то възприема света около вас. Само така ще можете да направите правилните избори за вашето куче, като например с каква храна за кучета да го храните или на какво натоварване може да го подложите. Като цяло, кучето ви само ще ви подсказва какво харесва или не. Въпреки това е ваше задължение да знаете и разбирате основните му нуджи, точно както правите за вас самите.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогБългарско овчарско кучеГолдън РетривърДакелДжак ръселЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПапийонПекинезПомеранПуделРотвайлерСанбернарТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за ХъскиЧау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма