+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Кангал

Показване на 1–12 от 47 резултата

Отглеждане на куче кангал: здраве, грижа и хранене

храна за Кангал

Кучето Кангал е едно от няколкото отглеждани в Турция пазачи на добитък. Днес тази древна порода е известна като спокоен защитник с милостив и надежден темперамент. Породата Кангал набира популярност и у нас, така че ето какво трябва да имате предвид, ако искате такава голяма порода куче, каква храна за Кангал е подходяща.

Как изглеждат кучетата Кангал

С една дума, внушителни. Кангалите са порода кучета с дълги крака, тежки кости, с глава, подобна на мастиф, но с по-слабо и балансирано тяло. Муцуните им са плътни без заострени черти.

Техните къси двойни козини варират от леко сиво до самур. Бялото е допустимо само на гърдите, краката и брадичката. Черните маски и ушите са ключови черти и трябва да бъдат добре изразени в противен случай се разбира, че конкретното куче не е чистокръвно.

Цветът на очите варира от кехлибарено до наситено кафяво с клепачи, обрамчени в плътно черно. Опашките са рошави, разположени на високо и се извиват на конус. Цялостното впечатление е за любознателно, трудолюбиво куче без грам страх.

Каква храна изискват тези кучета

 • Здравословна храна без зърно за Кангал

Кангалът, е могъщо и впечатляващо куче, което се използва от дълги години като пазач на стада в Турция. Тези кучета изискват храна, която не само ще им осигури необходимите хранителни вещества, но и ще подкрепи тяхната енергия и сила. За собствениците, които предпочитат храна без зърно, съществуват много опции, които са подходящи за тези великолепни пазачи. Сега ще разгледаме някои от най-добрите храни без зърно за Кангал и какво ги прави подходящи за тази порода.

 • Предимствата на храната без зърно за Кангал:
 • По-добра храносмилателна съвместимост Като мнозина други кучета, Кангалът може да се справи по-добре с храната без зърно. Тази храна е по-лесно усвояема от организма на кучето, което може да намали риска от хранителни алергии и храносмилателни проблеми.
 • Подходяща за Кангали с чувствителен стомах – Кучетата, които имат чувствителен стомах или склонност към храносмилателни проблеми, често се чувстват по-добре, когато се хранят с кучешка храна без зърно.
 • Поддържане на оптимално тегло – Кангалите са склонни към наддаване на тегло, затова е важно да се избере храна, която поддържа тяхното оптимално тегло. Храната без зърно за Кангал, обикновено е по-богата на протеини и по-малко калорична, което може да помогне за контролиране на теглото.

Най-добрите храни без зърно за Кангал

 1. Orijen без зърно за големи породи кучета – Orijen предлага разнообразни формули без зърно, които са специално формулирани за кучета от големи породи като Кангал. Техните рецепти включват протеинови източници като пуешко месо, патешко месо, риба и агнешко месо, обогатени с плодове, зеленчуци и билки за пълноценно хранене.
 2. Acana без зърно за големи породи – Acana също предлага различни формули без зърно, които са специално разработени за кучета от големи породи като Кангал. Техните рецепти включват протеинови източници като пуешко месо, патешко месо и риба, комбинирани с плодове, зеленчуци и билки за пълноценно хранене.
 3. N&D за големи породи кучета – N&D предлагат разнообразни формули без зърно, които включват протеинови източници като пуешко месо, патешко месо, риба и агнешко месо.
 4. Екануба без зърно за големи породи – Екануба предлага храна без зърно, специално формулирана за кучета от големи породи като Кангал.

При избора на храна за Кангал без зърно, винаги е важно да се имат предвид индивидуалните му нужди и предпочитания. С правилно избрана храна, вашия Кангал може да се наслади на оптимално здраве и енергия без риск от алергии.

Каква е личността на кучето кангал

Кучетата кангал са будни, внимателни и смели. Защитавайки семействата си, те бдят за деца и други домашни любимци. Спокойни, те са резервирани, но внимателни с непознати и рядко са агресивни.

Създадени за отглеждане на открито, кучетата Кангал са най-доволни от дом с голям двор. Но те също са адаптивни кучета и могат да се справят с градския живот, стига да се упражняват достатъчно през деня. И да, те са идеални партньори за сутрешния ви крос.

Възпитани да вземат решения, те обичат да поемат водачеството. Необходим е опитен собственик, за да контролира доминиращото поведение на тази порода. Ранната социализация и обучението за послушание са ключът към отглеждането на лоялен, добре приспособен другар.

От друга страна, тези кучета имат репутацията на хищници. Като такива ще трябва да имате предвид как се държат с по-малки животни като котки, ако това е проблем.

От колко грижи се нуждае едно куче Кангал

Козината на кучето Кангал е къса, но гъста с два различни слоя за защита. Те линят умерено целогодишно със сезонни редувания. Редовното оформяне на козината е задължително.

Ежеседмичното разресване с четка изтънява подкосъма, премахвайки остатъците и мъртвите косми. Тяхната груба покривна козина е устойчива на мръсотия и влага, така че баня на всеки 3-4 месеца е достатъчна, за да освежи кожата им и да помогне за контролиране на линеенето.

Повечето кучета Кангал се упражняват достатъчно, за да износят ноктите си естествено, но ако ги чуете да щракат, значи е време да ги подстрижете. Ноктите им са дебели и направени за работа на неравен и открит терен.

В тази връзка машинките за подстригване в магазините за домашни любимци ще се затруднят да направят чисто оформяне. Шлифовъчен инструмент може да ги скъси, без да оставя груби ръбове по ноктите им.

От колко упражнения се нуждае едно куче Кангал

Тези кучета са били развъждани като овчарски кучета. Като такива, нуждите им варират между необходимостта да разтегнат краката си, през това да отидат на дълъг поход в планината и до възможността, просто да си лежат наоколо.

Имайте предвид, че тези кучета също са невероятни спортисти, способни да прескочат ограда, висока близо 1.8 метра. Простото им оставяне в задния двор сами не е добра идея с тази порода.

Те също са високо интелигентни кучета. Ако не стимулирате или не взаимодействате с вашия Кангал достатъчно, така че да се почувстват психически и физически уморени, те са способни да разберат евентуалните ваши затруднения и ще поемат от емоцията ви.

Дейности, които се препоръчват за тази порода:
 • Ходене,
 • Пешеходен туризъм (както разходката, така и туризмът може да се извършва с кучето ви, носещо и раница с тежести; теглото в раницата ще помогне кучето ви да се измори по-бързо; не правете това, ако кучето ви има някакви ортопедични проблеми)
 • Плуване,
 • Обучение за ловкост,
 • Паркове за кучета,
Какъв вид кучешка храна е добра за куче Кангал

Какъв вид кучешка храна е добра за куче Кангал

Това е порода, която изисква храна за кучета от големи породи, за да помогне за контролиране на растежа им. Твърде бързият растеж може да причини болки при растежа и потенциални ортопедични проблеми в развитието. Поради тази причина препоръчваме на собствениците на кангал да преминат към храна за възрастни кучета на около 6-месечна възраст.

Най-добрата храна за кученца Кангал:

 • Royal Canin Large Puppy
 • Eukanuba Puppy Dry Dog

Най-добрата храна за възрастни кучета кангал:

 • Purina Pro Plan Large Breed
 • Eukanuba Adult суха храна за кучета
Колко дълго живее куче кангал

Въз основа на техния размер, може да се каже, че ще живеят толкова дълго, колкото другите породи кучета с техния размер – 9-11 години.

Какви здравословни проблеми могат да имат кучетата Кангал

Като всяка голяма порода кучета, кангалите са по-склонни към определени ортопедични проблеми като:

 • Тазобедрена дисплазия.
 • Лакътна дисплазия.
 • Артрит с напредването на възрастта поради тези проблеми, както и нормалното износване на ставите.

Затлъстяването също е проблем, особено с възрастта. Уверете се, че можете да усетите ребрата на вашето куче. Ако не сте сигурни, помолете вашия ветеринарен лекар за помощ как да забележите кога кучето ви е с наднормено тегло.

От къде идва породата Кангал?

От къде идва породата Кангал

Народите на Южна Азия са отглеждали повече от един вид пастирски кучета – линиите могат да бъдат трудни за разграничаване и липсват писмени записи. Въпреки това е ясно, че кучето Kangal е разработено в Турция. Наречен на окръг Кангал в провинция Сава, той все още присъства там днес.

Интересни факти за породата Кангал
 • Те хапят, силно!

Кучето Кангал има най-мощната захапка в кучешкия свят, генерирайки 743 паунда сила на квадратен инч (PSI). За сравнение, това е 43 PSI повече от Кане Корсо, 400 повече от Ротвайлера и 600 повече от хората.

 • Те са дълголетни

Средностатистическото куче живее 12 години, но не е необичайно гигантските породи да издържат само 6-8г. Добрата новина за феновете на кучетата Кангал е, че въпреки големината си, те са изключително дълголетни и не са рядкост екзепляри на по 12 -15 години.

 • Те спасяват дивата природа

Кучетата кангал се използват по целия свят от природозащитници за защита на селскостопанските животни от хищници, без да ги убиват. Например в Намибия, те патрулират във ферми, където прогонват защитен вид гепарди, без да ги нараняват или убиват. Това е печелившо както за фермерите, така и за дивите животни.

Най-добрите храни без зърно за Кангал и техните предимства
Предимствата на храната без зърно за Кангал: Най-добрите храни без зърно за Кангал
По-добра храносмилателна съвместимост  Като мнозина други кучета, Кангалът може да се справи по-добре с храната без зърно. Тази храна е по-лесно усвояема от организма на кучето, което може да намали риска от хранителни алергии и храносмилателни проблеми.  Orijen предлага разнообразни формули без зърно, които са специално формулирани за кучета от големи породи като Кангал. Техните рецепти включват протеинови източници като пуешко месо, патешко месо, риба и агнешко месо, обогатени с плодове, зеленчуци и билки за пълноценно хранене.
Подходяща за Кангали с чувствителен стомах – Кучетата, които имат чувствителен стомах или склонност към храносмилателни проблеми, често се чувстват по-добре, когато се хранят с кучешка храна без зърно. Acana също предлага различни формули без зърно, които са специално разработени за кучета от големи породи като Кангал. Техните рецепти включват протеинови източници като пуешко месо, патешко месо и риба, комбинирани с плодове, зеленчуци и билки за пълноценно хранене.
Поддържане на оптимално тегло – Кангалите са склонни към наддаване на тегло, затова е важно да се избере храна, която поддържа тяхното оптимално тегло. Храната без зърно за Кангал, обикновено е по-богата на протеини и по-малко калорична, което може да помогне за контролиране на теглото. N&D за големи породи кучета – N&D предлагат разнообразни формули без зърно, които включват протеинови източници като пуешко месо, патешко месо, риба и агнешко месо. 
 Екануба предлага храна без зърно, специално формулирана за кучета от големи породи като Кангал. 

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма