+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Храна за Бяло швейцарско овчарско куче

Показване на 1–12 от 39 резултата

Съвети за отглеждане и храна за Бяло швейцарско овчарско куче

храна за Бяло швейцарско овчарско куче

Бялото Швейцарско Овчарско Куче, известно също като “Вайсер Шепс”, е красива, интелигентна и предана порода куче. Ако сте собственик на такова или планирате да го вземете, е важно да се запознаете с неговите особености и нужди и особеностите към храна за Бяло швейцарско овчарско куче.

В следващото ръководство ще разгледаме основните аспекти на грижата за Швейцарската Овчарка:

 1. Социализация и обучение: Социализацията и обучението са от съществено значение за Бялото Швейцарско Овчарско Куче. Започнете социализацията на ранна възраст, като го запознаете с различни хора, домашни любимци и околна среда. Това помага да се изгради уверен и добре социализиран характер.
 2. Физическа активност: Бялата Швейцарка е енергична порода, която има нужда от достатъчно физическа активност. Осигурете редовни разходки и игри на открито, за да задоволите неговата потребност за движение и стимулация.
 3. Хранене на Бялото Швейцарско Овчарско Куче: Куче от тази порода има нужда от качествена и балансирана храна, която отговаря на неговите възраст, размер и ниво на активност. Консултирайте се с ветеринарен лекар за подходящ режим на хранене и диета.
 4. Груминг: Поради дългата му козина, Бялото Швейцарско Овчарско Куче изисква редовна грижа. Четкайте козината му редовно, почиствайте ушите и режете когтите му при необходимост. Редовният груминг помага за поддържането на кучето чисто и здраво.
 5. Забавления и занимания: Тези кучета обичат да бъдат занимавани и могат да се наслаждават на различни забавления и занимания. Предоставете им играчки за кучета, както и интелигентни игри и пъзели, които ще им предложат ментална стимулация и развлечение.
 6. Здраве и ветеринарни проверки за породата: Редовните ветеринарни проверки са от съществено значение за поддържането на здравето на Бялата Швейцаркска Овчарка. Уверете се, че кучето е ваксинирано и защитено от паразити. Също така, следете за всякакви знаци на здравословни проблеми и потърсете медицинска помощ, ако е необходимо.
 7. Преданост и обич: Бялото Швейцарско Овчарско Куче е изключително предано и обичащо куче. Те се привързват към своите собственици и семейства и са готови да направят всичко, за да ги защитават и обичат.

Характер на породата

Характер на Бяло швейцарско овчарско куче

Бялото Швейцарско Овчарско Куче е изключително уравновесено, смело и дружелюбно куче. Те са изключително предани на своите семейства и обичат да бъдат част от всичко, което се случва около тях.

За тях няма по-голямо удоволствие от това да бъдат в компанията на своите собственици, с които споделят безкрайна обич и лоялност.

Те са много интелигентни и бързо усвояват нови команди и трюкове. Това ги прави лесни за обучение, и са в състояние да изпълняват разнообразни задачи. Швейцарската овчарка може да се използва за различни дейности, включително пастирство, защита, спасителни мисии и терапия.

Те са дружелюбни към децата и се държат добре в техните компании. Въпреки това, както при всяка порода кучета, децата трябва да се учат как да взаимодействат правилно с кучето и да го третират с уважение.

Бялото Швейцарско Овчарско Куче може да стане страхотен приятел и играчка за децата, като по този начин ще се създава силна и доверчива връзка между тях.

Характерът им като защитници на дома ги прави отлични стражи. Те са мнителни и внимателни към непознати и ще защитават своите семейства и имоти, ако усетят опасност. Тяхният защитен инстинкт ги прави идеални за ролята на домашен охранител.

Произход на породата

Породата Бялото Швейцарско Овчарско Куче произлиза от Швейцария. През миналия век тази порода е била част от Швейцарския Овчарски Клуб и била използвана за пастирство и помощ при различни работни задачи в планинските региони.

В началото на 20-ти век, породата става все по-популярна, особено след като Адолф Цибърт започнал да специализира в развъдника “von Starkenbrunnen”, където създава линия от чистокръвни бели швейцарски овчарки.

През 1909 г., професор Албрехт Гаузенбауер представя националния стандарт за породата, който бива одобрен от Швейцарската киноложка организация през 1911 г.

През годините породата получава все по-голяма популярност извън Швейцария, особено в Европа и Северна Америка, където се утвърждава като прекрасен компаньон и работно куче.

През 2011 г., Бялото Швейцарско Овчарско Куче е признато от Международната киноложка федерация (FCI) като отделна порода и получава официалното си признание като “Вайсер Шепс”.

Днес, Бялото Швейцарско Овчарско Куче продължава да бъде обичано както като работно куче, така и като домашен любимец заради своя характер, красив външен вид и преданост.

Храна за Бяла Швейцарска Овчарка

Храна за Бяла Швейцарска Овчарка

Храната и хранителният режим за Бялото Швейцарско куче трябва да бъдат подходящи за техния размер, възраст, ниво на активност и здравословни нужди.

Ето детайлно описание на препоръчителната храна и хранителен режим:

 1. Качествена храна за кучета: Основата на диетата на Бялата Овчарка трябва да бъде качествена храна кучешка храна с високо съдържание на протеини. Избирайте храна с натурални съставки, без изкуствени добавки, консерванти и оцветители. Предпочитайте храни, които съдържат месо или риба като основен източник на протеини.
 2. Балансирана кучешка храна: За да осигурите балансирана диета за кучето си, добавете и други хранителни компоненти като въглехидрати, мазнини, витамини и минерали. Овесени ядки, картофи, каши и брашно от целозърнести житни култури са добър източник на въглехидрати. Мазнините могат да бъдат предоставени чрез рибено масло или масло от кокос. Обърнете внимание на съдържанието на витамини и минерали в храната.
 3. Подходящи дози: Количеството храна, което трябва да давате на кучето си, зависи от неговата възраст, тегло, ниво на активност и здравословни условия. Съобразете се с инструкциите на производителя за препоръчителните дози. Или се консултирайте с ветеринарен лекар, за да определите точното количество храна, което трябва да давате на кучето си.
 4. Разделни хранения: Препоръчително е да разделяте дневната порция храна на две или три отделни хранения. Това помага да се намали риска от раздуване на стомаха и предотвратява ненужно преяждане.
 5. Редовно пиене на вода: Уверете се, че кучето ви винаги има достъп до прясна и чиста питейна вода, която кучето може да пие, особено след физически активност или по време на горещи дни.

Важно е да подчертаем, че всяко куче е уникално и може да има индивидуални нужди за храна.

Винаги се консултирайте с ветеринарен лекар или с Кучеландия, за да получите персонализирани съвети за храненето на вашето Бяло Швейцарско Овчарско Куче. Както и за да следите здравословното му състояние и нужди през различните етапи на живота му.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

  Контактна форма