+359898633185 Поръчай по телефона
Филтри

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

SHOW FILTERS

Категория

Марка

Вкус

Текстура на храната

Цена

Порода

Възраст

Нужда

Разфасовка

Кокали за кучета

Показване на 1–12 от 22 резултата

Видове изкуствени кокали за кучета

Калциеви кокали за кучета

Те формират и поддържат зъбния емайл. Помагат на по-възрастните кучета да поддържат мускулно-скелетната система здрава и силна. Обърнете внимание, на опаковката на кокалите за кучета е посочено за какво тегло на кучето е предназначено и какво е необходимото количество от продукта.

На големите кучета се дава по един кокал на ден, за миниатюрните породи кокалът се разделя на няколко части.

Кокали за кучета за дъвчене

От сухожилията

Подходящи са за допълнително почистване на зъбите. Съставът на продукта е напълно натурален. Такива кокали се дават на кучета с алергии. Те не предизвикват реакция в организма. Кученцата с такова лакомство могат да прекарат няколко часа в занимавка.

Кокали за кучета за дъвчене

Тези кокали не са подходящи за кучета на възраст под 4 месеца. Собственикът внимателно да четат инструкциите.

Желатинови кокали за кученца

Те премахват остатъците от храна, поддържат здравето на зъбния емайл и са добра занимавка за  кучето, докато то чака своя собственик. Кокалите за кучета са допълнителен източник на колаген. В някои от тях към състава се добавят витамини и минерали. Зоолозите ги препоръчват за бременни кучета, за да поддържат добра форма.

Пилешки кокали за кучета

Те са идеален аналог на естествените кокали. Вкусът на продукта е неразличим от естествения.

Кокали за кучета

Какви са ползите за здравето на кучето  от производствените кокали?

Ето някои от тях:

  • При смяна на зъбите кученцето изпитва дискомфорт и сърбеж в устата. Твърдите лакомства улесняват никненето на зъбите и помагат на кучето в този процес да преодолява по-леко дискомфорта;
  • Зъбите на кучето Ви ще бъдат чисти и здрави, венците също ще бъдат подкрепени и ще стават по-здрави;
Един кокал за куче съдържа в себе си голямо количество витамини и минерали.

Не бива да оставяте малките кученца сами с това лакомство. Въпреки факта, че производственият аналог е по-мек от естествения, неразвитата мускулатура на кученцето все пак не е напълно в състояние да изгризе докрай  тази твърда храна.

Критерии за избор на кокали за куче

Любящият собственик ще награди своя домашен любимец с лакомства от магазина за домашни любимци. Но как да изберете правилните кокали за Вашето куче?

1/. Вкус. Производителите са готови да предложат на четириногите домашни любимци голям асортимент, който ще задоволи желанията на всяко куче. За да разберете какво точно харесва, купете му няколко различни продукта и наблюдавайте реакцията му.

2/. Размерът. Големите кучета често отказват големи по размер кокали. Обичат да „пируват“ със средна големина кокали.

3/. Текстура. Някои породи харесват по-мека текстура на кокала за дъвчене, други – по-твърда. Можете да разберете какъв вид кокал ще хареса животното, като му дадете да пробва няколко вида.

Изборът на подходящите видове кокали за кучета в магазина не е лесна задача. Кучето, подобно на човека, има различни хранителни навици. Но богатият асортимент от популярни видове кокали за кучета ще помогне на собственика да направи правилния избор.

Естествените или производствените кокали за кучета са здравословно лакомство за кучета.

И все пак за да не навредите на Вашия домашен любимец, трябва правилно да изберете това лакомство.

Суровите кости, подходящи ли са за кучета?

Суровите кости, подходящи ли са за кучета

В дивата природа кучетата обичат да пируват с пресни кости от плячката си. Кучетата получават големи хранителни ползи от минералите, съдържащи се в костите, като калций, магнезий и фосфор.

В допълнение получават и хранителните вещества, съдържащи се в месото, прикрепено към костта и костния мозък в костта.

За капак, редовното дъвчене на сурови кости има и допълнителни предимства за кучетата.

  • Първо, животните, както диви, така и домашни, трябва да дъвчат като част от нормалното си поведение. Ако не дъвчат, те са лишени от важна ежедневна функция. Домашни любимци, които нямат достъп до дъвчещи се кости за кучета, е по-вероятно да налетят за дъвчене на домакински предмети като мебели и дрехи.
  • Второ, дъвченето доставя удоволствие на кучетата. Домашните любимци, лишени от дъвчене на кости, пропускат приятна част от това, което трябва да бъде ежедневно събитие.
  • И накрая, редовното дъвчене може да спомогне за здрави зъби и венци. Тъй като дивите животни не мият зъбите си и тъй като много собственици на кучета не мият зъбите на своите домашни любимци, редовното дъвчене на здрави кости минимизира пародонталните нарушения, което води до по-добро здраве на домашния любимец.

Въпреки че храненето със сурови кости е здравословно за домашния любимец и за да бъде насърчавано, то трябва да се прави възможно най-безопасно.

Ето няколко съвета от Кучеландия, които да ви помогнат:

  • Ако кучето ви има пародонтоза, първо почистете зъбите професионално, преди да предложите сурови кокали, за да предотвратите ненужна болка, която може да възникне от дразнене на зъбите и венците от костите.
  • Ако вашият домашен любимец никога не е имал достъп до кости, не го пришпорвайте. Предлагайте по един кокал на всеки няколко дни, за да сте сигурни, че кучето ще го приеме и няма да „прекалява“ с него и да се разболее.
  • Избирайте костите разумно. Пресни, сурови месести кости от реномирана компания за естествени храни за домашни любимци са отличен избор. Те могат да бъдат закупени от вашия ветеринарен лекар или зоомагазин като Кучеландия.
  • Изберете правилния размер кокал за вашия домашен любимец. На малките кучета трябва да се дават по-малки кости, докато по-големите кучета могат да дъвчат по-големи кости. Ако костта е твърде голяма за кучето ви, тя ще се окаже трудна или дори обезкуражаваща за дъвчене и може да бъде изхабена. Ако костта е твърде малка, тя може да се изяде цяла, без да се дъвче, което може да се превърне в пречка в стомашно-чревния тракт.
  • Неизядените парчета или трески от кости трябва незабавно да бъдат отстранени и изхвърлени.
  • Въпреки че дъвченето на правилната по размер сурова кост като цяло е безопасно, редовно проверявайте зъбите и венците на вашия домашен любимец за всякакви ожулвания или напукани зъби и нека вашият ветеринарен лекар проверява устата поне два пъти годишно за признаци на пародонтоза.
Повечето кучета се радват на възможността да имат редовен достъп до сурови кости.

Храненето със сурови кости подобрява цялостното здраве на кучето

Те могат да осигурят така необходимите орални упражнения, да подобрят психологическото благополучие на вашия домашен любимец и да осигурят полезни вещества.

Храненето на кучета със сурови кости и правилната естествена диета са важни за гарантиране не само на здравето на зъбите, но и на цялостното здраве на кучето.

И не забравяйте, че дори домашните любимци, които дъвчат кости за кучета и имат страхотна естествена диета, все пак може да имат нужда от почистване на зъбите си във ветеринарния кабинет.

Това е така, за да се предотвратят по-сериозни проблеми като диабет, сърдечни заболявания и бъбречни заболявания при кучетата.

Видовете кокали за кучета  Могат да се разделят най-общо на такива за ядене и такива за игра. Ако търсите кокали за вашето малко куче, тогава е добре да вземете кокали от свинска кожа, калциеви кокали за кучета или просто кокал играчка. За по-големите кучета може да се предложат кости от месарницата или домашно приготвени такива. Винаги имайте на предвид размерът на кучето си и какви кости му давате.
Добрите кости за кучета Са тези които са съобразени с размера на муцунката на кучето, като не трябва да са по-малки от нея. Това е така, за да не може кучето ви да погълне кокала цял и да предизвика задавяне или нараняване на устната кухина и зъбите на кучето ви.
Полезни кокали за кучета Идват от пилета, агне или телета. Винаги давайте на кучето си кости в суров вид, а ако имат месо по тях е добре да се отстранява. 
Денталните кокали за кучета Представляват специално създадени кокали за кучета, котио се дъвчат с цел да поддържат кучешките зъби и уста в изряден вид. Дъвченето на дентални кокали за кучета ще поддържа зъбите на кучето ви здрви, като премахва ефективно зъбният камък.
Кокали за малки кучета  Се дават на кученца способни да играят и дъвчат. Кокалите за малки кученца имат редица плюсове като това, че кученцата се забавляват с тях, освобождават ги от стреса, почистват зъбите им от зъбен камък и плака, доставят калций и фосфор които са основни за разтежът на кученцето.

Често задавани въпроси

Какви кокали са безопасни за кучетата?

Отговор: Костите трябва да са по-големи от дължината на муцуната на кучето, за да не могат да се поглъщат цели. Кост от телешки джолан е добър пример за вида кокал, който да се даде на голямо куче. Наблюдавайте кучето си, когато му давате кокали и следета да не поглъща кокалите цели.

Колко често трябва да давам на кучето си кокали?

Отговор: Като обща препоръка, от един до два сурови кокала на седмица с няколко дни между всяка порция. Имайте на предвид, че това количество може да варира при отделните породи кучета, така че говорете с вашия ветеринарен лекар за съвет. Като друго правило, винаги се съветвайте с вашия ветеринарен лекар за храненето на вашето куче, особено когато то е малко. Всеки ветеринар ще ви посъветва за най-добрата диета и най-подходящите сурови кости за вашето куче.

Мога ли да давам на кучето си сурови кости, директно от месарницата?

Отговор: Повечето сурови кости, които не са били варени, са годни за директна консумация от кучета. Суровите пилешки, пуешки, агнешки или телешки кости са достатъчно меки за дъвчене, ядене и храносмилане. Когато вземете кокалите директно от месарницата, може да имат още прикрепени месо, хрущял или мека тъкан към тях, което може да наложи чистене, преди употреба.

Последни публикации

Обща грижа за кучето
Обща грижа за кучето

Обща грижа за кучето за здраве и пълноценен живот Независимо дали сте нов собственик на куче или опитен такъв, може да имате въпроси относно най-добрия начин да се грижите за […]

Вижте повече
Шампоаните за кучета
Шампоаните за кучета

Шампоаните за кучета, които превръщат къпането в ритуал Шампоаните за кучета са ключов елемент от грижата за домашни любимци, предоставяйки им не само чистота, но и блестяща козина и здрава […]

Вижте повече
Силиконов пясък за котешка тоалетна
Силиконов пясък за котешка тоалетна – улеснение и чистота за вашата котка

Всеки собственик на котка знае, че поддръжката на котешката тоалетна е от решаващо значение за здравето и комфорта на тяхната домашна любимка. Изборът на правилния вид силиконов пясък за котешка […]

Вижте повече

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма