+359898633185 Поръчай по телефона

Кокали за дъвчене – забавление и ползи за здравето на кучето

kokali za davchene

Кокалите за дъвчене са популярни сред собствениците на кучета като хранително допълнение и източник на забавление за техните пухкави приятели. Те са дървени, каучукови или силиконови предмети, предназначени специално за кучета да ги дъвчат.

В тази статия ще разгледаме ползите от кокали за дъвчене за кучета и как те могат да подобрят здравето и общото благосъстояние на вашия любимец.

Какви са ползите за кучето от кокали за дъвчене ?

  • Забавление и развлечение

Кокалите за дъвчене предоставят на кучето забавление и развлечение. Те предлагат дълготрайно занимание, което помага да се задоволят инстинктите на кучето за дъвчене и гризане. Когато кучето е заето с дъвченето на кокала, то се отклонява от деструктивни навици като гризене на мебели или обувки.

  • Подпомагат почистването на зъбите и здравето на венците

Кокалите за дъвчене могат да помогнат за поддържането на здрави зъби и венци при кучетата. Когато кучето дъвче кокала, това стимулира слюнката и помага за премахването на наслагванията и плаката от зъбите. Това може да намали риска от зъбен камък и пародонтални заболявания.

  • Стимулират психическата и физическата активност

Когато кучтео дъвче нещо, това представлява една форма на психическа и физическа активност за кучето. Дъвченето на кокали с месо, кожа или просто играчка, стимулира мускулите на челюстта и предоставя упражнение на вратните и шийни мускули на кучето. Това е особено полезно за кучета с по-слаба челюстна мускулатура или тези, които са склонни към прекомерно натоварване.

  • Успокояват и намаляват стреса

За много кучета дъвченето на кокала може да има успокояващ ефект. Той може да помогне да се намали стресът и тревожността при кучето, особено в стресови ситуации като разделяне, шумни обстановки или посещение при ветеринар. Също така могат да се използват като средство за успокояване или отвличане на вниманието на кучето.

  • Избягване на нежелани хранителни навици

Предоставянето на кокали за дъвчене може да помогне да се предотвратят нежелани хранителни навици при кучето. Вместо да разхвърлят по терена или да гризат неща, кучето може да се фокусира върху дъвченето на кокала. Това е особено полезно за кучета, които имат склонност към преждевременно изяждане на храна или избързване на хранителния процес.

В заключение, кокалите за дъвчене са полезни за кучетата по много начини. Те предоставят забавление и развлечение, подпомагат почистването на зъбите и здравето на венците. Стимулират психическата и физическата активност, успокояват и намаляват стреса, както и помагат да се избегнат нежелани хранителни навици.

Преди да изберете кокал за вашето куче, се консултирайте с ветеринарен специалист, за да изберете подходящия размер и материал, съобразен с нуждите и предпочитанията на вашето куче.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма