+359898633185 Поръчай по телефона

Какво обичат да правят кучетата?

Какво обичат да правят кучетата?

Какво обичат да правят кучетата? Всички знаем, че кучетата обичат да играят, да бъдат галени, да ядат по цял ден, да спят и да тичат по плажа. Въпреки това, кучетата имат определени предпочитания и поведения, които им харесват и за които хората все още не знаят, но са много специфични за кучетата.

Кучетата имат много дейности, които ги правят щастливи и правят с удоволствие. Това е просто въпрос на инстинкт, природа и социални предпочитания. Така че, ако имате куче вкъщи и искате да навлезете по-дълбоко в света на кучетата, прочетете тази нова статия на Hranazakucheta.bg, където ще ви кажем няколко съвета за това Какво обичат да правят кучетата. Сигурни сме, че досега не сте знаели за тях!

  1. Събиране на трофеи.

Кучетата обичат да вземат лични вещи, които не са техни, особено ако са във вашия имот. За тях те са трофеи, защото са част от теб (любимия им човек) и носят твоя аромат. Освен че ги събират, те често ще ги пренасят в други стаи и ще ги крият на места като под възглавници или в прането. Те може да бъде тенденциозно, защото кучетата ще направят всичко, за да привлекат вниманието ви, дори ако това означава да се държат “зле”. Те крият вашите неща, защото им харесва да общуват с вас. Освен това ги спира да се отегчават, защото им дават нещо за правене, сякаш са на мисия.

  1. Да се хранят сами.

Много стопани на кучета смятат, че техният домашен любимец обича да яде, докато е наблюдаван или всъщност, кучетата гледат на храната като на социално събитие. Въпреки че някои кучета обичат да ядат, когато и техните стопани ядат, за кучето актът на хранене е личен момент. За опитомено куче вие ​​сте водачът на глутницата, така че кучето ви ще се чувства по-комфортно да се храни в личното си пространство, където може да е сигурно, че алфа кучето няма да открадне храната им – това важи за всяка храна или лакомство. Не се учудвайте, ако кучето ви отнесе това, което му дадете, в друга стая. Ще видите, че това е кучешката му природа.

  1. Винаги да съм до теб.

Вашето куче е част от вас по същия начин, по който и вие сте част от него. Да бъде близо до теб е едно от най-често срещаните поведения и следователно е друго нещо, което кучетата обичат да правят. Тези кучета казват на всички, които се приближават, “разкарайте се, този човек е мой!” Те правят това, за да намалят максимално разстоянието между вас и да прехвърлят миризми.

Това е социално-емоционално-биологичен навик. Някои експерти предполагат, че това поведение показва защита от страна на вашето куче. Те работят като бариера за натрапниците, докато вие им осигурявате параван от сигурност, увереност и комфорт.

  1. Да гледат телевизия.

Много хора оставят телевизора включен, когато излизат, за да прави компания на кучето в тяхно отсъствие. Въпреки че кучетата не виждат като хората, те оценяват много светлината, цветовете и звука. За тях това може да бъде умствена стимулация и следователно е едно от нещата, които кучетата обичат. Всъщност някои експерти твърдят, че кучетата наистина обичат да гледат телевизия, защото това им помага да се отпуснат и да се борят със скуката. Същите тези експерти по животните обаче подчертават, че телевизията не трябва да замества любовта, човешкото внимание и упражненията.

  1. Оправяне на леглото.

Кучетата обичат комфорта, също като хората и ще направят личното си пространство възможно най-съвършено и релаксиращо. За да постигнат това, най-простият начин е да обиколият няколко пъти в кръг около леглото, сякаш сами правят гнездо. Правейки това, кучетата разпространяват аромата си в района и дават да се разбере, че това е тяхна територия. Те също така подготвят почвата и температурата на пространството.

  1. Плуване.

Виждали ли сте някога куче да плува? Това е сцена, пълна с радост, защото те изглеждат така, сякаш се наслаждават на момента, изключително много. Плуването е дейност, която повечето кучета обичат като никое друго, а също така имат невероятната способност да го правят много по-добре от повечето хора. За повечето кучета плуването е чудесно, алтернативно, забавно упражнение на разходката по всяко време на деня.

  1. Музика.

Кучетата несъмнено обичат музиката. Това ги стимулира на емоционално и сетивно ниво и много хора са изненадани да открият, че домашните им любимци имат фино настроено ухо. Класическата музика е успокояваща за кучетата. Хеви метълът е вълнуващ, но любимата им е вокалната музика, така че сега е моментът да пеете на кучето си. Когато кучетата вият, те обръщат специално внимание на това как звучат другите кучета, с цел да променят тона си, така че техният да е уникален и да се откроява от останалите.

  1. Да бъдат продуктивни.

Кучетата имат чувство за естествена цел. Те обичат да изпълняват задачи и да се чувстват полезни и чрез това ценени. Нашите домашни любимци имат естествена склонност към труда, в противен случай те ще се чувстват отегчени и неспокойни. Задачите включват намиране на вестника, донасяне на топка, пазене на стадо овце. Буквално всичко, което ги прави признати и възнаградени. Ако няма какво да прави, кучето ви може да се почувства депресирано и потиснато в самата си природа.

  1. Пътуване.

Кучетата не обичат да стоят вкъщи, обичат да се чувстват включени и взети навсякъде, така че пътуването е едно от нещата, които кучетата обичат. Те ще ви придружат навсякъде! Някои кучета дори влизат в куфара на своите стопани, защото знаят, че ще пътуват и искат те да ги вземат с тях. Кучетата не осъзнават, че са кучета, чувстват, че са част от семейството, равни, като всеки друг човек… и са прави!

  1. Да спят до теб.

Това е едно от нещата, които кучетата обичат в света. Спането с техния стопанин символизира не само най-доброто време от деня, но и от живота. Оставянето на вашето куче да прекара нощта с вас в леглото ви го кара да се чувства привилегировано и част от вашия свят, защото го включвате в най-личното си пространство.

Това не означава, че оставяте това да стане навик или спирате да спите в леглото си. Въпреки това, не се изолирайте от кучето си и не затваряйте вратата на стаята си всяка вечер, докато ги оставяте навън. Това ще ги накара да се чувстват сами и пренебрегнати. Балансирано решение е поне да оставите кучето си в една стая с вас.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогБългарско овчарско кучеГолдън РетривърДакелДжак ръселЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПапийонПекинезПомеранПуделРотвайлерСанбернарТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за ХъскиЧау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма