+359898633185 Поръчай по телефона

Знаят ли кучетата, че ги обичаме?

Знаят ли кучетата че ги обичаме

Могат ли кучетата да разберат, че ги обичаме по начина, по който се грижим за тях и обичта, която им даваме? Кучетата всъщност са в състояние да разберат повече от това, за което им даваме и показваме. В тази статия на Кучеландия ще обясним как кучетата разбират, че ги обичаме.

Ще отговорим и на други въпроси, свързани с тази тема, като например как да кажете на кучето си, че го обичате, дали кучетата всъщност разбират целувките и как да разберете дали кучето ви е щастливо. Продължавайте да четете, за да научите повече!

Знаят ли кучетата, че ги обичаме?

Много стопани се чудят дали кучето им наистина може да разбере, че е обичано. Според науката отговорът е да. Кучетата психически разбират, че ги обичате и че са част от вашето семейство.

Ние знаем това, защото нивото на окситоцин на кучето се повишава, когато ги глезим, същото както и нашето! Този хормон често се нарича “хормон на любовта”, тъй като е нормално нивата му да се покачват, когато хората имат дете, но също така се повишава и при романтични отношения. Ето защо този хормон често се свързва с обич, емпатия и доверие.

Този хормон кара кучетата да се чувстват обичани, когато ги гледаме, викаме ги нежно или се гушкаме с тях. Нивата на окситоцин се повишават, което кара вас, и вашето куче, да се чувствате щастливи и обичани!

Как да кажа на кучето си, че го обичам?

Сега, когато знаем, че кучетата наистина могат да разберат нашата любов, ето някои неща, които можете да направите, за да покажете на кучето си, че ги обичате:

  • Извеждайте ги на разходка: кучетата обичат да излизат на разходка и още повече с член на семейството си, с когото имат силна социална и емоционална връзка. Така че излизането на разходка с вашето куче е един от най-добрите начини да му покажете колко е важно за вас и колко много го обичате.
  • Дайте им повече свобода при разходките: извеждането им на разходка и свободата да подушват, да маркират дърво или да общуват с други кучета е нещо, което кучетата също ще оценят. Въпреки това, стопаните трябва да разберат, че това също е жизненоважно за здравето на кучето.
  • Не ги наказвайте: наказанието, освен че не е ефективно, може сериозно да навреди на връзката между вас и вашето куче, така че винаги е препоръчително да изберете положително насърчаване. Отнасянето към вашето куче с любов и разбиране също ще бъде друг начин да го накарате да разбере, че го обичате.
  • Обърнете му внимание: вашето куче зависи от вас и често ще ви вика или ще иска вашето внимание. За да покажете на кучето си, че го обичате и се грижите за него, е много важно да му обърнете вниманието, от което се нуждае. Имайте предвид, че всяко куче е различно и някои ще се нуждаят от повече внимание от други.
  • Пазете ги от опасност: кучето ви ще ви гледа, когато е уплашено, независимо дали е светкавица, фойерверки или нещо друго. То ще има нужда да сте там с него и да го уверите, че всичко ще бъде наред. Не ги оставяйте сами, когато са уплашени.
  • Прекарване на време с тях: кучетата са социални животни, които обичат да са със семейството си през целия ден. Ето защо е важно да прекарвате време с тях. Не само когато ги храните или извеждате на разходка, но и когато си почивате.
  • Играйте с тях: може би най-очевидното нещо, което можете да направите, за да накарате кучето да се почувства обичано, е да играете с тях. Когато кучето свърже своя спътник със забавни моменти на игра, то ще почувства дълбока връзка с него. Така че не забравяйте да играете с кучето си, днес!
  • Дайте им обич: кучетата трябва да се гушкат и да се отпускат с вас точно толкова, колкото детето се нуждае от любов. Твоето куче може дори да изисква обич в определени моменти, когато се чувства особено привързано. Също така ако е щастливо или дори тъжно може да се нуждае от известна подкрепа. Подарете на кучето си привързаност, за да му покажете, че е обичано и обгрижвано.

Кучетата разбират ли, когато ги целувате?

Да, кучетата свързват целувките с обич и любов. Ако им даваме целувки от малки, те ще разберат, че това е начинът, по който даваме обич. Въпреки това, ако кучето никога не е получавало целувки и неочаквано е ги получи, то най-вероятно няма да разбере какво имаме предвид. Тъй като това е човешко поведение, а не кучешко.

Ако кучето ви не е свикнало с целувки или не им харесва много, опитайте се да му покажете любовта си, като сте близо до тях, говорете тихо и ги галите нежно. Винаги отнема време на кучето да разбере своя спътник и да създаде връзка с него. Може също да се чудите дали кучетата обичат да ги прегръщат?

Как да разберем дали кучето е щастливо?

И накрая, как можем да разберем дали кучето ни е щастливо? Ето някои често срещани признаци, че вашето куче е щастливо:

  • Те са игриви и любопитни;
  • Имат добър апетит;
  • Те спят достатъчно часове;
  • Изискват обич;
  • Дават ви обич по свой собствен начин;
  • Обръщат внимание на всякакви промени;
  • Те взаимодействат с други кучета и хора по време на разходки;
  • Езикът на тялото им показва, че са щастливи.

По принцип кучетата няма да показват никакви поведенчески проблеми и ще водят щастлив и здравословен начин на живот. За това ще трябва да се уверите, че всичките им нужди са задоволени, това включва здравословна храна за кучета, много разходки през деня, време за игра, социализация и обич. Вие също ще трябва да сте в крак с техните редовни ветеринарни прегледи. Също така да сте в крак с графика им за обезпаразитяване и ваксинация. Кучето ни живе висококачествен живот и може да се наслаждава на живота си с нас.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогБългарско овчарско кучеГолдън РетривърДакелДжак ръселЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПапийонПекинезПомеранПуделРотвайлерСанбернарТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за ХъскиЧау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма