+359898633185 Поръчай по телефона

Езикът на кучетата

Езикът на кучетата

На всички ни се е искало кучетата да могат да говорят. Иронично е, че най-добрият приятел на човека дори не комуникира с нас по обичайните начини. Езикът на кучетата обаче може да ни каже много неща за нашия приятел, ако се научим да го ,,четем’’.

Как определяме езикът на кучетата?

Четириногите членове на семейството говорят много с телата си.

Ето някои от типичните сигнали или изражения, които те използват за да се ,,изразяват’’ с части от тялото:

  1. Лицеви

Лицевите сигнали се изразяват в това любимецът Ви да набръчка или изправи челото си. В повечето случаи по този начин те искат да Ви покажат объркване или решителност. Това е част от езика на кучетата.

  1. Очен контакт

Очите на кучето се просветляват, когато то е добронамерено към някое друго животно. Показват любопитство и интерес. Ако зениците му обаче се разширяват или показва бялото на очите, кучето вероятно изпитва страх.

  1. ,,Усмивка’’

Ако кучето изпитва радост може да покаже зъбите си в подобие на усмивка. Този жест изразяващ щастие е запазен само при комуникацията между човек и куче.

  1. Уши

Ако ушите на вашия опашатко са повдигнати това означава, че той е отпуснат и заинтересуван, слуша Ви. Но ако те са върнати назад това може да е предупредителен сигнал или такъв за неподчинение.

  1. Опашка

Скорошни проучвания установиха, че начина, по който кучето ни маха с опашка също има значение при изразяването му на емоции. Когато кучето маха надясно, това е знак за положителни чувства, а ако маха наляво изпитва по-негативни емоции.

Как кучетата говорят помежду си?

Кучетата са социални животни и имат начини да общуват помежду си. Те имат универсален език, с който се разбират и обменят информация. Лаенето при кучетата може да означава различни неща. Но за разлика от телесните сигнали то има вариации и начини за възприемане при животните. Може да е враждебно, но и игриво.

Някои хора изпращат кучетата си на ,,училища’’, като с това действие целят да възпитат кучето на послушание. Но кучетата също трябва да могат да изразяват желанията си към нас. В повечето случаи се справят много добре, но ние трябва да сме съсредоточени и да се опитваме да опознаваме нашия опашатко, и неговия начин на комуникация, все повече и повече с всеки изминал ден.

За да зарадвате вашето куче потръчайте лакомства за кучета от petstation.bg.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма