+359898633185 Поръчай по телефона

Храна за английски булдог

храна за английски булдог

Всичко интересно за породата и видовете храна за английски булдог

Какво е общото между Англия, морската пехота на САЩ, университета Йейл, университета на Джорджия и десетки други училища? Кучето, което всички те са избрали да представлява техния твърд, упорит характер. Това куче? Защо, това е английски булдог, разбира се!

Понякога наричана английски булдог или британски булдог, породата произхожда от Англия и има кърваво минало. Произлиза от бойни мастифи, донесени на Британските острови от римляните, и е използван в кървав спорт, наречен примамка за бикове. Днес обаче булдогът само малко прилича на своите предци на външен вид.

И цялата свирепост, която проявяваше в кошарите за примамка на бикове? Изчезна завинаги. Въпреки все още свирепата му външност, ще ви бъде трудно да намерите куче с по-мил и по-любящ характер.

Булдозите никога не се бъркат с други породи кучета

Хранене при английски булдог

Те са средно големи кучета с плътно, ниско наклонено тяло. Главата им с къса муцуна е масивна и квадратна. Те имат широки рамене и гърди, с дебели, здрави крайници.

Въпреки че булдозите са ниски до земята, те са широки и мускулести. Широките им глави имат бузи, които се простират до страните на очите им, а кожата на челата им трябва да има гъсти бръчки. Булдогът има увиснала горна устна и долната му челюст е подкусната, което означава, че долните му зъби стърчат по-далеч от горните. Челюстите на булдога са масивни и силни, предназначени да се вкопчат в противника и да се задържат.

Булдозите имат кръгли, тъмни очи

Ушите им са малки и тънки, свити назад като роза. Късите им опашки се носят ниско на задницата.

Мускулестото тяло на булдога го кара да има отличителна походка. Тъй като набитите му крака са поставени във всеки ъгъл на тялото му, той се движи по-скоро с клатушкане, отколкото с ходене. Наподобява нещо като разхлабени стави, разбъркване, странично преобръщане.

Тъй като раменете им са много по-широки от задните части и имат толкова големи глави, за женските е трудно да раждат кученца без чужда помощ. Повечето трябва да имат цезарово сечение, за да родят кученцата си, така че отглеждането на булдог е скъпо предложение.

Те наистина са решителни и смели

Въпреки анимационните изображения на тях като свирепи кучета, днешните булдози се отглеждат да бъдат привързани и мили. Те наистина са решителни и смели, но не искат да се карат. Те често имат спокойно достойнство за себе си, когато са зрели, и макар да са приятелски настроени и игриви, те могат да бъдат малко упорити и да защитават семействата си.

Булдозите обичат хората. Те търсят хора за внимание и не се наслаждават на нищо повече от това да се излежават до господарите си и може би да хъркат, докато спят с глави в скута им.

За съжаление уникалната структура на тялото и главата на булдога го прави предразположен към здравословни проблеми, особено дихателни и ставни проблеми. Те могат бързо да станат с наднормено тегло, ако не се упражняват достатъчно. Твърде голямото тегло стресира телата им и може да влоши съществуващите здравословни проблеми.

Булдогът е популярно куче, но не е за всеки

Той е изненадващо тежък за размера си и ако трябва да го вземете, да кажем да го заведете на ветеринар, това може да бъде предизвикателство. Вътре в къщата булдозите са склонни да бъдат неактивни, предпочитайки да спят, докато отново дойде време за хранене. Те обичат децата, но не очаквайте от тях да прекарват часове в гонене на топка или тичане с децата в задния двор.

Вашият булдог може да се включи в подобна игра за известно време, но след това ще го намерите отново до себе си, доволен да гледа как светът минава и да ви гледа щастливо с онова лице, което само майка – или отдаден фен на булдог – можеше да обича.

Интересни факти за английския булдог:
  • Булдозите могат да бъдат упорити и мързеливи. Вашият зрял булдог може да не е много ентусиазиран да излиза на разходка, но е важно той да се упражнява всеки ден, за да бъде във форма.
  • Булдогът не понася топлина и влага. Когато вашият булдог е на открито, наблюдавайте го внимателно за признаци на прегряване и незабавно го вземете вътре, ако започне да показва безпокойство. Някои хора поставят детски басейни, пълни с вода, на сенчесто място, където техните булдочета да лежат, когато времето е топло и всички са навън. Те определено са домашни кучета и не трябва да живеят на открито през цялото време.
  • Булдозите са чувствителни към студено време.
  • Булдозите хриптят, пръхтят и хъркат. Те също са склонни към сънна апнея.
  • Булдозите са добре известни с това, че имат метеоризъм. Ако този проблем изглежда прекомерен с вашия, говорете с вашия ветеринарен лекар.
  • Късите носове на булдогите ги правят податливи на редица респираторни заболявания.
  • Булдозите могат да имат прищипани ноздри, които затрудняват дишането им и може да се наложи операция за коригиране.
  • Булдозите са лакоми ядещи и ще преядат, ако им се даде възможност. Тъй като те наддават лесно, те могат бързо да затлъстеят, ако не следите приема на храна.
  • Поради размера на главите и предната част на булдозите трудно раждат. Повечето се нуждаят от цезарово сечение, за да родят кученцата си. Не се препоръчва неопитни развъдчици да се опитват да ги отглеждат.
  • Като порода с къс нос, булдозите са чувствителни към анестезия. Не забравяйте да говорите с вашия ветеринарен лекар за това, преди да направите каквито и да било операции.
  • За да получите здрав домашен любимец, никога не купувайте кученце от развъдник в задния двор, завод за кученца или магазин за домашни любимци. Намерете реномиран развъдчик, който тества своите разплодни кучета за генетични здравословни състояния и добър темперамент.
Хранене
Английски булдог

Препоръчителна дневна доза: 1/2 до 2 чаши висококачествена кучешка храна дневно, разделена на две хранения. Колко яде вашето възрастно куче зависи от неговия размер, възраст, телосложение, метаболизъм и ниво на активност. Кучетата са индивидуалности, също като хората, и не всички се нуждаят от еднакво количество храна.

Почти от само себе си се разбира, че едно високоактивно куче ще се нуждае от повече от куче на дивана. Качеството на кучешката храна, която купувате, също има значение — колкото по-добра е кучешката храна, толкова по-добре ще подхранва вашето куче и толкова по-малко от нея ще трябва да разклащате в купата на вашето куче.

Поддържайте вашия възрастен булдог в добра форма

Лесно е да прехранвате булдог, но затлъстяването може да натовари ставите му, така че не трябва да му позволявате да напълнява. Поддържайте вашия възрастен булдог в добра форма, като измервате храната му и го храните два пъти на ден, вместо да оставяте храна навън през цялото време. Ако не сте сигурни дали е с наднормено тегло, дайте му практическия тест.

Поставете ръцете си на гърба му, палците по протежение на гръбнака, с пръсти разтворени надолу. Трябва да можете да усещате, но не и да виждате ребрата му, без да се налага да натискате силно. Ако не можете, той се нуждае от по-малко храна и повече движение.

Можете да разгледате различни видове храна за английски булдог.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма