+359898633185 Поръчай по телефона

Факти и информация за породата малтийска болонка

poroda maltiyska bolonka

Може би познавате малтийците по дългата им копринена козина или миниатюрния 7-килограмов ръст. Не позволявайте на това да Ви заблуди – тази порода кучета е както страхотен пазач, така и компаньон на дивана. Малтийците са много интелигентни и с обучение са способни да се справят отлично в курсове по ловкост или напреднали трикове. Въпреки че често са упорити, те реагират добре на обучение, базирано на награди. Тяхната изключително адаптивна личност е чудесен спътник за всички възрасти на родители на домашни любимци и е една от многото причини, поради които малтийците често попадат в топ 20 на най-популярните породи кучета в Америка. Собствениците на домашни любимци често описват малтийците си като смели, игриви, нежни и жизнени.

Външен вид на малтийката болонка

Малтийците са в категорията на породата играчки и тежат под 7 паунда, като 4-6 паунда често са идеални. Техният най-традиционен вид е с развяваща се, чисто бяла козина. Но все повече собственици на домашни любимци са започнали да я подстригват редовно за по-лесна текуща поддръжка. По-дългата част може дори да падне отстрани на тялото им, достигайки пода. Собствениците на домашни любимци, които предпочитат този външен вид, често ще завържат косата около лицето си на горен възел – включително панделка. Официалните стандарти за породата предполагат, че козината трябва да е гладка по текстура: всякакви къдрави или извивки са неприемливи. Независимо  от текстурата или прическата, те са безспорно сладки.

И очите, и носът на малтийците са тъмни, дори черни на цвят. Главата им е с по-кръгла форма от много други породи със средно дълга муцуна. Малтийците имат ниско поставени уши, покрити с косми.

Малтийска болонка хранене

Идеална среда за малтийската болонка

Малтийците са страхотни кучета- адаптират се както в апартаменти, така и в къщи. Въпреки че са енергични, те са достатъчно дребни, за да въртят кръгове около малко пространство.

Тъй като те са бдителни и защитни по природа, те могат да бъдат шумни. Ако живеете в апартамент, който е близо до шумно стълбище, например, вероятно ще трябва да отделите допълнително време, за да обучите малтийците да не реагират. Този инстинкт за защита на къщата идва от безспорната им лоялност към собственика, което е едно от нещата, които ги правят толкова привлекателни като порода.

С подходящо оборудване и грижи, малтийците могат да се адаптират към всеки климат и география – градски или селски. Въпреки това може да се нуждаят от пуловер в по-студен климат или да трябва да останат вътре повече през зимата.

Идеалният стопанин за малтийската  болонка

Не позволявайте на това мъничко тяло да Ви заблуди: малтийците ще придружават стопанина си при по-дълги разходки. Те са чудесни спътници за семейства, както и за възрастни хора, които търсят приятел за гушкане. Малтийците изискват доста привързаност и често не приемат добре да са сами вкъщи за дълги периоди от време. Собствениците на домашни любимци, които работят от вкъщи или са пенсионери, биха били страхотно съчетание с тази порода. За всеки, който се надява да посрещне малтийска болонка в дома си, трябва да се има предвид дългата им продължителност на живота от 12-15 години.

Повече за храна за малтийска болонка вижте тук.

Храна за кучета по породи

БигълБоксерБолонкаБрюкселски грифонБулдогДакелЙоркширски териерКане КорсоКокер шпаньолЛабрадор РетривърМалтийска болонкаМини пинчерМопсНемска овчаркаПомеранРотвайлерТой Фокс ТериерФренска БолонкаФренски булдогХрана за Българско овчарско кучеХрана за Голдън РетривърХрана за Джак ръселХрана за ПапийонХрана за ПекинезХрана за пуделХрана за СанбернарХрана за ХъскиХрана за Чау-ЧауЧихуахуаШи Тцу
Contact Form backgroun image

    Контактна форма