С куче на път и как да се справите

С куче на път

С куче на път не е никак лесно и ако не предприемете предварителни мерки може да стресирате и уплашите любимеца си. Въпреки че в днешно време има много и различни възможности за пътуване, ще Ви дадем някои съвети, които могат да бъдат от полза при предстоящи пътешествия.

  • Преди да тръгнете с куче на път се упражнявайте

Едно от най-важните неща е да си зададете въпроса дали Вашия домашен любимец е годен за пътуване. Някои от факторите, на които не можете да повлияете са възрастта или темперамента на животното. Важна е и консултацията с ветеринар преди това. Ако получите зелена светлина предварителната подготовка е от голямо значение. Започнете да правите кратки разходки до парка, за да свързва кучето пътуването с кола с нещо забавно и приятно. При предстоящи полети е добра идея да оставите дреха с вашия аромат с клетката на кучето, за да се чувства по-спокойно по време на летенето.

  • Резервирайте директен полет

Това ще намали вероятността от неправилно обработен и багаж и ще Ви спести много тревоги. Също така по този начин ще спестите на домашния Ви любимец излишен допълнителен стрес.

  • Уверете се, че клетката на кучето е с правилна идентификация

Още един съвет за предстоящи дълги пътувания със самолет е да се уверите, че клетката, в която животното ще прекара полета е безопасна и още по-важното означена, че в нея има жив товар. Телефон, снимка и идентификационен номер при евентуално бягство от носача е много важно за бързото му намиране.

  • Подгответе подходящ за домашни любимци комплект за пътуване

Носете със себе си достатъчно количество храна, вода, купичка и играчки, с които да занимавате кучето по време на пътуването. Добра идея е да направите дълга разходка преди тръгването, за да го уморите и да прекара по-голямата част от времето в спане.

  • Подгответе се за извънредни ситуации

Неслучайно казват, че да имаш куче се сравнява с това да отглеждаш дете. Трябва винаги да имаме едно наум за евентуални проблеми и да бъдете подготвени с подходящите лекарства, особено ако домашния Ви любимец има здравословни проблеми, които могат бързо да се влошат. Посещението при ветеринар преди потеглянето с животни на път е препоръчително.

За по спокойно пътуване поръчайте вкусни лакомства за кучета от нашия сайт petstation.bg

    Контактна форма

    Храна за кучета по породи